Liv

Lagre for høyskole? Her er hva du trenger å vite om 529 planer

Lagre for høyskole? Her er hva du trenger å vite om 529 planer

Hvis du er så besatt av å lage og spare penger som vi er, har du sannsynligvis allerede vurdert hvor mye du må gaffel for å sende barna til college - selv om de ikke er født enda!

Gjennomsnittlig undervisning og avgifter i fjor på offentlige universiteter kostet studenter i USA $ 9.410 og utestående statsstudenter $ 23.893, mens private studenter betalte $ 32,405, ifølge The College Board.

Og det er bare i ett år. Hvis den nåværende trenden fortsetter, vil disse kostnadene sannsynligvis fortsette å øke.

Tenk på 529 høyskolebesparelsesplanen, en skattefordelte investeringskonto designet eksklusivt for å hjelpe deg med å spare penger nå når barna går ut på college i fremtiden.

Planene er lovlig kjent som "kvalifiserte opplæringsplaner" og er sponset av statlige myndigheter eller utdanningsinstitusjoner. Navnet kommer fra den tilsvarende Internal Revenue Code-delen som staver ut reglene.

Alle 50 stater og District of Columbia tilbyr minst en 529 plan. Du kan åpne så mange kontoer som du vil i enhver stat, uansett hvor du bor.

Det er ingen inntektsbegrensninger for kontoinnehaveren eller mottakeren eller noen årlige bidragsgrenser, ifølge IRS.

Du kan imidlertid ikke bidra mer enn nødvendig for å dekke mottakerens høyskoleutgifter. Hver stat fastsetter en levetidsgrense for sine 529 spareplaner, alt fra $ 235,000 til $ 511,000.

"Det er virkelig en fordel for foreldrene hvis de begynner tidlig å bidra til å skape en spareplan for barna sine, slik at de er i en bedre posisjon når de har uteksaminert videregående skole for å betale for høgskoleutgifter, sier Jolene Ignarski, en senior avdelingsleder for Fidelity , som styrer 529 planer i fire stater.

Hva er en 529 Plan?

Det finnes to typer planer: forhåndsbetalte planer og spareplaner.

EN forhåndsbetalt plan lar deg kjøpe studiepoeng fra deltakende høyskoler og universiteter til dagens priser. Denne typen plan er utformet for å øke i verdi i samme takt som undervisning - i utgangspunktet kan du låse opp undervisning i dagens priser.

Disse planene dekker generelt kun undervisning og gebyrer, selv om noen gir deg mulighet til å bruke overskytende studiepoeng for andre utgifter, for eksempel rom og brett.

Disse planene har vanligvis aldersgrenser eller grenseverdier for mottakerne. Mange statslige planer er garantert eller støttet av staten.

Det er også Private College 529-planen for private høgskoler og universiteter, som gjelder 280 skoler, inkludert MIT og Vanderbilt.

"Private College 529 er en forhåndsbetalt skoleplan som gjør det mulig for familier å spare på bekostning av høyskole ved å kjøpe morgendagens opplæring til dagens priser," ifølge nettsiden sin.

Faktisk gjør dette kredittkortet faktisk bidrag til 529 planen din - bare for å bruke den.

EN spareplan gir deg mulighet til å etablere en konto og velge investeringsalternativer for en fremtidig student, men det vil ikke låse på kostnaden for høyskole som en forhåndsbetalt plan.

Disse spareplanene er litt bredere, og uttak kan generelt brukes til enhver skole eller universitet for undervisning og obligatoriske avgifter, samt rom og brett og nødvendige forsyninger, som bøker og datamaskiner.

Investeringsalternativene inkluderer aksjefond, obligasjonsfond, aldersbaserte porteføljer, pengemarkedsfond og andre. Som med andre investeringskontoer, vil pengene dine vokse eller krympe med markedet, så det er en viss risiko involvert.

Stater garanterer ikke vanligvis disse kontoene. Det er ingen aldersgrenser, som betyr at voksne og barn kan bli kalt mottaker.

Skattefordeler som tilbys etter 529 planer

En av de beste tingene om 529 høyskolebesparelsesplaner er at noen kan bidra til dem, noe som gjør dem spesielt populære blant besteforeldre og slektninger. De kan bokstavelig talt gi gave av utdanning for en bursdag eller ferie.

En annen fordel er at kontoene er unntatt fra føderal inntektsskatt, og også ofte fritatt for statlig og lokal inntektsskatt, så lenge du bruker uttak for høgskoleutgifter som rom og brett eller undervisning.

Hvis du tar penger ut av en 529 spareplan og ikke bruker den til studiekostnader, betaler du inntektsskatt pluss en 10% føderal skattestraff.

Med begge typer 529 planer, hvis barnet ditt bestemmer deg for ikke å gå på college, kan du endre mottaker på kontoen til et annet barn eller til deg selv. Imidlertid må pengene du tar ut fortsatt brukes til høyskoleutgifter.

Hvis barnet ditt går bort, betaler du ikke 10% straff for å lukke kontoen, men du må betale inntektsskatt på eventuelle penger du har gjort.

Enkelte stater tilbyr også andre fordeler - for eksempel matchende tilskudd eller kontobonusjoner - for å oppmuntre deg til å begynne å lagre for college nå.

Disse kontoene kan også tilby andre skattefordeler.

Besteforeldre som ønsker å overføre noen av deres rikdom til fremtidige generasjoner, kan vurdere å sette inn penger i en 529-plan. Pengene er fjernet fra deres skattepliktig eiendom, og de kan gi opp til $ 14 000 per år i gaver uten å være gjenstand for gaveavgiften.

Er en 529 spareplan riktig for deg?

En ting å huske på når du bestemmer om en 529 plan er riktig for deg: Du kan låne for høyskole, men ikke for pensjonering.

Hvis du har et begrenset antall penger å spare, er det mer fornuftig å sette pengene inn i en pensjonskonto enn en 529-plan.

"Hvis du tenker på det som om flyselskapene, som instruerer deg om å sørge for at oksygenmasken er forsvarlig festet før du hjelper andre, hersker den samme typen tenkning her også," sier Margaret Munro, som skrev 529 og andre høyskole Spareplaner for dummies. "Hvis du ikke har nok stashed til å dekke pensjonen din, hvor ellers vil du trolig finne pengene?"

Begge typer 529 planer er restriktive - du kan bare bruke uttak for høyskoleutgifter. Andre typer kontoer er mer fleksible, så vurder hvordan du håndterer uforutsette omstendigheter som krever at du dypper inn i besparelsene dine.

"Sparer du nok for andre tilfeldigheter, som pensjon, arbeidsledighet, sykdom, etc.?" Munro spør. "Besparelser som kan brukes til en rekke behov, er ofte å foretrekke for besparelser som er begrenset til bare bestemte bruksområder."

Det er også viktig å spørre deg selv om du vil kunne spare nok med din 529-plan for å dekke hele kostnaden for høyskolen, eller om du også trenger å bruke flere midler.

Avhengig av hvem som eier planen, hvilken skole du / din mottaker er og din inntekt, kan en 529-plan skade din students evne til å få økonomisk hjelp. Mange av disse planene har også høye avgifter.

Generelt sett vil en students føderale økonomiske hjelpepakke bli minst påvirket dersom en forelder eier kontoen, i stedet for studenten eller en besteforeldre.

Det er bare for føderal hjelp, skjønt. Hvert universitet eller universitet kan ha en annen formel for å sette sammen egen finansiell hjelpepakke, så det er en god ide å sjekke om du har en bestemt skole i tankene.

Alt i alt, mens en 529-plan kan være et flott sparebil for noen familier, kan det ikke være for andre, forklarer Munro.

"Disse regnskapene knytter hendene dine, er kostbare å ha og vil sannsynligvis telle mot deg på et tidspunkt i økonomisk hjelpeprosess," sier hun.

Din sving: Sparer du for barnets høyskoleutgifter?

Sarah Kuta er utdannelsesreporter i Boulder, Colorado, med en forkjærlighet for helgedrift, oppussing av møbler og gode tilbud. Finn henne på Twitter: @sarahkuta.

Skrive Inn Din Kommentar