Liv

AmEx og Ikea har nye foreldrepolitikk - og de er spillbyttere

AmEx og Ikea har nye foreldrepolitikk - og de er spillbyttere

Fed opp med mangel på betalt foreldreorlov i USA?

Du er ikke alene.

En nylig undersøkelse funnet 78% av velgerne Støtte til opprettelse av et nasjonalt fond som tilbyr arbeidstakere 12 uker betalt familie og medisinsk permisjon.

Ikke bare er politikere å legge merke til - selskaper er også.

Mens mange oppstart har innført en gradvis foreldreorlovspolitikk - som Etsys 26 uker eller Netflix hele året - endring har vært langsommere for de av oss som ikke bor i Silicon Valley eller skateboard til jobb.

Inntil nå.

I dominoer som forhåpentligvis er den første av mange til å falle, har American Express og Ikea nylig (og sjenerøst!) Utvidet foreldreorlovspolitikken.

The Rockin 'New AmEx og Ikea Betalt Foreldreorlovspolitikk

Dette er hva som skjer:

Ikea vil nå tilby opptil fire måneders betalt foreldreorlov for lønn og timers ansatte, mens American Express vil gi 20 hele uker (fem måneder!) til både deltids- og heltidsansatte.

Og det er ikke alt: American Express vil også refundere utgifter på opptil $ 35.000 for to adoptjoner eller surrogater, opp til $ 35.000 for reproduktiv og fruktbar behandling, fri tilgang til laktasjonskonsulenter og gratis brystmelk frakt mens du reiser på forretningsreise.

Hvorfor er disse endringene så stor?

Vel, la oss vurdere American Express. Sammenlignet med hot tech oppstart - eller praktisk talt ethvert annet selskap, for den saks skyld - det er gammelt. Den ble grunnlagt i 1850, 70 år før kvinner selv fikk stemmerett.

Så det faktum at det skaper progressive politikker som imøtekommer arbeidende kvinner og familier av alle slags, er sint kult. (Flere andre finansinstitusjoner tilbyr 16 uker, noen bare til primære omsorgspersoner.)

Når det gjelder Ikea, er den progressive delen ikke en overraskelse; den er basert i verdens mest irriterende perfekt land.

Hva er overraskende? Faktum er at det er en brick-and-mortar-forhandler - og utvider politikken til lønnsmessige og timebaserte arbeidere. Ingen andre forhandlere i USA kommer til og med nært.

Til slutt, i motsetning til noen av de nevnte oppstart, som er basert i bestemte deler av landet og ofte krever spesialiserte ferdigheter, AmEx og Ikea har en mengde steder og posisjoner.

AmEx sysselsetter 21.000 i USA; Ikea, 11.000. Sammenlign det med Etsys 979 global ansatte, og du kan se hvorfor dette betyr noe: Mange amerikanere vil få muligheten til å utnytte disse nye retningslinjene.

Her på The Penny Hoarder, har vi til og med oppført jobb-hjemme-jobber med AmEx før.

Selv om de er fylt nå, kan de åpne opp igjen i nær fremtid - så følg vår Facebook-side for å være den første som vet!

Din sving: Hva synes du om disse retningslinjene? Ønsker du at andre selskaper vil følge med?

Susan Shain, seniorforfatter for The Penny Hoarder, søker alltid eventyr på et budsjett. Besøk hennes blogg på susanshain.com, eller si hei på Twitter @susan_shain.

Skrive Inn Din Kommentar