Liv

Haddish og Moreno brøt en mote tabu på Oscar, og vi elsker det

Haddish og Moreno brøt en mote tabu på Oscar, og vi elsker det

I går kveld fant 90-årige Academy Awards i Los Angeles, California.

Og om du er en dø-hard filmvifte eller en av de som bare ser på moten, er det ikke nektet at disse menneskene vet hvordan de skal sette på et show.

Men etter 90 år med filmstjerner og mannskapene som får dem til å se bra ut på sølvskjermen, valser den røde løperen på klærne til nesene, begynner det å føles som om vi har sett alle versjoner av hver kjole som er tenkelige. Jeg mener, med så mange stjerner som deltar så mange priser i så mange år, er vi bundet til å se noen likheter en gang i mellom.

I går kveld gikk to Hollywood-stjerner ut i kjoler vi faktisk hadde sett før - og vi er her for det.

Rød teppe stil, resirkulert

Som den røde løperen rullet ut og gjestene begynte å ankomme, var kjoler, tuxes, glitz og glam, som alltid, ganske mye alle kunne snakke om.

Men da kom Tiffany Haddish og Rita Moreno, og en ny bølge av buzz oppsto.

Du skjønner, fans oppnådde raskt at de hadde sett kjolene disse to skuespillerne hadde på seg før, noe som ikke er noe vi vanligvis møter blant Hollywood-eliten, hvor det å være den nyeste, beste antikken er ikke bare vanlig, men forventet.

Moreno, som var vert for en rødt teppeutsending for E!, Hadde den samme kjole hun hadde båret på prisutdelingen 56 år tidligere da hun vant Oscar for sin rolle som Anita i "West Side Story." Hun hadde henne kjole litt endret, noe som gjorde bryteren fra høy hals til stroppeløs, men hadde de samme hanskene hun hadde accessorized kappen med tilbake i 1962.

Til forskjell fra Moreno, hadde Haddish kjolen tre ganger i løpet av åtte måneder. Skuespilleren kom i en hettekjole som tradisjonelt ble brukt av kvinner i Eritrea, hvor hennes far er fra, før hun endret seg i en kjole hun tidligere hadde hatt på to forskjellige arrangementer - først til premieren av hennes film "Girls Trip" i fjor sommer og da, i november, for å være vert for "Saturday Night Live."

Da hun var vert for SNL, gjorde Haddish et poeng med å nevne kjolenes andre utseende.

"Jeg hadde på den røde løperen for" Girls Trip "og hele laget mitt, de fortalte meg," Tiffany, du kan ikke bruke den kjole på "SNL." Du hadde det allerede. Det er tabu å bære det to ganger, '' forklarte hun i sin åpningsmonolog. "Og jeg sa," Jeg gir ikke en dang om ingen tabu. ""

Haddish fortsatte å lage en vits om hvordan hun hadde tenkt å ha på seg $ 4.000 kjole flere ganger, og sa at hun ville til og med ha på seg det hvis hun noen gang hadde hatt et annet bryllup.
Vel, hun følger gjennom på sitt løfte om å få mye bruk av den (nydelige) hvite kjole, og vi håper å se det noen ganger flere ganger som Haddish arbeider for å bryte tabuet med gjentatte antrekk i Hollywood - og sparer penger i prosessen.

Få pengene dine verdt

I så lang tid har det vært en uventet regel at kvinner ikke bør gjenta klær - ofte eller til og med i det hele tatt - noe som har gjort kvinnens moteindustri til en uforstyrret syklus av overforbruk.

Haddish og Moreno, ved å ha på seg draktene de hadde slitt før på en av de største hendelsene (for deres arbeidslinje) i året, sendte en melding til kvinner overalt og sa at det er OK å gjenbruke og resirkulere mote til du får pengene dine.

"Jeg føler at jeg burde ha det jeg vil ha, når jeg vil, men mange ganger vil jeg," sa Haddish den kvelden på "SNL" - og vi er enige! Ingen, (filmstjerne eller ikke), burde noensinne føle seg forpliktet til å følge en mote regel - og en dyr en på det - bare for å oppfylle forventningene.

(Pluss, som om Haddishs antrekk valg ikke gjorde henne relatable nok, parret hun kjole med behagelige tøfler - skyrocketing seg til toppen av min liste over motedøtter.)

Grace Schweizer er en junior forfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar