Liv

9 feil å unngå når du endelig flytter ut på egen hånd

9 feil å unngå når du endelig flytter ut på egen hånd

Å flytte ut for første gang er en spennende opplevelse ... og den første smaken av uavhengighet kan gjøre noen av oss litt også ivrig etter å bruke penger.

Fra å kaste partier hver helg (vært der) for å ta tak i hver kveld for å unngå matlaging (gjort det), kan fristelsen til å frelse i din nyfødte frihet sette en alvorlig skade i økonomien din.

Og du vil ikke komme opp kort når slutten av måneden ruller rundt, og det er på tide å betale leie.

Jeg gjorde mange feil når jeg flyttet inn i min første leilighet. Her er ni feller for å unngå, slik at du kan holde fast på budsjettet ditt og betale dine regninger.

1. Prøve alle de HGTV ideene

Da min venn Julianna og jeg bestemte meg for å få vår første leilighet sammen, hadde vi bare en ting i vårt sinn: interiørdesign.

Men mellom oss og vår drømmebachelorette-pute stod to søstre, som hadde bodd i leiligheten i flere år før vår ankomst. Ut av respekt for dem, lovet vi å forlate stuen uberørt av vår dekorere mani.

Og takk skal vi ha gjort. Mens oransje vegger, amatør landskapsfotografering og en duk som så ut som om det var swiped fra en italiensk restaurant, var ikke mine favoritter, Jeg hadde allerede klart å bruke mer enn $ 200 på innredning for min 11-til-10-fots soverom.

Over tid skjønte jeg at jeg hadde feilfri hvite vegger og trendy puter gjorde egentlig ikke noe så mye som jeg trodde.

Når jeg ser tilbake, må jeg takke søstrene for å vise meg - om jeg likte det eller ikke - at de overdådige soverommet tilbehør (inkludert en keramisk katt som nå samler støv på bokhyllen min) ikke var fullstendig nødvendig.

2. Å være verten med de fleste

Når vi tok vare på interiørdesign, hadde Julianna og jeg en ny prioritet: huspartier. Mange av dem.

For å kaste en respektabel rager følte vi oss forpliktet til å kjøpe en rekke varer: mat, Bluetooth-høyttalere, lys, skuddbriller, røde Solo-kopper, et ølpongebord og selvfølgelig evig flytende sprut.

I ettertid hadde vi definitivt en ting riktig: Feiring lørdag kveld hjemme er nesten alltid mer økonomisk enn å treffe barene. Men i stedet for å bruke massevis av penger for å imponere dine gjester, hold deg til et rasjonelt minimum.

Høyttalere er gode, men kjøp dem brukt. Hvis ølpong er et must, fungerer et kjøkken eller salongbord like godt (og muligens til din fordel). Til slutt, gjør det klart at festen din er BYOB, så dine gjester bidrar til moroa.

3. Kom deg i gang ved et faktisk treningsstudio

Mirakuløst kom min første leilighet med sitt eget treningsanlegg. Visst, tredemølle var wobbly og vektmaskiner var dekket av århundre gammel rust, men heck, det var gratis og super praktisk.

Hvis stedet ikke har et treningssenter, kan du enkelt bygge et billig hjemme treningsstudio med bare noen få biter av utstyr. En yoga matte, noen dumbbells og et par løpesko vil gjøre kunsten.

Eller sjekk ut YouTube-videoer fra et hvilket som helst antall treningseksperter og yoga lærere.

Hvis du fortsatt er på college, sjekk om skolen din har et gratis treningsstudio. Dette kan være den perfekte unnskyldningen for å henge ut med den kjæresten fra din kjemikklasse utenfor laboratoriet.

4. Grabbing Takeout hver kveld

Å jobbe en ekte jobb hver dag mente jeg var vei for trøtt til å lage middag for meg selv hver kveld, så jeg forstår kampen. Takeaway er bare så lett.

Men da jeg byttet til å lage mine egne måltider hver kveld, var det ikke å benekte kontanter jeg lagret på bare en uke. Ja, jeg likte å ha det ekstra $ 60 på bankkontoen min.

Nøkkelen til å overleve på et budsjett er planlegging; tankesløst å spasere rundt i supermarkedet kan være farlig (spesielt på tom mage). Faren min skriver faktisk sin matliste i rekkefølgen av sin rute rundt i butikken.

Selv om jeg ikke er helt på sitt nivå, sitter jeg med en notisblokk og min Publix digitale kuponger app fungerer like bra.

5. Bruk Luksuriøse mengder vann

Jeg nyter en lang, varm dusj så mye som den neste energisugende debaucheeen. Under min freshman år på college, utfordret bærekraftig klubben og sine irriterende plast timeglass meg å kutte min dusj tid til fem minutter.

Plassens skyld var ikke et incitament for meg på den tiden, men en månedlig vannregning er sikkert.

Små trinn som å forkorte dusjene mine, slår bare på oppvaskmaskinen når den er helt full og bruker kaldt vann til klesvask (som også bevarer min klær farge) hjelper meg å være mer økonomisk og miljøansvarlig. Ville ikke bærekraftig klubben være stolt av meg nå?

6. Holde deg kul

Kommer hjem til et helt kult hjem er fint ... men regningen ved slutten av måneden vil ikke være.

Det er en vanlig misforståelse at den beste måten å spare penger på klimaanlegget er å la den gå på en jevn temperatur hele dagen.

Men å slå den ned eller helt av mens du er borte, sparer faktisk mer penger, Fortalte Jennifer Thorne Amann, byggeprogramleder for Det amerikanske rådet for en energieffektiv økonomi, Organic Life.

Andre enkle triks? Hold persienner stengt for å holde varmt solstråler fra å krype inn og slå av takvifter når du ikke er i huset - "fans kule folk, ikke rom", rådgiver Florida's Duke Energy.

7.Registrering av en gigantisk kabelpakke

Ingenting høres mer retro enn å bruke $ 130 i måneden for å se noen fyr med hårplugger snakke om regnet mens du snakker med en kompis på fastnet ditt.

Hold deg til smarttelefonen din, og få en Hulu og / eller Netflix-konto for underholdningsbehov. Del dine abonnementer med en romkamerat og dine skyldige fornøyelser har nettopp blitt så søte. (Eller bruk dette trikset for å få Netflix gratis!)

8. Levende alene

Det er ingen hemmelighet at den beste måten å spare på leie er å dele rommet ditt. Da jeg flyttet inn i min første leilighet, hadde jeg ikke en, ikke to, men tre romkamerater.

Å leve med tre andre mennesker betydde noen søvnløse netter (som insisterer på å snakke med vennen deres i stuen om hester til 3 am ?!), men det innebar også tre ekstra sett med hender å rense oppvasken, støvsug teppet og dele essensielle som papirhåndklær og toalettpapir.

Hvis du er forberedt på å ta det til neste nivå, hvorfor ikke dele soverommet med enda en romkamerat? Hei, hvis du overlevde din freshman dorm en gang, kan du gjøre det igjen.

9. Bli en (Pet) Foreldre

Ingenting sammenligner med å komme hjem til en fluffy venn etter en lang dag på kontoret. Hvem kan dømme deg for å ønske den varme omfavnelsen av et par poter?

Det var akkurat det jeg trodde da min venn Lexy indulged seg ved å vedta to kattunger. Men mellom kattematen, dyrkeren besøker og søppelet, tok det ikke lang tid for henne å innse at det å være en ung forelder - til og med to uskyldige katter - ikke var billig.

Å forutse kattungenes økonomiske innvirkning før de ønsket velkommen hjemme ville ha hjulpet, men når det var for sent, kunne ikke Lexy drømme om å la dem gå. I stedet måtte hun akseptere at kattemor livet ville kalle på noen ofre.

Hvis dyr er din ting, kan de også være verdt ofrene for deg. Men hvis du helst vil bruke ekstra penger på klær og cocktailer igjen, ingen dommer her. Det handler om prioriteringer, mann.

Din sving: Har du gjort noen av disse feilene når du flyttet ut for egen gang for første gang?

Sofia Harris er en nylig høyskole grad som navigerer seg gjennom verden av "voksenopplæring." Hun har ikke funnet en killer avtale på Dom Pérignon ennå, men hun vil skrive en veldig kul artikkel om det når hun gjør det.


Skrive Inn Din Kommentar