Liv

Alvorlige sykdommer fra bugsebitt er økende. Slik beskytter du deg selv

Alvorlige sykdommer fra bugsebitt er økende. Slik beskytter du deg selv

Hvis du planlegger å tilbringe tid utendørs denne våren og sommeren, sørg for å hente litt ekstra mygg og kryssavvisende stoffer.

Ærlig talt, selv om du vil være ute lenge nok til å komme deg til bilen din, kan du likevel holde opp med insektspray.

Sentrene for sykdomskontroll og forebygging sa i denne uken at antall sykdommer i USA fra mygg-, kryss- og loppebitt tredoblet mellom 2004 og 2016.

Hvis det ikke gjør deg i stand til avstøtende, hva med dette?

I løpet av samme tidsrom ble ni nye bakterier båret av mygg og flått nylig oppdaget eller oppvokst i USA fra andre land ved å hakke på bagasjen, produsere eller hva som helst, de små buggerne kunne grave sine små føtter inn i.

Ifølge CDC-talsmannen Benjamin Haynes, inkluderer de myggbårne virus Zika og chikungunya og kryssbårne virus Heartland og Bourbon.

Nye kryssbårne bakterier som forårsaker Stillehavskystens kryssfeber og en variant av Lyme-sykdommen, var også blant de ni nye bakteriene som ble oppdaget.

Alt som trengs er en bit fra en smittet loppe, kryss eller mygg for å komme ned med Zika, West Nile virus, Lyme sykdom eller en av de andre sykdommene de er kjent for å bære, sier eksperter.

Mens ikke alle som plukker opp en av sykdommene blir synlig syke, kan du fortsatt overføre bakteriene til andre mennesker med alvorlige konsekvenser. For eksempel har mange personer med Zika-virus ingen symptomer, men det kan forårsake fosterskader hos et ufødt barn.

Hvis Zika lyder kjent, er det fordi det er viruset som ba CDC å advare gravide kvinner om ikke å reise til områder med kjent risiko for Zika-eksponering.

Hvorvidt reiseadvarsler vil bli utstedt igjen i år er det noen som gjetter.

"Vi kan ikke pålidelig spå hva som skjer i sommer," sier Haynes. "Vi vet imidlertid at tusenvis av mennesker blir syke som følge av mygg, tick og loppebiter i sommer.

"Hvis du reiser i inn-og utland, må du pakke og bruke insektmiddel og sjekke www.cdc.gov/travel før du pakker," Haynes anbefaler. "Ikke la en bit forandre livet ditt."

CDC sier at du kan unngå loppe, kryss og myggbitt ved å bruke et EPA-registrert insektsmiddel som inneholder minst 20% DEET, et kjemikalie som avviser insekter.

Beskyttelsesmidler som inneholder et av disse aktive ingrediensene, kan også beskytte mot myggbitt, men kan ikke være effektive mot flått eller andre feil:

  • Picaridin
  • IR3535
  • Olje av sitron eukalyptus
  • Para-mentan-diol
  • 2-undekanon (metylnonylketon)

Hvis du ikke er sikker på hvilket insektmiddel som er riktig for deg, kan du se på US Environmental Protection Agencys nettbaserte søkeverktøy for å hjelpe deg med å bestemme.

Du kan også holde insekter i sjakk ved å:

  • Dekker så mye utsatt hud som mulig når du er ute.
  • Bruk langermede skjorter og lange bukser gjemt i sokkene dine for å holde flått fra å låse på.
  • Ta forebyggende tiltak for å holde kjæledyrene fri for lopper og flått.

Lisa McGreevy er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun liker å fortelle leserne om rimelige måter å holde seg frisk, så se henne på Twitter (@lisah) hvis du har et tips å dele.

Skrive Inn Din Kommentar