Liv

7 Cringe-Worthy (men vanlige) feil å unngå når du flytter hjem

7 Cringe-Worthy (men vanlige) feil å unngå når du flytter hjem

De siste ni månedene har vært rart.

Nei, jeg hadde ikke en baby - jeg flyttet hjem med mine folk.

Min beslutning var lett: Jeg hadde sikret min første heltidsjobb med fordeler. Og det var en skrivejobb - fantastisk. Kontoret ligger mindre enn fem kilometer fra barndomshjemmet mitt.

I tillegg er jeg veldig nær med mine foreldre. Etter å ha ventured ut på egen hånd i seks år, ble flyttingen tilbake velkommen - kan jeg si, oppfordret.

I tillegg sparer jeg massevis av penger.

Leie for en anstendig ett-roms leilighet i min raskt voksende hjemby begynner rundt $ 900 i måneden. Låser de pengene det siste året har vært en velsignelse. Jeg bygger nå et økonomisk fundament for fremtiden mitt i stedet for lever lønnsslipp til lønnsslipp.

Jeg er takknemlig for foreldrene mine, for mitt hjem, for min beslutning. Men hvis du vurderer dette trekket, er det ikke så enkelt som decluttering ditt rom med videregående skoler.

7 feil vi gjorde da vi flyttet hjem - og hvordan vi skulle unngå dem

Ta mitt ord for det: Feil vil bli gjort. På slutten, på foreldrenes slutt, på alles ende.

Så hvis du vurderer flyttingen tilbake med foreldrene dine - eller er du allerede der, leser du dette fra ditt lystmalerte barndomsrom - ta notater.

Heldigvis har jeg ikke begått meg alle av disse feilene. Jeg har også spurt vennene mine, mine kolleger og vår Facebook-gruppegruppe for å spørre: Hvilke feil gjorde du da du flyttet hjem og hvordan kan de unngås?

Feil nr. 1: Tenker du er den eneste som er elendig

Sjansen er, folkene dine er nok også.

Når jeg ble fanget i angst og frustrasjon, ville mamma minde meg om: "Du er ikke den eneste som må håndtere denne endringen."

Mine foreldre hilste over et tomt hus i to år. Det tok en stund for dem å justere etter at min lillebror flyttet ut, men de til slutt elsket den bekymringsløse livsstilen.

Så kom jeg hjem.

"Du må huske at du ikke bare tilpasser deg å leve med foreldrene dine igjen; din far og jeg justerer seg for å miste vår tomme hekker, "fortalte moren min nylig.

Hvordan unngå denne feilen: En av mine beste venner fra college har bodd hjemme igjen i to år. I begynnelsen spøkte hun foreldrene hennes var hennes nye romkamerater.

Virkelig, det er en fin måte å tenke på dem. De er ikke lenger dine vaktmestere. De er mer som romkamerater, og du må være respektfull.

Feil nr. 2: Ikke etablere husregler på forhånd

Åh, skal du løpe? Kom tilbake før mørket, er noe pappa ville si.

Dadddd. Du skjønner at jeg bodde sentrum i en stor amerikansk by uten å vite noen, og overlevde på en eller annen måte, ikke sant? Og jeg jobbet i et magasin med klokka 2m. Så gikk jeg hjem ... av meg selv.

Foreldrene dine kan glemme at du har vokst opp og gjort voksne ting, og å sette seg tilbake til ditt gamle rom hjelper ikke deg virkelig til å føle deg som en voksen.

Hvordan unngå denne feilen: Det er viktig å etablere grunnregler før du går inn igjen. Ja, du invaderer foreldrenes rom; du må være respektfull.

Men det klokka 11 portforbud du hadde senior år er sannsynligvis ikke relevant lenger. Og ingen alkohol? Vel, jeg er 24 nå, og vinen er fin.

Feil nr. 3: Uten hensyn til leie eller betalingsplan

Mine foreldre gjør meg ikke betale for leie. Ja, boo, hiss; Jeg er en bortskjemt årtusen.

Men også dette er noe de lett kan holde over hodet mitt. For eksempel spiste mamma min elskede guac den andre dagen (ved et uhell). Jeg gjorde en kommentar om det - sannsynligvis litt sassy - da mente hun meg at hun hadde kjøpt sjetongene jeg hadde brukt til å spise guacen. Og det jeg bor i henne rom.

Heldigvis er dette ikke en vanlig forekomst i huset vårt. Men jeg har vært i mange husholdninger med voksne barn hvor den vanligste gjengjeldelsen til enhver type argument er, "Vil du begynne å betale leie?"

Hvordan unngå denne feilen: Selv om foreldrene dine ikke ber om leie, må du huske å gjøre din del rundt huset.

Jeg vet at min mor hater å laste opp oppvaskmaskinen, så jeg prøver å gjøre det så ofte som mulig. Jeg hjelper med klesvask. Jeg holder rommet mitt rent. Jeg suger opp dusjdørene - en merkelig ting hun virkelig liker å ha gjort.

En av mine kolleger sier at hun forhandlet en mer konkret plan da hun kom tilbake med foreldrene sine i noen måneder. I stedet for å betale husleie lovet hun å holde kjøleskapet fylt og tilberede middag.

Dessverre kom det ikke ut i vasken. «Jeg endte opp med å bruke mer på matregningen for tre personer og to hunder enn jeg ville ha brukt på beskjeden leie,» sier hun.

Så vær snill om det.

Feil nr. 4: Tilbringer all din tid hjemme

Da jeg bodde på egen hånd, var leiligheten min helligdommen. Etter 12-timers dager i grunnskolen kom jeg hjem - og bodde vanligvis der i helgen. En veggie.

Men å gjøre dette mens du bor hjemme kan boble opp følelsene jeg nevnte ovenfor: angst, frustrasjon ...

Hvordan unngå denne feilen: Lage planer. Gå ut av huset. Eller fjern deg selv, avhengig av hva du foretrekker.

Kjæresten min bor i Orlando, så jeg gjør turer for å se ham minst to ganger i måneden.

Men hvis jeg ikke reiser en helg, liker jeg å bli hjemme. Men jeg skjønner at foreldrene mine ikke er der for å underholde meg. I stedet gjør jeg min egen ting. Jeg holder meg ut av deres måte, og de forblir ute av meg.

Men hvis du jobber hjemmefra, legger dette til et spesielt, komplisert lag til situasjonen.

Min kollega Dana Sitar flyttet tilbake med sine foreldre en sommer mens hun var freelance skribent. "Det betydde at jeg var altfor mye," sier hun. "Og de forsto også generelt ikke når jeg jobbet eller ikke."

På mitt arbeid-hjemme-dager er jeg sikker på å etablere grensene mine.

Feil nr. 5: Forglem at du er en voksen

Ikke glem at du er en fungerende voksen.

Jeg er 24. Jeg har en heltidsjobb med fantastiske fordeler. Jeg har en seriøs kjæreste. Jeg har to høyere utdanning grader.

Jeg har fortsatt mye å lære, men jeg vil si at jeg har tjent min "voksen" patch.

Det er imidlertid veldig enkelt å glemme dette. Du ser at kohorten dine gjør eksotiske ting på sosiale medier, du har å gjøre med dette "dovne tusenårige" stigmatiske folkene synes å ha, og du er i samme rom du bodde i da du var et egentlig barn ...

Men du kan ikke miste synet på at du er voksen.

Hvordan unngå denne feilen: Husk at du har gjort ting. Du gjør ting. Bare fordi du sparer penger eller har funnet deg selv i en rut, betyr det ikke at du fortjener å bli sett ned på.

Så etabler dine egne røtter.

Jeg finner at jeg kan kvitte seg med denne følelsen med en tidsplan: Jeg jobber 9-5, kom hjem, gå en tur (noen ganger), spis middag, ta vare på oppgaver. Jeg budsjetterer, og jeg holder øye med nye leiligheter. Jeg liker også å slappe av med mine kolleger.

Feil nr. 6: Ikke angi sluttmål (eller flyttedato)

Jeg flyttet hjem litt vilje nilly. Jo, dette vil være fint en stund.

Jeg fortalte meg selv at jeg ville spare penger i omtrent seks måneder og være ute rundt julen. Men jeg satte ingen sluttmål - eller hard deadline. Og se på meg nå. Det har vært ni måneder, og jeg er fortsatt her.

Og jeg har egentlig ikke noen proaktive planer om å pakke opp snart heller.

Hvordan unngå denne feilen: Sett noen mål.

Hvis du vil bygge opp en sparekonto eller nødfond før du treffer veien, beregne du seks måneders levekostnader.

Du vil bryte ut dine rustne matteferdigheter for å gjøre dette - kanskje bygge et budsjett. Ta med lønnsslipp og utgifter (inkludert potensielle) utgifter til bildet.

Uansett, å ha en hard deadline eller konkrete mål er mye bedre enn å si, "Eh, det skjer når jeg er klar." Fordi du kanskje blir litt for komfortabel ...

Feil nr. 7: Tenker på alle pengene du sparer - og bruker det på andre ting

Jeg har reddet den største, mest cringe-verdige feilen for sist.

Som jeg sa, flyttet jeg hjem for å spare penger - unngå å leie. Og i begynnelsen var jeg veldig god til å spare - spesielt fordi jeg ikke hadde mye å jobbe med. Men nå har jeg stanset litt, det er lett å glide og bruke for mye her og der. Selv på en lønnsspennende fotballkupong.

Hvordan unngå denne feilen: En av vennene mine familie reagerte på min Facebook-spørring med et sterkt stykke råd: "Foreløpig at du betaler leie og legger pengene i en sparekonto," hun skrev. "Når du er klar til å leve på egenhånd, får du en stor nedbetaling for et hus!"

En annen Facebook-venn reiste ut for å fortelle meg at hun skulle ønske at hun hadde brukt pengene hun var reddet for å betale sin bil. Nå handler hun for en leilighet, men må begrense budsjettet for å tegne seg for sin månedlige betaling.

Nå som jeg har skrevet om disse feilene, lurer jeg på: Hvem pokker ville flytte hjem igjen?

Men jeg beklager ikke min beslutning - så lenge jeg kan fortsette å budsjettere og ekorn bort penger.

Carson Kohler (@CarsonKohler) er en junior forfatter på The Penny Hoarder. Hun vil gjerne legge til feil nr. 8: Flytte inn igjen i et valgår når du ikke helt enig med foreldrenes synspunkter. Yikes.

Skrive Inn Din Kommentar