Liv

Her er hvordan man unngår rot mens dusjing er minimalistisk med gaver

Her er hvordan man unngår rot mens dusjing er minimalistisk med gaver

I 2004 leide jeg min første ett-roms leilighet i Miami for $ 800 i måneden i et ganske anstendig nabolag. Rask fremover 14 år og jeg ville bli sjokkert hvis jeg så en studioleilighet for så mye. For å ha råd til de grunnleggende nødvendighetene i livet, det vil si leie, bilbetalinger, verktøy og dagligvarer, trenger du nesten å ha en sidestrøm sammen med din heltidsjobb.

Selv om jeg skulle helt kutte ut utgifter på ting jeg ikke trengte, ville jeg fortsatt leve over mine midler.

Som en profesjonell bor og arbeider i byen som samlet nesten $ 45k i året, var jeg ikke i stand til å spare penger og kunne ikke råd til å gå hvor som helst eller gjøre noe. Jeg levde fra lønnsslipp til lønnsslipp - og det var elendig. Dette gjorde at jeg revurderte mine utgifter vaner.

Så jeg nedsatt til en studioleilighet og ble kvitt de fleste av mine møbler (og til slutt min bil). Uten at det var en ting, hadde jeg blitt "minimalistisk".

Min nye livsstil hjalp meg med å spare penger og reise mer. Ved nedsnevring innså jeg at det faktisk er rikelig med plass i mitt lille boareal, og de fleste av tingene jeg eide ble ikke brukt, slik at det var en no-brainer å kvitte seg med dem.

Å bli en minimalistisk hjalp meg til å avslutte min vanlige 9-til-5 og starte min egen virksomhet. Det er mye mindre skummelt å ta et slikt sprang når du har spart penger og redusert levekostnadene betydelig.

Mens flere og flere mennesker blir minimalister eller forenkler sine liv på en eller annen måte, er det fortsatt mange mennesker som ikke får det. Det er greit, det er ingenting galt med det.

Unntatt når det kommer til å kjøpe gaver til minimalister.

(Hvis gavegivende er kjærlighetsspråket ditt, vær definitivt med å lese.)

Mens jeg er takknemlig for at andre liker meg nok til å ønske å kjøpe meg gaver, vil jeg rett og slett ikke ha dem. Og den vanskeligste delen er å fortelle folk at jeg ikke vil ha gaver. Så det gjør jeg ikke.

For eksempel når en venn går ut av byen og bringer meg tilbake en liten porselensmynteplate eller når mamma plukker meg opp en peppermølle mens du handler fordi hun tror jeg vil like det, kjører disse tingene meg litt nøtter. Og jeg føler meg alltid forpliktet til å beholde dem, fordi jeg ville føle meg dårlig hvis de fant ut at jeg ble kvitt dem.

La oss innse det, Det er ingen enkel måte å si, "Aww. Det var hyggelig av deg. Men det er greit, du holder det. "

Så, hva er de riktige gaver til minimalister?

For å unngå bortkastet penger og vondt følelser, kom jeg opp med en liste over ideer.

Medlemskap eller Abonnementer

Avhengig av hva slags aktiviteter den minimalistiske i livet ditt har, er du sikker på å finne noe de ønsker.

For eksempel, hvis den minimalistiske er en gründer, gi dem et handelskammer. Noen som er i fitness ville være takknemlige for å ha sitt treningsstudio eller gym medlemskap tatt vare på i et par måneder.

Et vinklubbs-medlemskap for de som anser seg selv avicionados, ville være tiltalende. Hvis du vet det minimalistiske er ute etter kjærlighet, kan du vurdere å sette dem opp med en matchmaking-tjeneste eller et datingside.

Underholdning er alltid en flott gave fordi alle har en eller annen form for det. Enten det lytter til musikk, ser på filmer eller leser bøker, er det medlemskapsalternativer med Amazon, YouTube Red, Netflix, Pandora, Spotify og utallige andre.

Mat drikke

Alle må spise. Hvis du ikke vet allerede, finn ut hva slags mat og drikke som din minimalistiske nyter, og invitere dem til et hjemmelaget måltid eller send over en tallerken.

Hvis du ikke er mye av en kokk, kjøp dem middag ute eller gi dem et kupong for deres favorittrestaurant. For spesielle anledninger kan du ha spiselige arrangementer eller matkurver fulle av den beste vin, kjøtt, oster, sjokolade og te levert rett til døren.

Gavekort og tjenester

Vurder hvor minimalistiske foretrekker å handle eller hvilke tjenester de finner nyttige. Hvis de kjører, bør du vurdere å kjøpe gasskort eller bilrengjøringstjenester.

Hvis de ikke kjører, kan de være interessert i ri-delingstjenester som Uber eller Lyft, levering av matleveranser eller dagligvarebutikk. Hjem vedlikeholdstjenester for plenpleie, husrengjøring eller praktisk arbeid for trengte reparasjoner vil sikkert bli verdsatt.

Fysiske gjenstander som utløper

Når du kjøper fysiske gaver, er nøkkelen å vurdere om gaven faktisk ville bli brukt. Du ønsker ikke å få noe som er for stort eller omfangsrikt, eller noe som vil ta opp for mye plass og legge til rot på miljøet.

Blomster er fine fordi de er vakre og lukter godt. For hjemmet kan du få dem stearinlys eller essensielle oljer og til kroppspleie, er ting som såpe, kremer og dufter alltid hyggelige.

aktiviteter

Tenk på å gjøre noe nytt og utenom det vanlige. Hvis den minimalistiske aldri har tatt et keramikk eller matlagingskurs, ville det for eksempel bryte monotonyen.

For naturelskere, vil utendørsaktiviteter som ridning, camping, sykling, fotturer eller kajakkpadling bli verdsatt. Hvis din minimalist setter pris på kunst, gi dem billetter til forestillinger eller passerer til museer.

Hvis det er innenfor dine midler, kan du planlegge en fin tur for det minimalistiske. Se på Airbnb helgferier. Selv en enkel dag tilbaketrekning til et hyggelig spa ville bli verdsatt.

Gaver i din personlige tid

Det er ikke noe bedre enn gaven til deg. Å bruke personlig tid på en nyttig eller nyttig måte er ofte den beste gaven du kan gi noen.

Hvis den minimalistiske har barn, og du har ganske god toleranse, vil du kanskje vurdere barnevakt - hvis de har kjæledyr, prøv kjæledyrsitting. Gi dem litt kvalitetstid ved å ta dem til lunsj, ta en film, slappe av på stranden eller ta en piknik.

Hvis den minimalistiske er en humanitær, frivillig sammen for en bemerkelsesverdig årsak, som å hjelpe ut i et lokalt suppekjøkken eller frivillige kjæledyr for kjæledyrterapi, vil det være veldig spesielt for dem.

Å komme opp med gaveideer for minimalister trenger ikke å være vanskelig. Bare vær gjennomtenkt og hensynsfull til den minimalistiske livsstilen, og du får det bra.

Genève Bell (@BizCoachGeneva) er en minimalistisk og digital nomad som liker å blogge og reise. Om dagen er hun en digital markedsfører og forretnings trener som hjelper gründere til å dyrke sine virksomheter på nettet.

Skrive Inn Din Kommentar