Liv

Til tross for økning i psykiske helseproblemer, får ikke studenter i college

Til tross for økning i psykiske helseproblemer, får ikke studenter i college

Slutten på videregående skole kan være en stressende tid.

Og overgangen fra videregående skole til college? Det kan være enda skremmende.

De siste månedene før oppgradering er en jumble av karakterer og finaler og applikasjoner og skjemaer og farvel og økonomiske bekymringer som bare vil ikke slutte.

Legg til det (truende trussel?) Av en ny by, en ny levende situasjon, nye venner, nye strukturer og tidsplaner, nye jobber og nye forventninger, og det kan være en veldig skummelt tid for selv de mest forberedte og støttede ung person. (Ikke misforstå: Disse tingene er også spennende og morsomme og åpne så mange dører - men det betyr ikke at de ikke er skremmende.)

Og for de som ikke får den støtten de trenger? Overgangen kan være veldig, veldig vanskelig.

Sannferdig, selv om du har et bra støttesystem, faller viktige ting ofte gjennom sprekker - og dessverre virker det som om en av disse tingene er mental helse.

Teens psykisk helse kan bli oversett

En nylig undersøkelse fra WebMD / Medscape og The JED Foundation forteller at mens tenåringer er mer stresset og engstelig enn de har vært tidligere, sender foreldrene fremdeles dem til college med lite eller ingen fokus på deres psykiske helse.

Av de over 500 helsepersonellene som er involvert i undersøkelsen, sa 86% at de i de siste fem årene har sett en opptatthet i tegn på angst og stress i tenårene. Åttito prosent sa at de har sett flere angstlidelser hos ungdomspatienter, mens 70% rapporterte å se mer stemningsforstyrrelser som bipolar lidelse og depresjon.

Av foreldrene som tok undersøkelsen, sa 45% at deres barn hadde blitt diagnostisert eller behandlet for et psykisk problem, stoffmisbruk problem eller læring uorden. En og en halv prosent sa at deres barn hadde sett en terapeut på et tidspunkt.

Fortsatt, bare 17% av foreldrene som ble undersøkt sa de tok hensyn til psykisk helsetjenester og rådgivning på campus når de vurderte skolene for ungdommen.

Selv blant foreldrene til tenåringer med angst, stemning eller stressforstyrrelse, bare 28% sa at de hadde tenkt på mental helse omsorg på ungdoms fremtidige skole.

En oppgang i tenåringer med psykiske helseproblemer

Høgskolen er et kritisk poeng for mental helse, med om lag 75% av alle psykiske helseproblemer som begynner med en alder av 24 år.

"College presenterer ... slags en perfekt storm," sier Stephanie Pinder-Amaker, PhD, leder av College Mental Health Program på McLean Hospital på WebMD. "Du har ikke bare en ung person inn i scenen der de mest sannsynlig vil utvikle et psykisk problem, men du har også en betydelig mengde stress."

Mens antall tenåringer som er rammet av psykiske lidelser stiger, er det uklart om dette skyldes en høyere forekomst av psykiske helseproblemer eller bare en åpenhet for å snakke om dem som ikke var der før, sier eksperter.

Men mens tenåringer og foreldre er mer åpne enn noensinne å snakke om mental helse mens tenåringen er hjemme, er det ikke helt nok.

"Jeg synes det er en god ide for alle foreldre og studenter å vurdere rådgivning og mental helse ressurser i pre-søknadsprosessen," forklarer Pinder-Amaker.

Gjør mental helse en prioritet

Hvis du er en forelder til en tenåring som snart skal gå på college, må du passe på å se på mentalhelsetjenesten på universitetene ditt barn vurderer.

Sjekk om rådgivningstjenester er gratis, hvor mye de koster hvis de ikke er, hvor lenge studentene vanligvis venter på å bestille en avtale, og om det er noen grenser for hvor mange økter en student kan ha.

Deretter må du kontrollere at ungdommen din vet hvordan du får tilgang til den hjelpen de trenger.

Husk å snakke med tenåringen din ofte og åpent om deres mentale helse. Sjekk inn for å sikre at de fortsatt går til sine avtaler og sørg for at de føler at de får den hjelpen de trenger.

Hvis du er en student som navigerer denne prosessen alene, er det mange mennesker som er klare og villige til å hjelpe.

Ta kontakt med elevhelsetjenesten din for å spørre om psykisk helsevern. Du kan vanligvis finne et telefonnummer eller e-post på skolens nettside.

Spør om hvor mye tjenestene vil koste, og hvordan du skal betale for dem. Tilbyr de gratis tjenester? Hvis ikke, må betalingen tas hånd om på dagen for avtale? Eller kan det legges til undervisningsregningen?

Rådgivere og medisinske fagfolk på helsesenteret vil hjelpe, og de vil ofte jobbe med deg for å lage en behandlings- og betalingsplan som fungerer for deg.

Hvis du ikke har tilgang til studenthelsetjenesten, eller du foretrekker andre behandlingsalternativer, er det ni måter å få gratis eller billig mental helse - selv om du ikke har forsikring.

Uansett, arbeid for å gjøre din mentale helse en prioritet. Det er lett å bli fanget opp i høyskolelivet og glem å ta vare på deg selv, men det er viktig å ta opp og behandle eventuelle psykiske helseproblemer du kan håndtere.

Men du velger å gå om det, ikke ignorere din mentale helse.

Grace Schweizer er en junior forfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar