Liv

Dette tusenårige paret betalte ut $ 50k i gjeld - nå bor de på en seilbåt

Dette tusenårige paret betalte ut $ 50k i gjeld - nå bor de på en seilbåt

"Lucidity i sin nåværende tilstand er en seilbåt," skriver Ryan Deitrich.

"Hun er 1985 Hallberg-Rassy ... de er beryktet for å krysse havene - det er det vi skal gjøre med henne."

Deitrich og kjæresten Kelsey Swagler kjøpte årgangens seilbåt for 10 måneder siden, og de har levd på den for de siste syv.

Å bo ombord - som de som kaller det - har drastisk redusert sine levekostnader, men livsstilen handler om mer enn penger.

Det handler om å være i stand til å se forskjellige byer og reise på en liten bekostning, og å kunne se den fra en annen side - fra vannet, forklarer Kelsey.

"Det tar en viss tankegang," sier Ryan, "men hvis du er forberedt på det," er det helt gjennomførbart.

Deres forberedelser tok rundt et år.

"Det var alt vi ønsket å gjøre," sier han, og de ble ikke skuffet.

Hvordan dette paret betalte ut $ 50K i gjeld og lagret $ 30k for en seilbåt

To år før han flyttet på båten skyldte Kelsey $ 35 000 i studielån. Ryan, 25, skyldte $ 15.000 på et billån.

Kelsey, også 25, ble reist i en sparsommelig familie, av regnskapsførere. Hun ble generelt lært å være smart om penger og budsjettering. Ryan ... ikke så mye.

"I et tidligere liv var jeg en profesjonell pokerspiller, så jeg ville bruke penger som gal," sier han.

Kelsey hjalp ham med å forstå hvor mye penger han brukte, og han fanget seg virkelig når de flyttet inn i sin første plass sammen. Det var da han slo bremsene på utgifter.

"Jeg snakket med kaldt kalkun med en gang," sier han om beslutningen om å slutte å bruke, begynne å spare og komme seg ut av gjeld.

Paret møttes mens på college ved University of Tampa i Florida. De flyttet inn i en to-roms leilighet sammen i byen. De planla å leie ut ledig rommet gjennom Airbnb for å dekke utgifter slik at de kunne gjøre fremskritt på sin gjeld.

Mellom noen besparelser og en påmeldingsbonus på sin nye jobb, kunne Ryan betale billånet innen en måned eller to. Det lot dem fokusere på Kelseys $ 35.000 i studielån.

Gjennom frugality, kreativ pengeproduksjon og en veldig stor livsstilsendring, ville de betale det på bare 19 måneder.

De tjente omtrent $ 85 000 i året kombinert med deres heltidsjobber. I 10 måneder hosting via Airbnb, tjente de en annen $ 16.000.

Airbnb-inntektene dekket enkelt de månedlige utgiftene sine - ca $ 1200 for leie og verktøy.

Men de ønsket å gjøre det bedre.

Frugality ble en slags utfordring de ønsket å erobre.

"Vi spilte en" ikke bruke noen penger på helgenes spill ", forklarer Ryan. "Det startet ganske mye omtrent samme tid da vi startet Airbnb, så vi hadde en stor del på hvor mye vi brukte og da hadde også dette store overskudd av inntekter kommet inn."

Før "spillet" startet, brukte de rundt $ 80 til $ 100 hver helg på middager, drinker og underholdning. Et moratorium på helgutgifter kan bety en ekstra $ 400 i måneden mot gjeld og besparelser.

Å okkupere sine helger, de vil pakke en lunsj - "Mange PB & J smørbrød," husker Ryan - og besøker en ny statspark en dag. Den andre dagen vil de bruke binge-watching noe på Netflix.

Oh, og forsiktig måltid planlegging.

"Hver eneste søndag vil vi tilbringe to eller tre timer måltidspreparasjon for hele uken," forklarer Ryan. Det hjalp dem med å unngå å spise ute på nattkvelder bare fordi de var "hangry" og ikke hadde lyst til å lage mat.

"Vi snakket litt om matvareutgiftene våre på det tidspunktet, men det resulterte i mye besparelser."

For et og et halvt år kjørte de begge til og med for Uber og Lyft. Ryan jobbet lørdager på sin heltidsjobb fordi han tjente om dobbeltbetaling for de dagene. Kelsey tilbrakte dagen med å kjøre med rideshare-tjenestene.

De gjorde også et poeng å kjøre når som helst det var en bølge, slik at de kunne få mest mulig penger for sin tid. De tok fordeler med kampanjer, helligdager og spesielle arrangementer da selskapene garanterte drivere ekstra lønn.

Når de visste at de var sjøbundne, begynte de å selge alt de eide - og de var hensynsløse.

"Vi re-oppført en papirhåndkleholder fire ganger på OfferUp bare for å få $ 1," sa Ryan.

De anslår at de lagde minst $ 5000 på å selge klær, sko, møbler og andre ting de innså at de ikke trengte.

Trikset holdt en kasse med ting i soverommet deres, som de stadig refillet med ting de fant i skapet.

"Når du trekker den ut av skapet, sa Ryan," og det er rundt deg i ditt daglige liv, det begynner å bli irriterende. "

Med den vedvarende påminnelsen fant de det lett å bli kvitt de tingene de aldri brukte.

Hva det er som å bo på en båt

"Jeg opprinnelig ønsket å flytte inn i en varebil," sier Ryan.

Men jeg var ikke for det, "kelsey raskt interjected.

Som et kompromiss kom Kelsey opp med ideen om å flytte på en båt.

Hennes eneste uforutsigbarhet var at det var nødvendig å passe i en queen size-madrass i full størrelse - ikke typisk for en husbåt, men de endte med å klemme en i. Hun ønsket også en dusj hun kunne stå opp i.

"Vi ønsket å bo på et sted hvor vi kunne reise rundt og fortsatt føle oss hjemme," forklarer hun. "Vi ønsket å leve i en mindre plass, som et lite hjem, men visste at vi ikke ville bo i (et faktisk) lite hjem enda, så vi plukket en båt."

De fant sitt nye hjem gjennom et seilforum og fikk en utrolig avtale.

De møtte en mann som heter Jim, som hadde eid båten i 30 år - inkludert å leve på den for en solo transatlantisk utflukt - og ønsket å finne det et godt hjem.

De kjøpte båten for $ 30.000, selv om de tror at det kunne ha gått for mer enn $ 50.000. De tar ikke kreditt for røverkjøp, skjønt. Det var mer som skjebnen.

"Kjøpsprosessen var en sann drøm, og i hele det ble vi kjent med Jim og hans endeløse eventyropplevelser, fra hitchhiking over Australia til tid brukt i Zimbabwe," skriver Ryan på Abandon Comfort, hvor de blogger om deres nye eventyr. "Vi kan bare håpe å etterligne Jims tid ombord på henne, og vi er så takknemlige for å få muligheten til å være hennes neste eiere."

I tillegg til å få sin drømbåt, utviklet Ryan og Kelsey et forhold til Jim, en 78 år gammel, 5-fots-3 skotsk mann som Ryan sier er "som en båtfar eller en bestefar."

Paret plukket opp på Indiantown, på østkysten av Florida. De tilbrakte tre dager med Jim, og lærte inn og ut - og kvitter - av båten.

Turen hjem til havn på Tampa Bay i St. Petersburg var fem dager.

"De var steinete!" Kelsey husker.

"Da vi først satte seilet ut, hadde vi begge ingen seilopplevelse," forklarer Ryan.

Ryan var med kystvakten i fem år, så han hadde maktbåtopplevelse - men ikke seiling. De måtte lære av bøker, YouTube-videoer og mye prøving og feiling.

Etter ca 30 minutter på vannet, "fant vi ut at Kelsey var seasick."

Da rev de et seil.

Da hørte de en alarm om bord de ikke hadde hørt før. De innså at båten tok på vann.

De kunne bare trykke på en knapp som er laget for den situasjonen og la vannet ut, men før de skjønte det ut, "det var de skummelste to minuttene, da vår båt var fylt med vann," sier Kelsey.

De vet fortsatt ikke hvor vannet kommer fra.

"Vinden var ganske tung den dagen," forklarer Ryan. "Vi burde nok ikke ha seilt, vet hva vi vet nå."

Etterpå er 20/20.

Heldigvis har Kelsey fått sin seesickness, og det har vært ganske jevnt å seile siden.

Den faktiske levekostnaden på en båt

Når de dokkede sitt nye hjem på Harborage Marina i St. Petersburg, fortsatte de å kaste mye av sine eiendeler.

"På en båt kan du ikke skjule noe, så du må virkelig holde den liten," sier Kelsey.

De er forpliktet til minimalistisk livsstil. De har ikke noe i en lagringsenhet, som du kanskje forventer for alle som er nedsatt så dramatisk.

Savner de noe? De sa - raskt og ærlig - nei.

Ryan husket en dag da han følte trekk for å bare slappe av og se på TV, "men det var det en Søndag "- i nesten et år.

Noen ganger savner de å ha en mikrobølgeovn. De kunne ha en, men Kelsey sier, "da er det for mye som et hjem. Du seiler egentlig ikke så mye. "Og det tar opp mye plass og kraft fra båtens 30-amp batteriet.

Kelsey bruker noen ganger en hårføner, men unngår det for å spare strøm. Vanligvis har hun ikke gitt opp noen av hennes nødvendigheter. Og hun går fortsatt til jobb hver morgen!

De ser ikke ut som de har slått i det store hav i noen måneder heller. De ser ut som alle andre sunne, rensede årtusener.

Kelsey jobber fortsatt i reklame. Ryan jobbet og gikk på skolen til en klassekamerat satte ham en ide for en app for å hjelpe brukerne til å betale ned studielån ved å bruke reservedelskifte.

For to måneder siden dro han jobben sin til å jobbe på heltid på det nystiftede selskapet Spared. Hans hovedinntekt er en $ 700 månedlig G.I. Bill stipend, og han har fortsatt rundt $ 15.000 i besparelser.

De betaler $ 450 per måned for å dokke båten på Harborage Marina i St. Petersburg, pluss $ 200 å bo ombord. Det inkluderer et uttak på kaien, hvor de kan lade batteriet, pluss vaskerom og til og med et basseng.

Marinaen har også baderomsfasiliteter, så de trenger ikke å bruke toalettet og dusjen på båten. Det lar dem unngå å tømme en avfallstank, som er som på en RV.

Fordi de kjøpte en slik gammel, brukt - og kjære båt, er deres største utgift nå vedlikehold.

Siden de kjøpte Lucidity, har de satt $ 10.000 til å fikse henne. De planlegger å bruke ytterligere $ 8000 til å legge til solcellepaneler og rundt $ 15 000 erstatte sine slitte teakdekk med mer slitesterkt syntetisk materiale.

De peker på at de kunne få kraft billigere enn solpanelene. I tillegg til panelene selv, går det mye med å bygge en plattform for å holde dem. Hytta har ikke et tomt tak som et typisk hus gjør.

Det andre alternativet for strøm fra kysten, som bruker mindre plass, er å installere en vindgenerator. Det er ganske populært, sa de, men støyende. Det ville holde dem våken om natten - et offer de ikke er villige til å gjøre.

Med mange prosjekter å jobbe med, trenger de ikke lenger å bekymre seg for hva de skal gjøre med sine helger. De bruker dem på båtforbedringsprosjekter.

"Det tar fire ganger så lang tid å gjøre et enkelt prosjekt, fordi du er på vannet," skriver Kelsey.

Hvis noe faller gjennom skinnene i vannet, må de gå tilbake til Home Depot for å erstatte det - ikke en hindring du vanligvis møter på land.

Når de erstatter dekkene, vil de være klar til å sette ut.

"Vi må bare ganske mye gå videre og seile på det tidspunktet," når de store prosjektene er ferdige, sier Ryan.

De vil til slutt seile Karibiskehavet, bare av og til slippe anker, ikke ha et dedikert hjem i en marina som de gjør nå.

Skal du bo på båt?

Ryan sier at å leve ombord på en båt er "helt mulig for alle."

"Hvis du setter opp en plan og har noen form for satt mål på plass, er det så enkelt å oppnå dette."

Alle kan spare penger, tror han, og lærer ferdighetene. Du må bare være villig til å leve livsstilen. Alle de løper inn på marinaen snakker om det med en glimt i øyet og en kjærlig romantikk i stemmen deres, sier han.

"Det er som å leve i gammel skole hvor du kjenner dine naboer, og alle er slags et lag," Ryan forklarer. "Det er bare hvordan det er med liveaboards og folk som går på båter, også."

Deres naboer har vært mer enn villige til å dele råd og ekstra materialer når de trenger dem. De ønsket raskt Ryan og Kelsey velkommen til "nabolaget".

For å være komfortabel å bo på en båt, "du må like å camping, og være i små mellomrom," sa Kelsey.

Men du er ikke akkurat grov, Ryan legger til. "Hvis du er ok med camping, er dette som glamping," med elektrisitet, rennende vann og tilgang til bassenget.

I tillegg til mobiliteten er de begge begeistret for hvor mye de lærer.

"Hver dag er helt ny, noe vi definitivt ikke forventet," sier Ryan. Nesten et år i, vet de fortsatt ikke så mye som de trodde de ville.

Bunnlinjen i denne livsstilen er imidlertid friheten.

"Vi hadde muligheten til å kjøpe dette eller kjøpe et hjem, og ikke ha et boliglån er utrolig," sier Ryan. "Det er en slik frihet at folk ikke skjønner at du kan ha. For oss er fleksibiliteten vi får fra det kjempebra. "

Din sving: Har du noen gang vurdert å bo ombord på en seilbåt?

Dana Sitar (@danasitar) er en senior forfatter på The Penny Hoarder. Hun er skrevet for Huffington Post, Entrepreneur.com, Writer's Digest og mer, prøver humor hvor det er tillatt (og noen ganger hvor det ikke er).


Skrive Inn Din Kommentar