Liv

Det er sant: Bedre matematiske ferdigheter kan forbedre livet ditt! Dette er hvordan

Det er sant: Bedre matematiske ferdigheter kan forbedre livet ditt! Dette er hvordan

Folk har en tendens til å falle i tre generelle kategorier hvor matteferdigheter er opptatt. Hvilken beskriver deg best?

1. Jeg elsker matte og mine ferdigheter er flotte! Jeg leser bare denne artikkelen for ideer om nye måter å øve på det jeg kjenner.

2. Jeg fortsetter med matematiske ferdigheter jeg har. Jeg kan gjennomsnittlig et sett med tall eller finne ut en 20% tips, men etter det går jeg tapt.

3. Jeg ønsker virkelig at jeg hadde fått mer oppmerksomhet i matematikklassen.

Hvis du identifiserer best med nummer tre, er du ikke alene.

Den amerikanske institusjonen for forskning sier det minst 30% av den voksne amerikanske befolkningen mangler grunnleggende matematiske ferdigheter. Det er 1 av 3 videregående studenter og 1 av 4 voksne.

Se? Det er ingen grunn til å føle seg rart at du ikke ville kjenne en pythagorasetning om det slår deg på ankelen. Du har mye selskap.

I flere tiår - kanskje til århundrer - har skolen matte klasser blitt fylt med studenter som beklager at de ikke trenger å lære begreper som algebra, geometri og kalkulator. Barn (inkludert meg, tilbake på dagen) hevder midt på nivå og avanserte matteferdigheter har lite å gjøre med voksenlivet, med mindre du har en jobb som krever oppførsel av aritmetikk.

Og nå at vi alle bærer mini-datamaskiner i lommene, ser det ut til at en god forståelse av selv grunnleggende matematikk er mindre viktig.

Men det er ikke sant.

5 grunner til å vite matematikk er så viktig

Det er viktig å ha en generell forståelse av matematiske begreper av flere årsaker. Matematiske ferdigheter hjelper deg:

1. Hoard Pennies

Grunnleggende matematiske ferdigheter hjelper deg med å øke mengden hardt opptjente penger som forblir i lommeboken din.

"Grunnleggende matteferdigheter kan direkte påvirke mengden penger du sparer eller kaster bort," sier Jennifer McDermott, kommunikasjonsleder og forbrukerforespråklig for privatfinansieringswebsiden finder.com. "Fra raskt å sjekke at du har mottatt riktig endring i matbutikken til kontinuerlig vurdering av budsjettbegrensninger, de som har en god forståelse av matematiske grunnleggende har en tendens til å bedre forvalte sin økonomi.”

2. Få mest mulig ut av dine kjøp

Enten du kjøper varer eller tjenester, hjelper matematikkferdigheter til å få mest mulig ut av hver dollar du bruker.

Hvis du kjøper, si, håndverksmaterialer for å lage håndlagde gratulasjonskort, er det ganske vanskelig å oversette fordi du har feilkalkulert hvor mye kortbeholdning du trenger.

Det er imidlertid en annen sak helt, når den nye $ 900-sofaen ikke passer inn i leiligheten din fordi du har glemt hvordan du skal beregne kvadratfotene i et rom.

Tipping er en grunnleggende forventning i mange tjenestetransaksjoner. Vi har satt sammen en veiledningsguide for å finne ut hvor mye du skal bruke på gratuities, men du må fortsatt vite hvordan du utarbeider prosenter og andre beregninger.

3. Se større bilde

Matematiske ferdigheter hjelper folk å forstå sammenhengen mellom viktige temaer og hvordan de gjelder for livet ditt.

"For eksempel, la oss undersøke bruk av kredittkort. Ikke alle kan mentalt beregne prosenter og rentegebyrer, sier Joseph Ritchie fra det akademiske prep-firmaet Varsity Tutors. "Men forståelsen av logikken bak APRs [årlige prosentsatser] kan hjelpe deg med å realisere konsekvensene av sen betaling og hjelpe deg med å unngå å komme inn i betydelig gjeld.

Alle smarttelefonkalkulatorene i verden vil ikke tillate deg å forstå hvordan APR-er fungerer, og den virkelige effekten de kan få på dine økonomiske resultater. "

4. Live Better

En grunnleggende forståelse av grunnleggende matteferdigheter kan øke din inntjeningsevne. I tillegg ser du kult ut.

"Å ha tillit med tall betyr at ting ikke skremmer deg og du ikke har forlegen om å måtte komme ut en telefon for å jobbe noe ut," bemerker Lisa McCartney, Chief Plyter på familiens spillbedrift PLYT Games.

"Det har også vært studier som har vist det bedre matteferdigheter fører til høyere lønninger, bedre helse og trivsel, "Legger hun til.

5. ha det mer moro

Tro det eller ikke, matte kan være morsomt. Se for deg selv.

  • Finn avstanden mellom to farger.
  • Forbedre dart spillet ditt.
  • Bli bedre på bassenget.
  • Bygg den perfekte pizzaen.
  • Ta øye med å se på neste nivå.

Hvilke matematiske ferdigheter skal voksne vite?

Virkelig, himmelen er grensen når det gjelder hvilke matteferdigheter du kan lære, men noen begreper står øverst på listen.

Tillegg, subtraksjon, multiplikasjon og divisjon danner grunnlaget for nesten alle andre matematiske konsepter som følger så "Når du har det grunnleggende mestret, er det så mye lettere å forstå ting som prosentandeler" bemerker McCartney.

"Et viktig konsept for sparing og gjeld er sammensatt interesse," sier Devon Hyde, direktør for forretningsutvikling på Guidewell Financial Solutions. "En sterk forståelse av sammensatte renter kan hjelpe forbrukerne til å bygge rikdom over tid, og også bidra til å håndtere og tilbakebetale gjeld. Matematikkformelen som brukes til å beregne sammensatt interesse inkluderer hovedstol, rente og tid som er involvert. "

Når du har mestret disse ferdighetene, la din nysgjerrighet guide hva du lærer neste.

Hvordan å pusse opp på (eller lære) matematiske ferdigheter

Du kan alltid melde deg på en matteklasse på ditt lokale samfunnsskole for å pusse opp eller lære matematikkferdigheter, men det finnes også en rekke gratis eller rimelige alternativer.

1. Online kurs

Online kurs gjennom nettsteder som Udemy eller Coursera er vanligvis ikke gratis, men hold øynene dine åpne for tilbud og tilbud som gjør kursavgiftene rimeligere.

2. Gratis College Prep Classes

Sjekk ut Khan Academy for gratis online college prep matte klasser som kan hjelpe deg å mestre avanserte begreper som kalkulator eller differensialligninger.

3. Fordyp deg selv

"På samme måte som folk som ønsker å lære et nytt språk, fordyper seg helt inn i det, så skal de som ønsker å styrke matematikkferdigheter," McDermott anbefaler. "Øv øvelser, vær oppmerksom på tallbaserte historier i nyhetene, og bruk bare smarttelefonen din for å sjekke beregningene dine etter at de ikke har blitt assistert."

4. YouTube-videoer

YouTube har millioner av videoer som dekker stort sett alle mattekonseptene du kan tenke på - og noen du ikke gjorde.

5. Bruk dine ferdigheter regelmessig

Den beste måten å styrke dine ferdigheter på er å bruke dem, ifølge Ritchie.

"Å utfordre deg selv til å beregne et tips eller en salgspris for hånd eller mentalt, vil øke kjennskap til grunnleggende matematiske operasjoner," sa han. "Lag matematikk også et spill. Bruk algebra for å løse virkelige problemer eller nysgjerrigheter. Jo mer kjent du er med en operasjon, desto lettere vil denne tilbakekallingen være i fremtiden. "

Lisa McGreevy er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hennes ektemann er den virkelige matematiske whiz av familien, men hun kan tippe 20% av en restaurantregning i et øyeblikk.

Skrive Inn Din Kommentar