Liv

Slik viser du mor du elsker henne på mors dag uten overspenning

Slik viser du mor du elsker henne på mors dag uten overspenning

Fra blomster og kort til brunsj og spa-behandlinger kan det være kostbart å vise kjærlighet til moren din på Morsdag. Men det trenger ikke å være.

Vi reiste ut til Celine Pastore, en finansiell planlegger og fiduciary basert i Palm Harbor, Florida, for å få henne til å ta på morsdagens utgifter.

Pastore er grunnleggeren av SimplePath Retirement og datterselskapet Women's Wealth Advisor, så hun vet en ting eller to om å være smart på dollarene dine. Plus, hun er en mor til to voksne barn - Nicole, 25, og Anthony, 24 - så hun har mange morsdager under beltet hennes.

Merk: Spørsmål og svar intervjuet nedenfor er redigert for klarhet.

National Retail Federation sier at 86% av alle amerikanere vil feire morsdag i år og vil bruke omtrent 180 dollar per person. Som en finansiell profesjonell, hva synes du om dette utgiftsnivået for Morsdag?

Fra min personlige erfaring, Jeg føler ikke at du må bruke mye penger på Morsdag for å virkelig vise din kjærlighet og takknemlighet.

Jeg tror at mødre generelt er uselviske individer til å begynne med, så vi trenger ikke å bli dusjet med gaver. Tvert imot, jeg vet personlig for meg at jeg er lykkeligst når jeg lager minner med familien min heller enn å bli brent med gaver.

Vårt land har en tendens til å legge for mye vekt på materialismen. Å forsøke å finne den perfekte gaven til mor, kan ofte legge for mye press på gavegiveren samt mottakeren. Ta trykket av og legg oppmerksomheten der den tilhører ... med ærlighet til godhet, kjærlighet og takknemlighet.

Hvorfor ikke prøve å gjøre noe annerledes [det er] gratis og gjennomtenkt, som å rense bilen sin, lage en lysbildefremvisning eller skrive et brev med dine største minner sammen?

Hva var den beste gaven du har fått på morsdag?

Den beste gaven jeg tror jeg noensinne har mottatt (annet enn fødselen til mine to barn) var da de var rundt 9 og 10 år gammel. De kjøpte meg en tre-stein imitasjon safirring som skulle representere mine tre kjærligheter (mine to barn og min mann).

De kjøpte den hos Walmart med egne penger, noe som betydde enda mer for meg. Jeg bærer det bokstavelig talt hver dag og får så mange komplimenter på den.

Verdien av gaven hadde lite å gjøre med kostnaden og alt å gjøre med tanken de satte i den. Det betyr verden for meg og holder dem nær meg hver dag.

Er det noen spesielle morsdags tradisjoner i familien din?

Våre tradisjoner er enkle. De er basert utelukkende på å tilbringe kvalitetstid sammen med min mor og mine barn. Noen ganger innebærer det å gjøre noe med barna mine tidlig på dagen, og deretter tilbringe ettermiddagen med mamma, spesielt siden hun er 87 nå og ikke kommer ut så mye som hun pleide å.

Morgenen begynner vanligvis med å få et vakkert kort fra barna og mannen min, muligens noen friske, billige blomster og [en] fin frokost med pannekaker og frisk frukt.

Mine barn og jeg liker å tilbringe dagen på stranden når det er mulig (og leier meg en paraply siden huden min er så rettferdig). Noen ganger går vi til et museum eller dyreparken, da de ofte har fri adgang til mødre på mors dag.

Siden jeg jobber mye som bedriftseier, er det bare å tilbringe stille tid med familien min, den største gave av alle.

Hvilke økonomiske leksjoner lærte du fra din mor?

Siden mamma var en av 15 barn fra Irland, visste hun hvordan det var å være uten. Hun tilbrakte også det meste av sitt voksne liv uten moren da hun flyttet til Amerika da hun var bare 18. Det var over 10 år før hun kom tilbake for å se sin mor.

Hun lærte meg å jobbe hardt, alltid betale regningene dine på tid (eller tidligere om mulig) og hjelpe andre mindre heldige enn deg selv, selv når du tror du ikke har råd til.

Hun lærte meg også at du aldri burde be om egne penger tilbake. Med andre ord, hvis du låner penger fra noen, ikke la han eller henne spørre deg om det. Det er ditt ansvar, ikke deres.

Hvilke økonomiske leksjoner prøver du å lære barna dine?

Jeg lærer barna mine å bruke penger som en ressurs og ikke som en mester. Penger bør være der for å tjene deg, ikke omvendt. Hvis du bruker mindre enn du lager, er det første trinnet.

Det andre trinnet er å betale deg selv først ved å alltid sette et sett prosentvis penger til side for din fremtid, og gjør det før du betaler noen regninger. Hvis du betaler ned din gjeld først, blir det ingenting igjen for deg. Du vil bokstavelig talt stjele fra morgenen din.

Hvis du betaler deg først og du er kort på å betale de andre regningene, vil du bli tvunget til å bli kreativ og generere mer inntekt. Du feiler deg mentalt for å øke ditt eget inntektspotensial.

Endelig, Jeg lærer dem at penger ikke kjøper lykke - Et rent hjerte og et produktivt liv gjør det - men det kjøper valg. Hvis du vil være i stand til å gjøre gode valg i livet ditt, i stedet for å være i miskunn hos andre, må du mestre penger og ikke få det til å mestre deg.

Nicole Dow er en stabskribent på The Penny Hoarder. Hun liker å skrive om foreldre og penger.

Skrive Inn Din Kommentar