Liv

Trenger hjelp Landing det første internshipet? Sjekk ut denne 4-trinns guide

Trenger hjelp Landing det første internshipet? Sjekk ut denne 4-trinns guide

Når du er på college, kan du ikke slå et hjørne uten at noen snakker om praktik.

Og det er bra grunn: Stipendier er en fin måte for studentene å få praktisk, praktisk ferdighet i sitt fagområde.

I den konkurransedyktige verden av internship-programmer kan det ha en fordel i forhold til andre søkere å ha erfaring i ditt valgte felt.

Men hvis du ikke har erfaring, betyr det ikke at du er uheldig. Det betyr bare at du må jobbe litt vanskeligere.

Bruk denne veikartet til å lande en praktikopplevelse når du er litt tynn på erfaring, men fylt med ambisjoner.

Trinn ett: Landing et intervju

Den mest utfordrende delen av snagging en internship er å få foten din i døren.

Skriv ditt CV

Gjenopptak kan være en dra for å skrive, men du vil nesten sikkert gå ubemerket uten en.

Ikke bekymre deg hvis du ikke har mye jobbopplevelse å legge til i CV. Det er andre måter å slå den på.

Sørg for at ditt CV er tilpasset internshipen du søker på, "Sier Holly Harper, profesjonell CV-redaktør på Resume Rescue. "Fremheve noen kurs, prosjekter eller studentorganisasjoner som samsvarer med aspekter av stillingen."

"Prøv å finne ut hva arbeidsgiverens arbeidskultur er, og nevne relevante interesser," sier Bart Turczynski, karrierekspert og redaktør på karriereveiledningssiden Uptowork.

"Bare husk å alltid gi den potensielle arbeidsgiveren detaljer," legger han til. For eksempel sier han, blogging kan være en "hobby", eller det kan vise en forståelse av grunnleggende om HTML, WordPress og sosiale medier.

Skriv ditt følgebrev

Deretter er det på tide å skrive et fengslende følgebrev.

"Gjør brevbrevet ditt skinn! Dette er en sjanse til å vise din følelsesmessige intelligens, som er hva arbeidsgiverne er etter hvis noen ikke har noen arbeidsopplevelse, sier Harper. "Gjør omslaget alt om måter du kan legge til verdi for selskapet, og hvorfor du vil hjelpe dette selskapet via praktikantskapet."

Gjelder overalt

Ta din nyopptatte CV og følgebrev og søk om et internship hos et selskap som selv er eksternt i ballparken i ditt fagområde.

"Send ut masse applikasjoner," sier Valerie Streif, seniorrådgiver med karrierefirmaet Mentat. "Hvis du ikke har erfaring, kan du ikke være selektiv."

"Finn så mange muligheter som mulig, som på en eller annen måte er knyttet til studiet eller interessen din, og søk, søk, søk!" Legger hun til.

Be om en signalforsterkning

Ikke vær sjenert om å be folk om å spre ordet du leter etter en praktikplass.

«Spør venner, foreldres venner, andre tilkoblinger for et godt ord,» sier Streif. "Hvis de vet om muligheter eller er knyttet til folk som vil gi deg en sjanse, er dette en fin måte å få foten på i døren. Det er også en utmerket måte å starte nettverk og bli vant til å nå ut til folk for å finne stillinger. "

Polsk Din Heisplass

Du vet aldri når muligheten vil streike, så vær klar til å forklare dine internshipmål hvor som helst, når som helst.

"Din heisbane bør bestå av hva du har gjort, hva du gjør nå, og hvor du vil være om fem til ti år," sier Jason Patel, grunnleggeren av college prep-firmaet Transizion. Han anbefaler å ha en rask heisplass på 15 til 25 sekunder for uformelle møter, samt en to minutters tone for praktikintervjuer.

Trinn to: Forbereder intervjuet

Når du har landet intervjuet, er det nå på tide å forberede seg på det.

Gjør et tørrløp

Før ditt intervju er det en god ide å øve det noen ganger. Men målet er ikke å huske mulige svar på forhånd.

En øvelse gir deg en ide om hvordan du presenterer deg selv for å ansette ledere og gir en mulighet til å polere opp dine intervjuevner.

"Sett deg sammen med en venn, og i fullstendig uformell samtale, snakk om dine erfaringer i klasserommet, i livet eller på jobbsider," sier Patel, og legger til at du bør registrere denne samtalen på telefonen.

"Etterpå, lytt til samtalen din og trekk viktige detaljer fra den. Er det et vanlig tema? Har du nevnt noe du glemte å sette på CV? "

Gjør din forskning

En av de verste feilene søkere kan gjøre er å dukke opp for et intervju uinformert om selskapet.

Jeg er overrasket over hvor mange som søker internships som aldri har gått i gang med selskapet de intervjuer på, sier Harper. "Hvis jeg vet at noen ikke har gjort forskning, vet jeg umiddelbart at jeg ikke vil ansette dem, uansett hvor solid deres CV er."

Tilbring litt tid på å undersøke selskapet for å få alt du kan om sin historie, kultur og oppdrag.

[B] bare stalker pokker ut av dem før intervjuet. Det vil vise deg at du er forberedt og motivert, "Harper notater.

Scope Out LinkedIn

De fleste ansette ledere vil sjekke ut LinkedIn profilen din før et intervju, og det er helt greit for deg å se på dem.

"Gjennomgå LinkedIn-profilen til personen som intervjuer deg, og kunne gi dem et kompliment på deres tidligere arbeid eller artikler publisert, sier Kerry Wekelo, administrerende direktør for menneskelige ressurser og operasjoner hos Actualize Consulting.

"Et annet alternativ er å stille spørsmål om deres bakgrunn," legger hun til. "For eksempel ser jeg at du har jobbet hos Actualize Consulting i nærmere 13 år ... [C] en du forteller meg hva din erfaring har vært og hvorfor du har bodd med firmaet så lenge?

Trinn tre: Acing intervjuet

Intervjuer gjør nesten alle nervøse. Her er noen tips for å hjelpe deg med å komme forbi jitters og sette din beste fot fremover.

Fake It 'Til You Make It

Ikke la en mangel på arbeidserfaring ryste din selvtillit.

Kim Grotto, eier av Grotto Marketing, har ansatt flere studenter med høyskolealder og akademikere med begrenset erfaring.

"Den nummer én kvalitet jeg ser etter i en praktikant er det de er ikke redd for å prøve, Sier Grotto. "Noen som er motivert og presser gjennom sin frykt for å handle, er noen jeg vet at jeg kan lære og starte i en posisjon som vil være gunstig for både min virksomhet og karriere."

La din personlighet skinne gjennom

Ingen liker å snakke med noen som gir monotone, tresvar, så vær ikke redd for å løsne seg (litt).

"Fokus på å ha en samtale i stedet for å bare svare på spørsmål", sier Grotto. «Jo mer du forstår - og kan vise din forståelse - at livet handler om relasjoner snarere enn transaksjoner, jo mer vellykket vil du være.»

Arm deg selv med eksempler på dine prestasjoner

Intervjuer vil vite om hva du har gjort og hva du er i stand til, så fortell dem. Det er ikke bragging; det hjelper dem bare å forstå hvorfor du er den perfekte praktikanten.

Kunne gi konkrete eksempler på din skole og arbeidserfaring ved å gi eksempler på utfordringer du møtte, Sier Wekelo, og legger til at du også bør kunne forklare hvordan du overviste utfordringer og hva du lærte av dem. "Vi vil vite at du kan håndtere alle typer scenarier."

Trinn fire: Etterfølger Etter intervjuet

Når intervjuet er over, ta et par minutter for å se på hva som gikk bra og hva du kan forbedre for fremtidige intervjuer.

Du har en ting igjen å gjøre til du kan sparke tilbake og vente på en telefonsamtale fra ansattschefen.

Send intervjueren din en takknemme. Det er et viktig siste skritt som bare kan forsegle avtalen.

En endelig notat

Praktik er ikke obligatorisk for å forberede deg på din karrierevei, så hvis du har problemer med å finne en eller bestemme at interning ikke er for deg, sjekk ut disse 5 produktive rutene for å ta i stedet.

Lisa McGreevy er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hennes høgskoleplass var en eksplosjon, men hadde ikke noe å gjøre med karrieren hun endte opp i.

Skrive Inn Din Kommentar