Liv

En brann ødela alt jeg eide: Hvordan kan du forhindre et totalt tap

En brann ødela alt jeg eide: Hvordan kan du forhindre et totalt tap

Det kan ikke skje med deg - før det gjør det.

Jeg har nylig fått livet mitt opp og ned under et trekk fra Ohio til Tennessee. Jeg pakket opp alt jeg eide til en tilhenger, bare for å våkne en dag senere til en telefonsamtale som varsler meg om det Tilhengeren hadde tatt ild i løpet av turen. Jeg mistet nesten alt.

Hvis du ikke har mistet dine eiendeler og / eller hjem til en brann og bare leser for å holde deg forberedt, kudos til deg. Telle dine velsignelser. Det er noen få skritt du kan ta nå for "bare i tilfelle" sikkerheten som vil sikre at du er i god økonomisk stilling bør katastrofe streik.

Hvis du ha nylig mistet alt til en brann, ikke stress. Når du har begynt å gjenopprette følelsesmessig, kan du begynne å vurdere hvordan du skal gjenopprette økonomisk fra denne katastrofen.

Hvis det ikke har skjedd med deg

Når det gjelder å opprettholde familiens økonomiske sikkerhet, er det ikke slik at det er overforberedt. Ta følgende trinn for å sikre at du kan hoppe tilbake dersom du mister hjemmet ditt og / eller dine eiendeler til en brann.

Få forsikring, nå

Jeg var heldig nok til å være pålagt å bære leieforsikring, som vil dekke noen av tapene mine. Andre i denne situasjonen er ikke så heldige.

Jeg var imidlertid ikke så forberedt som jeg burde vært. Jeg bar den minimale dekningen min utleier krevde og tenkte ikke to ganger om hvor mye jeg egentlig burde bli dekket for. Mitt råd? Ikke sett deg for minimum dekning.

Tilbring litt tid på å vurdere hva dine eiendeler er virkelig verdt - og ikke bare store billettvarer som møbler og elektronikk. Her er noen ting jeg ikke engang tenkte før jeg hadde mistet dem:

 • klær - Tenk på hvor mye penger du har investert i arbeidsklær, skoene dine, pyjamas, trenings klær, og kast inn de håndklær, puter og tepper mens du er på den.
 • Underholdningsprodukter - Tenk på filmsamlingen, video- og brettspill, din $ 35 kopi av "Harry Potter og The Deathly Hallows."
 • toalettartikler - Lag en liste over alle de dyre lotionene og sjampoene, din elektriske barbermaskinen og legemidler, reseptkontakter og holdere. Du vil virkelig få en følelse av hvor mye penger du har i badeskuffene dine.
 • Dekorative gjenstander - Ikke glem noen dyre (eller rimelige - penger penger, ikke sant?) Kunststykker, dekorative gjenstander, veggdekorasjoner, klokker og lamper.
 • Kjøkkenutstyr - Legg opp prisen på tallerkener og boller, gryter og panner, brødrister og kaffetrakter, og tenk på hvor mye penger i dagligvarer du vanligvis har i skap og kjøleskap.

Når du har beregnet hvor mye dine eiendeler er verdt (og, hvis du eier ditt hjem, hvor mye dekning du trenger for huset ditt også), velg en plan som dekker disse kostnadene.

Mine andre råd? Les retningslinjedetaljer før du signerer. Du vil vite hva som faktisk er dekket under retningslinjene dine. Den store feilen jeg gjorde var ikke å vite forskjellen mellom erstatningskostnadsverdi (RCV) og faktisk kontantverdi (ACV).

RCV betyr at forsikringsselskapet vil gi deg hva det egentlig koster å erstatte kjøleskapet ditt; ACV betyr at det bare skal skille ut hva ditt 4 år gamle kjøleskap er verdt nå. Gjett hvilken som jeg hadde.

Start ditt nødfond, også nå

I dagens verden kan det være vanskelig å legge til side penger for noe. Med IRA, 529 planer og regelmessige besparelser, hvem har endringen til overs for et nødfond?

Ikke forsøm bygge din nødfond. Du vet aldri når du trenger det.

Men hvor mye skal du spare? Det avhenger av din personlige situasjon. Forbes bryter det ned i enkle termer:

 • Hvis du er singel og leier hjemme, ta bort tre måneder med hjemlønn.
 • Hvis du er gift, eier du ditt hjem og har et barn eller to, ta bort seks måneder med hjemlønn.

Din nødfond må ikke skje over natten, men det er definitivt noe du bør spare på. Det er ikke så glamorøst som å spare for en tur til Irland eller en ny bil, men det kan gjøre eller ødelegge deg i tilfelle brann eller en annen naturkatastrofe.

Hvis det har skjedd med deg

Dessverre reagerer brannvesenet på et husbrann hvert 23. sekund, ifølge National Fire Protection Association. Hvis du er det siste offeret for en brann, ta den tiden du trenger for å gjenopprette følelsesmessig, men vær disiplinsk, slik at du raskt kan begynne å bygge opp økonomisk.

Kontakt din forsikring, ASAP

Hvis du har leietakere eller huseiere forsikring, kontakt din agent umiddelbart. Røde Kors har en god liste over to-dos for å sikre deg motta så mye penger tilbake som mulig:

 • Sett sammen en liste over alle elementene du mistet, inkludert deres verdi, hvor du kjøpte dem og deres alder.
 • Behold alle gjenstander til en forsikringsjusterer har vurdert skade og tatt fotografier.
 • Ta dine egne bilder og videoer for dine poster, og gi dem til ditt forsikringsselskap, selv om de ikke blir bedt om det.
 • Fjerne alle kvitteringer knyttet til brannen, inkludert midlertidig innkvartering, kostnaden for fjerning av søppel og reparasjonskostnader, enten det er turer til vaskerom eller total hjemrekonstruksjon.

Dyp inn i ditt nødfond

Hvis du har lagret for en nødsituasjon, er det nå på tide å ta uttak. Hvis alt går bra, kan du fylle opp noen av disse besparelsene med forsikringspenger nedover veien. Bare vær forberedt på å vente et par måneder, fordi refusjonsprosessen kan være lang.

Svel din stolthet: Si ja for å hjelpe

Jeg er ikke typen som er komfortabel og ber om eller tar penger fra venner og familie, men en ekte krise som en brann kan forandre ditt perspektiv. Jeg er utrolig takknemlig for venner, familie, kolleger og fremmede som donerte penger gjennom GoFundMe, eller bare ved å sende sjekker og gavekort, som holdt bake salg og fundraisers, og som donerte sine møbler eller bare deres tid.

Uansett hva noen tilbyr, Ikke skam deg for å si ja hvis du trenger det. Bare ikke glem å si takk - og vær klar til å betale det frem til noen andre i nød når du er tilbake på føttene dine.

En brann eller en annen uventet katastrofe kan være ødeleggende, men det trenger ikke å ødelegge deg økonomisk. Begynn å forberede seg på det verste nå - og hvis det verste har skjedd, gå inn i handlingsmodus og begynn å gjenoppbygge økonomien din i dag.

Timothy Moore er en heltidsredaktør og doggy pappa, men han liker å tilbringe tid når han kan skrive - om det er for sin egen roman eller online. Han er ny på Nashville-området og er begeistret for å utforske byen med sin partner. Go Preds!

Skrive Inn Din Kommentar