Liv

Er det bedre å være et hus eller en leietaker? Denne veiledningen vil hjelpe deg med å bestemme

Er det bedre å være et hus eller en leietaker? Denne veiledningen vil hjelpe deg med å bestemme

Sammen med å velge en høyskolehøgskole og bestemme om man skal ha barn, finne ut om du skal leie eller kjøpe et hjem er en av de største beslutningene du kan ta.

Det er enkelt å lage et overbevisende tilfelle for begge valg. Leietakere trenger ikke å bekymre seg om boligmarkedet eller boliglån; kjøpere får skatteferanser og en måte å investere i deres fremtid.

Det er ingen riktig svar fordi hver økonomisk og levende situasjon er unik og folks prioriteringer endrer seg over tid.

Enten du leter etter å kjøpe et hus eller leie, er det noen viktige ting å vurdere.

Hvis du tenker på å kjøpe et hjem

Mange drømmer om å kjøpe et eget hjem, slik at de har frihet til å dekorere, ombygge og gjøre i utgangspunktet alt de ønsker å bo på.

Men det er mye mer å kjøpe enn å finne det perfekte kjøkkenet eller en stor bakgård.

Plassering, plassering, plassering

Hvor du planlegger å leve er en stor faktor i om det er mer sanselig å leie eller kjøpe et hjem.

"Med renter fortsatt svært lav i mange markeder, kan du ha en lavere månedlig betaling hvis du kjøper enn hvis du leier. Men noen ganger leie er bedre, spesielt hvis du ikke planlegger å være på plass lenge, sier Texas Realtor Alice Duffy.

Upfront-kostnader

En forskuddsbetaling er vanligvis nødvendig når du begynner prosessen med å kjøpe et hjem. Duffy sier at nedbetalingen kan være så lite som 3% av den totale kostnaden for hjemmet, men oppe-kostnadene stopper ikke der.

Duffy anbefaler at kjøpere får et hjem som er inspisert for problemer før avtalen avsluttes - noe hun sier koster alt fra $ 300 til $ 1000.

"Du må kanskje også betale noen av de avsluttende kostnadene for å sette opp en sperrekonto - vanligvis ett år med huseiereforsikring og tre måneders eiendomsskatt," sier Duffy.

Flere nettsteder kan hjelpe deg med å beregne tallene for å sammenligne opp-og langsiktige kostnader ved kjøp vs. leie. Men datastyrte algoritmer kan ikke gi den mest pålitelige informasjonen.

Duffy sier Realtors og lån offiserer er bedre rustet til å finne ut om kjøp eller leie er riktig for deg - og deres tjenester er gratis.

Tenke utenfor boksen

Hvis du er forpliktet til å kjøpe et hjem, men å kjøpe et enfamiliehus på egen hånd, er utenfor rekkevidde, vær ikke redd for å bli kreativ.

For eksempel samler folk noen ganger penger sammen med venner for å kjøpe et hjem sammen og dele utgifter. Hvis du går denne ruten, anbefaler Duffy deg å søke råd fra en eiendomsadvokat før du forplikter deg til et boliglån.

Hvis du tenker på å leie et hjem

Leietakere har vanligvis ikke luksusen til å dekorere sitt boareal med mer enn møbler og tepper. Glem å sette kroker i veggene for å henge dine favoritt kunstverk.

På den annen side trenger ikke leietakere å bekymre seg for plutselige vedlikeholds- og reparasjonsregninger for hjemmet.

Fra nedbetalinger til inspeksjoner tar det mye penger for å kjøpe et hjem.

Men det gjør også leie. Det er mange upfront-kostnader å vurdere, som første og forrige måneds leie, søknadsgebyr og kjæledyr avgifter.

Hvis leie et hjem er mer din stil, her er noen råd fra et par med et tiår med leieopplevelse under belter.

"Alle våre vegger er hvite."

Matt og Sarah Jacoby fra Gulfport, Florida, har vært leietakere i 12 år.

Boligboblen briste rett rundt den tiden Jacobys ble gift. I stedet for å kjøpe et hus de ikke hadde råd til, bestemte de seg for å leie til boligmarkedet sorterte seg ut.

De venter fortsatt.

"Nå er boligmarkedet gjennom taket, så det er fortsatt ikke en mulig tid for oss å kjøpe," sier Matt. "Hvis du ser på husene som er på markedet nå, går pengene dine ikke så langt som det pleide."

Jacobys langsiktige planer inkluderer å kjøpe et hjem, men i mellomtiden er det noen ting de sier de elsker å leie.

Ikke blir saddled med et boliglån, huseiere forsikring og eiendomsskatt er en attraktiv fordel for Jacobys - og det er å la noen andre håndtere problemer som tester tålmodigheten og beskatt lommeboken til folk som eier et hjem.

"Hvis noe som et klimaanlegg bryter og koster $ 4000 for å fikse, ringer jeg bare og det blir tatt vare på, sier Matt. "Så du har ikke å gjøre med mange av de langsiktige hodepineene du har å håndtere hvis du eier kontra leie av et sted."

Flippen av å bo i andres hus er at du ikke kan gjøre ensidige endringer i eiendommen uten tillatelse fra utleier.

"Du kan ikke virkelig gjøre stedet ditt eget," sier Matt. "Du kan i en grad, men det må være veldig midlertidig."

For eksempel sier Sarah, de har ikke lov til å male veggene og peker på noe de fleste leietakere kan sympatisere med: "Alle våre vegger er hvite."

Jacobys føler seg ikke presset av venner eller familie å investere i et hjem selv om folk rundt dem kjøper ny eiendom og hus.

På den annen side sier de at de føler seg litt samfunnsmessig press for å bli villaeiere.

"Noen ganger føles det som samfunnet sier," Vel dere har vært gift i nesten 12 år; du bør i det minste ha et hus nå, sier Sarah.

Mens de venter, lager de vinduet til boliger i området for å holde tabs på boligmarkedet.

"Vi har en ide i hodet til det vi leter etter. Hvis vi kan finne riktig hus på riktig sted, så ville vi gå for det, sier Matt.

Ut fra deres lange utleieopplevelser ville Jacobys rådgivning være leietakere å handle rundt for et flott sted å leie i stedet for å ta det første hjemmet som kommer med.

"Hvis du har den luksusen av tiden, bruk den til å finne et hus du vil være komfortabel i - kanskje en du vil kjøpe hvis du kunne," sier Matt.

Lisa McGreevy eier et hjem som synes å trenge en ny reparasjon hvert 10. minutt.

Skrive Inn Din Kommentar