Liv

Her er det som spår barna dine fremtidige suksess bedre enn rikdom eller IQ

Her er det som spår barna dine fremtidige suksess bedre enn rikdom eller IQ

En vitenskapelig studie gir foreldrene større grunn til å nagle barna om å gjøre sine lekser.

Vi vet alle at det er bra å få en tidlig start på vaner som fører til suksess. Vi oppfordrer barna til å gjøre det bra i grunnskolen, så det snøballer i gode karakterer i videregående skole. Vi regner med videregående opplæring som får dem til gode høgskoler, og vi håper at postsecondary suksess vil oversette til å utvikle givende, pengeskapende karriere.

The American Psychological Association rapporterer en ny studie publisert i Journal of Personality and Social Psychology bekrefter den tankegangen. Det forteller oss også oppførsel på videregående skole er knyttet til karriere suksess tiår senere, uavhengig av faktorer som foreldrenes inntekt eller IQ, eller personlighetstrekk som samvittighetsfullhet.

Forfatterne av studien analyserte data samlet inn av amerikanske institutter for forskning over en 50-års periode. Teens i 1960 som var ansvarlige studenter, viste interesse for skolen og leste og skrev godt, ble funnet å ha endt med mer prestisjefylte karrierer og høyere inntekt fem tiår senere.

En av studiens forskere fortalte University of Illinois nyhetsbyrå som studien bare peker på en forening mellom oppførsel og fremtidig suksess og ikke et årsakssammenheng. Men mens du er ansvarlig student, garanterer ikke automatisk fremtidig suksess, det kan gi foreldres håp.

Vi kan ikke hoppe inn inntektsbeslag eller endre barnets IQ-nivå eller personlighet, men vi kan oppmuntre våre barn til å interessere seg for sine studier, påminn dem om å gjennomføre lekser og modellansvarlig oppførsel konsekvent.

Vi kan starte raskere enn senere i håp om at de gode vaner holder fast og gir en positiv innvirkning.

Nicole Dow er en stabskribent på The Penny Hoarder. Hun liker å skrive om foreldre og penger.

Skrive Inn Din Kommentar