Liv

Planlegger å flytte til Canada hvis Trump vinner? Her er hva det vil koste

Planlegger å flytte til Canada hvis Trump vinner? Her er hva det vil koste

Det er ekte: Donald Trump kunne bli den neste amerikanske presidenten denne valgdagen.

Som forretningsmannens kampanje har feilet landet de siste månedene, har kjendiser fra Bryan Cranston til Barbra Streisand truet med å flytte til Canada.

Det er den hakkede brølen til de amerikanske velgerne, og vi hører det med alle de store endringene landet vårt står overfor.

Flytter til Canada, Eh?

Kanadiere hører dine rop, og de er klare for deg.

De er klare hvert fjerde år.

Men du går aldri. (Alvorlig: Vennligst bare gå - eller slutte å snakke om det.)

Amerikanerne ser ut til å se vår store lille kompis i nord som en slags fristed for gratis helsevesen, liberale politikk, en vakker statsminister og brede åpne områder klar for å ta.

Og det er … for kanadiere.

(Unntatt statsministeren. Hans skjønnhet er at vi alle kan nyte.)

Det viser seg at innvandring til et nytt land og å suge alle fordelene er vanskelig.

(Noen bør peke det ut til Trump - men jeg går ut.)

I tillegg til logistikken for å flytte og håndtere avstanden fra dine kjære, møter du en rekke praktiske, økonomiske problemer på din nordlige trek.

Jeg er ikke fra Canada, men jeg ha gjort min forskning, jeg vet en kanadisk, og jeg vokste opp i Wisconsin, så jeg snakker språket.

Her er noen av de økonomiske detaljene du kan glemme når du truer det 'grenseoverskridende flytte for å berolige din valgdagsblå.

Du får egentlig ikke gratis helsevesen

Jeg starter med biggie: Canadas gratis helsevesen.

Amerikanere har enten lovet eller oppgradert våre naboer i flere tiår for deres fri-kjærlighetstilnærming til helsevesenet.

Og mange amerikanere ser ut til å tro at alt du trenger å gjøre for å hengi deg til all-you-can-eat-buffeen med medisinsk behandling, er satt på kanadisk jord.

Ikke sant.

En kanadisk bosatt må søke om og potensielt betale en premie for offentlig helseforsikring i deres provins eller territorium.

Når du søker, er det en ventetid for at helseforsikringen skal tre i kraft - vanligvis tre måneder.

Men vent! For å til og med søke, må du først være statsborger eller permanent bosatt.

Bli en kanadisk boligkostnad på opptil $ 800

Permanent Resident Application: $ 428 - $ 817

Behandlingsgebyret for en kanadisk permanent bosatt søknad er CA $ 550 ($ 428). Det er hvis du søker som en dyktig arbeidstaker, som er avhengig av din:

  • ferdigheter
  • Arbeidserfaring
  • Språk (engelsk og / eller fransk) evne
  • utdanning

Hvis du er en investor eller entreprenør, eller du er selvstendig næringsdrivende, gebyret ditt vil bli CA $ 1.050 ($ 817).

Og søknaden din kan ta opptil seks måneder å behandle, i løpet av hvilken tid vil du bare henge ut i Amerika som holder president Trumps regjering.

Etter fire år som fast bosatt, kan du vurdere å søke om fullt statsborgerskap.

Du kommer sannsynligvis til å ha jobb i Canada

Visa og arbeidstillatelse: $ 197

Hvis du ikke ønsker å hoppe rett til bosted, kan du istedet søke om visum for å bo og jobbe der midlertidig.

Du kan søke om et Midlertidig Resident Visa for CA $ 100 ($ 77).

Når søknaden din er akseptert, vil du sannsynligvis trenge en arbeidstillatelse, som krever et nytt program og en annen CA $ 155 ($ 120).

Når du får en jobb, regner du med lønnsavdrag for skatter, pensjoner og forsikringer som ligner på hva du ser i USA - et sted mellom 25% og 35% av sjekken din.

Visaet ditt vil vare i maksimalt fire år, hvorefter du må forlate landet og håper at minst kandidatkandidaten din ikke blir valgt til en annen periode.

Og du trenger et sted å leve ...

Hjem: $ 393,000 å kjøpe, eller $ 4,470 per år å leie

Gjennomsnittlig salgspris på a hjemme i Canada er CA $ 508.567 ($ 392.822).

Du kan selge hjemmet ditt i USA for en gjennomsnittspris på $ 297 000 (basert på data fra US Census Bureau 2010, justert for inflasjon).

Ditt hjem er sannsynlig å tilbringe en måned eller to på markedet før den selger. Hvis du får det oppført så snart avstemningene lukker, vil du kanskje gå ut før innvielsesdagen - hvis du er heldig.

Hvis du vil spare penger, kan du vurdere å leie. Leie er en hel del med 25% lavere i Canada enn i USA

En tre-roms leilighet utenfor sentrum av byen koster i gjennomsnitt ca 1.450 dollar ($ 1.120) i måneden, så hvis du delte med to nye venner, vil kostnaden være ca 483 dollar (373 dollar) hver måned.

... og mat ...

daglig~~POS=TRUNC varer~~POS=HEADCOMP: $ 411 / måned

Den totale levekostnaden i Canada er omtrent 5% lavere enn i USA.

Merk for din dagligvarebudsjett: Mens de totale kostnadene ser ut til å være lavere, betaler du mye mer per vare i selvangivelse, avhengig av bostedsbyen din.

Den kanadiske nasjonale vare- og tjenesteskatten legger til 5% til prisen på de fleste kjøp. De fleste provinser legger til ytterligere 7-10% i provinsiell salgsskatt.

Sammenlign det totale 12-15% med USAs kombinert skattesats (lokal pluss tilstand), som spenner fra 5,5% til 9,43%.

... og et kjøretøy

Bilregistrering og gass: ca $ 50- $ 500

Hvis du vil ta bilen med deg - som i et land med halv befolkningstetthet i Wyoming, vil du sannsynligvis gjøre det - du må få det inspisert av Registrar av importerte kjøretøy og betale for å registrere det i din provins eller territorium.

Registrering av kjøretøyet kan koste alt mellom $ 42- $ 258 ($ 32- $ 199), avhengig av hvor du bestemmer deg for å leve og hva slags kjøretøy du kjører.

Forutsatt at du immigrerer i det kjøretøyet, må du også dekke gass. Kostnadene vil selvsagt variere med hvor langt du kjører og hvor mye gass koster etter valget.

Jeg vil anslå høyt: Hvis jeg skulle flytte fra mitt Tampa Bay-område hjem i Florida til Vancouver, B.C. - 3,228 miles - Jeg vil bruke rundt $ 300 i gass.

Hopp grensen fra Seattle, og du vil nok bruke mindre enn $ 50.

Gud velsigne USA.

En siste notat før du tar av: Hvis du raskt er på vei til Canada uten jobb eller autorisasjon til å jobbe, må du bevise at du har råd til å bo der.

En enkeltperson trenger minst CA $ 12 164 ($ 9 400). Hvis du er en familie på fire, må du ha minst $ 22,603 ​​($ 17,465).

Når du begynner å ødelegge alt ... er USA virkelig ille?

Din sving: Vet du at noen truer med å flytte til Canada i løpet av 2016 valgresultatene?

Dana Sitar (@danasitar) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun er skrevet for Huffington Post, Entrepreneur.com, Writer's Digest og mer, prøver humor hvor det er tillatt (og noen ganger hvor det ikke er).

Skrive Inn Din Kommentar