Liv

Tror du er frugal? Denne fyren sov etter sin vennesofa for å spare penger

Tror du er frugal? Denne fyren sov etter sin vennesofa for å spare penger

Folk har sendt seg til noen ganske sprø levende situasjoner i navnet for å spare penger.

Du har kanskje hørt om Google-ansatt som bodde i en lastebil på parkeringsplassen for å redusere San Franciscos skyhøyde leie.

Eller Heidemarie Schwermer, som har levd uten penger i det hele tatt i 17 år. Hun beveger seg fra sted til sted, handler sine tjenester for rom og bord.

Mange av oss har våre egne fortellinger med sofaen surfing med sjenerøse venner, selv om bare for noen harde dager eller i våre reiser.

Men jeg tror fortsatt ikke at jeg har hørt en historie like underlig som Matthew Haines. Klokken 19, Haines klarte å spare opp 14 000 dollar på bare ni måneder ... ved å sove bak hans venners sofa.

Ja, vi ønsket også detaljene. Her er det vi lærte.

Next Level Couch Surfing

For fem år siden var Haines en hær privat basert i Manhattan, Kansas. Etter å ha bodd i den eldste kasernen på basen i tre måneder, bestemte han seg for at han ville ha en endring.

Men hans lille lønn på rundt $ 1500 i måneden medførte at han ikke hadde mye å spare for sine off-campus levearrangementer.

Så Haines fikk venner med noen lokale studenter og overbevist dem om å la ham flytte inn.

Det var bare ett problem: Alle soverommene var allerede tatt. Men de hadde en sofa tilgjengelig - eller i det minste en lapp av mørkt rom bak den.

Siden hans nye romkamerater var studenter, "de var alltid oppe sent til å gjøre ting for skolen," forklarer Haines. Siden WiFi var best i stuen, var sofaen førsteklasses eiendom for å studere.

Så trakk de den bort fra veggen, drapte et teppe over toppen og gjorde Haines den minste mannhulen i historien.

Det var ikke det hyggeligste stedet han noen gang hadde sovet, men hans vanskelige treningsdager bidro til at han ble vant til det raskt.

"Du har et par søvnløse netter, og så blir du så sliten du bryr deg ikke," sa han.

Ifølge Haines var det ikke engang den vanskeligste delen av arrangementet. Den ære gikk for å finne ut hvor du skal beholde alt i tillegg kroppen hans.

"Jeg hadde som tre skuffer å passe alt jeg eide i," sa han. Og de var ikke store. "Jeg snakker som en nattbord som vi holdt en lampe på."

Men til tross for sine små kvartaler kunne han absolutt ikke slå prisen på leie: Han betalte bare $ 100 per måned, og hans andel av verktøyene. Del fem måter, som aldri kom til mer enn $ 50 per måned.

Denne historien høres mindre og mindre vanvittig når vi går, har jeg rett?

Hvordan spare penger: Ikke bruk noen

Takket være den nye gravenes minimalisme, Haines var i stand til å spare mer enn $ 11 000 i løpet av sin ni måneders stint bak sofaen.

Hvordan lagret han så mye av det han gjorde? Ved å bruke så lite penger som mulig for å dekke sine grunnleggende behov.

På toppen av $ 150 brukte han på sitt boareal og holdt strømmen på, Haines eneste utgifter var hans $ 40 mobiltelefon plan og dagligvarer. Han spiste en bare-bein, men sunt kosthold av egg, kyllingbryst, havre og brokkoli.

Han hadde ikke bil, så da han trengte å gå et sted, ville han hive en tur og kaste inn for gass.

Han anslår at hans totale levekostnader var rundt $ 350, men han tillot seg å bruke ekstra $ 100 hver måned på å "gå ut og ha det gøy."

Han supplerte også sin inntekt ved å selge plasma, og tjente ham ekstra $ 200 per måned.

Siden han lagde $ 1700 per måned og bare brukte $ 450, kunne han sokke bort den ekstra $ 1200.

Etter ni måneder hadde han samlet $ 11.250.

Han brukte $ 6000 på å kjøpe en bruktbil, unngå avskrivninger, og investerte resten i sin Roth IRA, hvor den magiske sammensatte interessen hjalp ham med å tjene og spare enda mer.

Vil du oppnå økonomisk uavhengighet?

Først og fremst anbefaler vi ikke nødvendigvis Haines 'strategi, selv om det gjør en fantastisk historie.

Han forsikrer meg om at han ikke var teknisk hengende, da gruppen ryddet arrangementet med leiligheten sin. Haines gjennomgikk en bakgrunnskontroll og signerte en sublet-avtale for å sikre at alt var kosher.

Men andre folk som har tatt på seg kreative boligarrangementer i frøhetens navn, har hatt juridiske problemer.

Når det er sagt, har Haines 'historie mange andre takeaways deg kan implementere, uten frykt for bruk, akkurat nå.

Og du bør nok: Haines 'engasjement for ekstrem frugalitet har hjulpet ham med å få en god start på veien til økonomisk uavhengighet.

I dag, han eier to virksomheter, gjør $ 80 000 etter skatt, og vil ha betalt huset han deler med sin kone i de neste fem årene. Han anslår at han sparer hele 50% av sin nåværende inntekt.

Nevnte jeg at han bare er 24?

Betydningen av budsjettering

Haines var tydeligvis i stand til å beholde de viktige leksjonene han lærte bak sofaen og implementere dem i løpet av de fem årene som har gått siden da.

Hvis du spør ham om det viktigste å vite om å kontrollere pengene dine, vil hans svar være kjent, men relevant som alltid: Alt kommer ned til lage et budsjett.

Når du har et budsjett, sier Haines, "du vet nøyaktig hva som skjer, hvor [pengene dine] går, og hvorfor det kommer der." Med mindre du vet hvordan du tildeler dine midler, er det umulig å finne ut hvilke utgifter du kan kutte for å spare penger.

I tillegg kan et budsjett "åpne øynene", som Haines sier, til dine dårlige vaner: Du kan bli sjokkert over å finne ut hvor mye penger du sliter med tobakk, alkohol eller videospill.

Når du har et budsjett på plass, kan du begynne å lage en plan for hvordan du sparer pengene du trenger for å oppnå dine økonomiske mål.

Enten du har tenkt å kjøpe et hjem, reiser verden eller forlater arbeid med et voldsomt pensjonsfond, Du kan ikke oppnå dem med mindre du sparer penger.

Selv om fantastiske muligheter presenterer seg for deg, "hvis du ikke redder, vil du ikke ha penger til å utnytte dem," sier Haines.

Hans historie fremhever også det faktum at kreativitet hjelper deg med å spare penger - og hjelper deg spesielt å finne uvanlige måter å tjene mer på det.

Haines har fortsatt å selge plasma så ofte han kan, og har banket nesten $ 8000 på den øvelsen alene. Han sier at det tar ham omtrent 45 minutter to ganger i uken, så det er enkelt og nyttig for andre.

Hvordan vil du spare penger?

Leter du etter dine egne måter å bli en pengerbesparende rockestjerne? Du er på rett sted.

Selv om det er vanskelig å tenke på å spare $ 1000 når du sitter fast i lønnssjekk-til-lønnssyklusen, har vi en trinnvis veiledning her.

Vi har også fantastiske måter å spare penger på dagligvarer, en av de mest omsettelige linjepostene på budsjettet ditt (psst - har du ikke en ennå? Kom deg inn med disse 7 trinnene).

Følg nok av vårt råd, og forhåpentligvis trenger du aldri å sove på noe som er mer enn en futon. Noen ting er bare verdt pengene.

Din tur: Ville du sove? bak en sofa i ni måneder for å spare penger?

Jamie Cattanach (@jamiecattanach) er en stabforfatter på The Penny Hoarder som sannsynligvis ikke ville gi opp sengen sin, med mindre mye mer enn $ 11.000 var på spill. Hennes kreative skriving har blitt omtalt i DMQ Review, Sweet: A Literary Confection og andre steder.

Skrive Inn Din Kommentar