Liv

Highbrow på et budsjett: Hvordan få gratis tilgang på museer, festivaler og mer

Highbrow på et budsjett: Hvordan få gratis tilgang på museer, festivaler og mer

Blakk? Ensom? Har en ny livsforandring tvunget deg til å redusere?

Gjør noe godt for deg - og samfunnet ditt ved å bli involvert i musikken og kunstscenen. Det er en fin måte å nyte gratis underholdning og berikelse, samt en mulighet til å hobnob med interessante, vellykkede mennesker.

Som en kunst- og underholdningsredaktør og forfatter har jeg vært heldig å komme på listen for å se A-liste headliners som Bruno Mars og store Broadway touring produksjoner som Mormons bok.

På funksjoner har jeg møtt en skummel rekke mennesker bak kulissene som koordinerer hendelser, lærer, pleier, bruker og gir all slags hjelp. En ting de alle sier er at de elsker tilgangen de får til arrangementer, og hvor godt avrundet deres liv har blitt.

Kunstforetak og underholdningsarrangementer krever lånere og frivillige mer enn noensinne. Nøkkelen er å holde seg opptatt og hjelpe så mye som mulig. God karma vil finne deg.

Her er noen tips for å komme i gang:

1. Fly Solo

Å delta på en lek eller konsert alene sparer penger. Hvis du elsker teater, går du på høytidstimer og ankommer i løpet av rushbordet (innen en time før gardin) når noen teatre selger billetter så lavt som 75% av den opprinnelige prisen. Patrons som har ekstra billetter av og til, gir også enkeltbilletter unna.

Ikke vær nervøs for det. Sjansen er at du ikke vil skille seg ut alene.

Rebecca Ratner, professor ved University of Maryland, studerer fordelene ved å gjenopprette solo. Hun sier at folk er bare for opptatt til å imøtekomme andre i dag, og alle typer mennesker drar ut uten følgesvenner.

I tillegg, jo mer kunstbegivenheter du deltar alene, jo flere sjanser må du møte folk og snuble på gode muligheter. Den beste delen: Du kan gi noe din utelukkede oppmerksomhet for en gang. Det er uvurderlig.

2. Wing It At An Open Mic

Hvis du er en aspirant skribent, poet, komiker eller musikal, kan åpne musikere gi en terskel til en ny karriere eller hobby.

Eller, hvis du bare er en tilskuer, tilbyr de et billig, morsomt utvalg av talent (vanligvis med et minimum av mat eller drikkevarekjøp). Tradisjonelle komedieklubber i kabarett-stil finnes i de fleste byer, eller sjekk lokale barer og restauranter med en trendy nattsammenheng. Åpent musikk er ofte planlagt på langsommere, ukedagskvelder.

For enda lavere budsjettalternativer, søk etter lokale rekreasjonssentre, kunstfrivillige organisasjoner, samfunnsteater, kaffebarer, boba salonger, etniske puber og gallerier ... selv noen bowlingbaner er vert for dem! For arenaer i nærheten av deg besøker, openmikes.org.

Du må kanskje tåle noen boringer, men vinnerne oppveier ofte stinkers.

3. Frivillig for en lokal scenekunstmuseum eller teater

Frivillig arbeid som usher eller i annen kapasitet på et scenekunstkompleks gir deg fri tilgang til underholdning i verdensklasse. Det vil fylle livet ditt med kultur og inspirasjon og sette deg i kontakt med et samfunn fylt med kreative og morsomme mennesker.

Paul Bilyeu, kommunikasjonsdirektør ved Straz Center of Performing Arts i Tampa, sier at frivillige på 4 327-sete-anlegget spiller en viktig rolle i operasjonen.

"Straz Center er alltid ute etter frivillige som elsker kunsten og ønsker å være en del av vår livlige kultur, og vi har en rekke forskjellige frivillige muligheter i organisasjonen," sa han. "Frivillig arbeid på The Straz kommer med ekstra bonus for sporadisk tilgang til gratis eller rabatterte billetter for å velge forestillinger."

4. Orkestre et comeback

Operaskildene og orkesterfirmaene trenger hjelp med innvarsling, publisitet, boksekontor og andre tjenester, og tilbyr vanligvis gratis tilgang til kjoleprøve, mottakelser og swanky saker. Du kan til og med skaffe seg noen raffinement i prosessen.

Pensacola Opera Guild rekrutterer for eksempel hjelp bak scenene, i operakontorene, boligkunstnere, frivillig arbeid under produksjoner og assisterer med operaens årlige innsamlingsarrangementer. Til gjengjeld kommer frivillige til å delta på fem sosiale arrangementer hvert år. Knoxville Symphony Orchestra tilbyr hver frivillig et par billetter til konserten av deres valg i bytte for sin tid.

5. Visualiser livet fra et nytt perspektiv på gratis kunstutstillinger og kunstvandringer

Ikke bli skremt av kunstutstillinger. Alle typer delta på dem.

Kunsthopp eller galleri går - en serie med gratis åpningstilbud for gallerier med lengre tid på et geografisk område - er ofte den kuleste og mest eklektiske tingen å gjøre gratis i byen.

Gallerier i de fleste byer driver spekteret fra dekorative malerier og funksjonell keramikk til avant-garde blandede medier og interaktive installasjoner. I noen innstillinger vil du føle deg som en Factory gutt eller jente, som om Warhol selv skal inngå. I andre kan du snakke med en gammel hippie om konspirasjonsteorier og legalisere ugress.

Under St. Petersborgs andre lørdagskunsttur kan du slå et keramikkglassstudio, se abstrakte malerier og popkunst og til og med ta et bånd eller to innenfor noen få kvadratblokker av byens Warehouse Arts District.

Arrangørene legger vanligvis inn et kart eller planlegger på nettet, slik at du kan planlegge frem til å besøke gallerier som passer til din smak. Å snakke om smak, gratis mat og vin serveres også ofte.

6. Slipp deg selv litt kunnskap på gratis forelesninger og workshops

Museer, gallerier og andre institusjoner er ofte gratis forelesninger og seminarer om kunst, historie, filosofi og emner så langt ut som seksuell avvik. Noen ganger er de bundet med en utstilling eller arrangementsserie, og av og til har de kjente personer.

Cornell University vil være vert for en gratis onsdag forelesningsserie i sommer. Forfatteren Diane Ackerman vil diskutere: "Everyday Heroism and the Zookeeper's Wife" 12. juli klokken 19.00.

I Kennedy Hall. Lesley University i Boston har allerede planlagt en imponerende skifer av politikere, forfattere og andre fremtredende personligheter for de kommende høst- og vintersemestrene, inkludert tidligere Storbritannias statsminister David Cameron, reporter Cokie Roberts, reiseguru Rick Steves og tidligere amerikanske kongresskvinne Gabby Giffords.

Sjekk dine universiteter, museer og biblioteker for tidsplaner. Det er en fin måte å møte folk på, og det er mye billigere enn et Netflix-abonnement.

7. En Shift eller Two of Grunt Work = en fri dag med festivalen moro

Ah, den store utendørs indie musikkfestivalen er så dyrt. Besøk eventets nettside og finn ut om frivillige spor er tilgjengelig så snart festivalen er annonsert (de fyller seg raskt for høyprofilerte hendelser).

Noen ganger kan frivillig arbeid i bare to timer på en lokal musikkfest gi deg fri tilgang til en hel dags verdi for konserter. Vanligvis er det så mange frivillige, du vil ikke bli sittende fast for lenge på en sang. Større navnfestivaler som Bonnaroo og SXSW krever opptil 10 dager skiftarbeid for tilgang til showcases og fester.

Forecastle Fest i Louisville, Kentucky., 14.-16. Juli, har planlagt en mer overkommelig utveksling av timer for gratis oppmøte, og krever minimum 12 timer spredt i to seks timers skift under festdatoen. Linjen inkluderer LCD Soundsystem, Weezer, Kjør juveler og skje.

8. Ta den til gaten.

Hvis du liker å komme inn gratis til konserter, vil mange arrangører kutte deg en pause hvis du bidrar til å spre ordet om deres forestillinger. Markedsføringsselskaper, publikasjoner og promotorer rekrutterer ofte gatehold med frivillige.

Finn ut hvem som markedsfører bandene du liker, og slå dem opp på Facebook. Hvis de ikke har et gategruppe eller en prosedyre som er i gang, kan du gratulere deg selv til de gir inn.

En Tampa-området promotor jeg vet, vil be om sosiale nettverk aksjer i bytte for gratis billetter, men disse typer muntlige avtaler er ikke vanligvis en offisiell praksis. De henger på populariteten til headliner og etterspørsel etter billetter. I alle fall er det best å komme seg ut tidlig når publisitet er nødvendig mest. Vær vennlig, nå ut via messenger apps og del innlegg så ofte som mulig. La dem få vite at du er tilgjengelig for å slippe av flyger også.

9. Blogg om det

Først kan alle starte en kunst- eller musikkblogg. Sjekk ut WordPress, Blogger og andre plattformer, som gir enkle forhåndsformaterte maler for å starte. Bone opp på grammatikken din og tegnsetting, gjør det legitimt, lære om metatags og hyperkoblinger, og du får se din skriftlige og / eller fotografiske dekning lønne seg i gratisbilletter og andre fordeler.

Pass på at du presenterer deg selv og din publikasjon til spillesteder og lokale promotorer; lage visittkort for å passere ut.

Kunstnere, spesielt de mindre kjente, trenger all den publisiteten de kan få. Spillested og promotorer vil imøtekomme deg lykkelig når bloggen din er på rulle (noen ganger før).

Å være utsatt for fantastiske, kreative talenter av alle typer er selvsagt sin egen belønning. ake sikker på at du oppretter tillit og et solid rykte før du forventer gratis billetter eller å bli lagt til noen liste. Hver organisasjon har en prosess. Se og lær, bli uunnværlig. Folk vil snart begynne å huske navnet ditt og ønsker deg på deres arrangement.

Julie Garisto er utdannet ved University of South Florida og kunst bidragsyter til The Tampa Bay Times, Kreative Pinellas og Levende Tampa Bay.

Skrive Inn Din Kommentar