Liv

Den enkle måten Denne pappa lærer sine barn om penger og forhandling

Den enkle måten Denne pappa lærer sine barn om penger og forhandling

Livet er full av forhandlinger - på jobb, i våre relasjoner og i våre innkjøpsbeslutninger. Men hva med våre foreldre stiler?

Jeg har nylig fanget opp med en pappa som tar en uvanlig tilnærming til å undervise barna om pengeforvaltning. Og som en ny forelder selv fant jeg ideene sine fascinerende!

For rundt fem år siden begynte Bob Helbig å forhandle kontrakter med sine to døtre, nå i alderen 15 og 13 år. Og vi snakker ikke ferske verbale avtaler her.

"Alle krav må være oppfylt for å motta en godtgjørelse på $ 5 ukentlig, som skal betales senest den siste søndag kveld i hver måned, "les kontraktene. "Unnlatelse av å gjøre alle disse tingene kan føre til tilbakeholdenhet av tillatelsen."

Derfra ligger kontraktene i detaljene for hva hvert barn er ansvarlig for rundt huset, hvordan deres godtgjørelser fungerer, og hvem sitter fast med de mest fryktede husarbeidene. De stimulerer også gode pengesparende vaner gjennom et kreativt, 401 (k) -lignende samsvarende system.

Selvfølgelig måtte jeg snakke med ham om det. Her er vårt intervju, lett redigert for klarhet.

Hvorfor begynte du å forhandle kontrakter med barna dine?

På ett plan ble jeg inspirert av de spargene som er delt mellom utgifter, sparer og gir til veldedighet. Men ideen om kontraktene stammer fra min bakgrunn som en foreningskontrakt forhandler og min interesse for personlig økonomi.

Jeg antar jeg spiller ledelsesrollen her. I det meste alt i livet ser jeg verdi i å ha samtaler, planlegge og skape klare forventninger.

Ungene og jeg har en forståelse for at pengene de tjener fra sine kvoter er deres penger, som de har tjent. De vet at de ikke kommer til å få ekstra penger fra oss utover det.

De er velkomne til å tjene penger barnevakt for nabolagfamilier eller annet arbeid utenfor huset hvis de velger.

Hvordan har kontraktene utviklet seg de siste fem årene?

Vi omforhandler generelt hvert år eller 18 måneder. I løpet av årene har jentene fått løft og noen ganger endrer gjøremålene seg. Også straffen har endret seg basert på deres alder og våre forventninger.

For eksempel hadde en av mine døtre en vane med å forlate sin lunsjboks på skolen, så vi skrev det inn i kontrakten det året.

Vi hører mye om viktigheten av å lære å forhandle, spesielt for kvinner. Hva har dine døtre lært gjennom denne prosessen?

De er ikke redd for å snakke for seg selv. Det har i seg selv stor verdi. De vet at hvis de vil ha mer penger, blir de bedre bevæpnet av grunner til at de fortjener det.

Det er definitivt verdifullt å ha på forhånd samtaler om hva de er villige til å gjøre, og hva de føler sin tid og krefter er verdt. Noen jobber er vanskeligere å overtale dem til å gjøre enn andre. Ingen av jentene liker jobben med å sortere og parke sokkene.

Jeg har også vært følsom for at Ikke bare øker kostnadene, men barns utgifter stiger etter hvert som de blir eldre. Så de har fått ikke bare "levekostnad" -justeringer, men også tilskudd øker basert på deres ansvar.

Inkluderer kontrakten insentiver for å få barna til å spare penger?

Ja, vi samsvarer med hvor mye penger de sparer hver måned. Det har definitivt vært noen frem og tilbake rundt når eller hvor mye de kan trekke seg fra besparelsene sine, men til slutt har vi forlatt det opp til dem.

Ungene vil noen ganger snakke om å ha lyst til å ta ut penger for å handle, for eksempel. Jeg oppfordrer dem til å planlegge langsiktig om å spare og å tenke på pengene som ikke for hverdagskostnader eller splurges.

Mitt håp er at en dag vil de se tilbake og innse: Wow, den spareretten sparer virkelig lønnet seg.

Hvor fleksibel er du på kontrakten, spesielt rundt arbeidet?

Håndhevelse er opp til meg. Det er en av fordelene med å være foreldre. Jeg er en stickler om noen ting, som å glemme å ta ut søppelet. Det er et automatisk fradrag.

Noen ting jeg kan gi glede, som å glemme å lage sengen for en dag. Men hvis jeg ser mønstre av uoppmerksomhet, gjør jeg et problem av det. Det samme som en arbeidsgiver ville gjøre.

Hvordan føler barna dine om denne tilnærmingen til penger, spesielt i forhold til hvordan vennene sine kan nærme seg tillatelse?

Våre jenter vil noen ganger fortelle oss at noen av vennene dine får mer penger på sine foreldre. Vi svarer bare det er ikke hvordan vi gjør ting i huset vårt.

Oppsiden er når de ser sin månedlige balanse i sin sparekonto. De vet at de sannsynligvis har mer penger lagret i eget navn enn deres venner gjør.

Min eldre datter har lagret mer enn $ 2000 mellom sine egne penger og de midlene vi har matchet i henhold til kontrakten.

Hvordan oppfordrer du barna til å donere til veldedighet?

Hver uke er jentene pålagt å avsette 50 cent av deres godtgjørelser for veldedighet. Hvert halvår velger de en veldedighet for å motta den $ 13 donasjonen de har spart. Jeg sparker inn $ 37 for en jevn $ 50 donasjon.

Det er viktig for barna å forstå at det er mange mennesker i nød og mange verdige årsaker. Jeg vil at våre døtre skal vite at det er en verden der ute som er mye større enn seg selv.

Når det er på tide å velge hvilken veldedighet å donere til, oppfordrer jeg barna mine til å finne en sak de bryr seg om og gjøre noen undersøkelser på fundamentene som arbeider for å gjøre en forskjell.

Hvorfor er det viktig å lære barna dine gode vaner rundt penger?

Når barna våre er voksne, vil de håndtere penger være utenfor vår kontroll.

For nå finner de motivasjon for å tjene penger og litt disiplin når det gjelder å håndtere penger. De ser verdien av en dollar, betydningen av å spare penger og behovet for å bruke innenfor dine midler.

Vi håper det stikker.

Klar til å skrive en kontrakt med barna dine? Her er en kopi av Bobs siste kontrakt med en av sine døtre.

Din sving: Hva vil du legge til i denne kontrakten?

Lyndsee Simpson er en forfatter og redaktør som bor i Washington, D.C. Hun bør nok forhandle en kontrakt med katten hennes for å stave ut forventningene rundt oppgaver og hårboller.


Skrive Inn Din Kommentar