Liv

Søker på college? Slik rengjør du sosiale medier

Søker på college? Slik rengjør du sosiale medier

Hvis du søker på college, kan du tenke to ganger om hva du legger inn på dine sosiale medier kontoer.

College admissions offiserer kan lære mye om deg fra et enkelt online søk, og hva de finner kan påvirke om de aksepterer deg i deres program.

Ufarlige shenanigans som å dosere romkameratens kaffe med et sprut av soyasaus, vil nok ikke øke et øyenbryn.

Men iIlegal aktiviteter, rasistisk språk og online mobbing kan få deg til å gå over i høgskoleopptakskonkurransen.

Ifølge Kaplan Test Prep sjekker 35% av høgskolens admissionsoffiserer ut de sosiale medier profilene til opptak kandidater under beslutningsprosessen.

Siden det ikke er noen måte å fortelle hvilken side av gjerdet din høgskoleopptak offiser faller på, er det bedre å være trygg enn beklager.

Viser din online-tilstedeværelse den beste siden av deg? Slik finner du ut, hva du skal gjøre hvis det ikke gjør det og hvordan du legger din beste fot fremover.

Sjekk deg selv før du ødelegger deg selv

Det første skrittet for å forme en god online tilstedeværelse er å finn ut hva folk kan se og lære når de søker etter deg på nettet.

For å begynne, logg ut av hele nettleseren din, online e-post og sosiale medier kontoer.

Hvis du blir logget inn på kontoene dine, vil noen tjenester og plattformer vise deg personlig innhold. Det betyr at du ikke får et klart bilde av hva andre ser når du søker etter deg.

Deretter søk ditt navn online. Bruk flere forskjellige søkemotorer, som Google, Yahoo og Bing for å få et bredt spekter av resultater.

Legg merke til hvilke nettsteder og sosiale plattformer dukker opp og hva de avslører om deg.

Se noe du ikke liker? Her er hva du skal gjøre.

Slett pinlig innhold (eller prøv å, uansett)

De tingene vi legger inn på nettet, har et nesten evig holdbarhetstid.

Tenk ting du postet i fjor er borte og glemt? Tenk igjen.

"Jeg har fått en leser melding meg et bilde på Instagram fra fire for mange år siden, spør meg om det, "forteller forfatter og online branding ekspert Jandra Sutton. "Heldigvis var det bare en dårlig selvtillit med en latterlig pinlig frisyre. Ingenting seriøst (leseren trodde det var morsomt), men det minnet meg om at de tingene jeg postet da jeg ikke engang tenkte på det, eksisterer fortsatt på nettet, og det er ikke umulig å finne dem. "

Saken med internett er det Når du setter noe der ute, er det praktisk talt umulig å få det til å forsvinne helt.

Heldigvis er det noen måter å minimere hvor lett det er å finne.

Sosialt medieinnhold

Hvis du selv postet det uflatterende innholdet på en sosial medieplattform, begynner du å gjemme eller (enda bedre) slette den. Her er instruksjoner for å gjøre det på:

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Vinranke
  • tumblr
  • Linkedin

Hvis noen andre postet pinlig innhold om deg på deres sosiale medier konto, be dem om å fjerne den.

Hvis det ikke er et alternativ eller de nekter, kontakt sosialmedieplattformen direkte og be om hjelp.

Resten av Internett

Hvis du fjerner unflattering innhold som dukker opp under generelle internett søk, er det litt vanskeligere, men det er noen ting du kan prøve.

1. Kontakt enkelte søkemotorer for å be om hjelp.

Avhengig av innholdet i innholdet, kan de jobbe med deg for å fjerne det fra søkeresultatene.

Her er instruksjoner for:

  • Google
  • Bing
  • Yahoo

2. Begra uflatterende innhold under positive søkeresultater.

Studier viser at 75% av folk ikke rulle forbi den første siden av søkeresultatene.

Hvis den første siden av søkeresultatene dine inneholder uflatterende innhold, oppretter du positivt innhold for å støte det til side to eller flere.

"Ta i betraktning skrive artikler til en lokal avis eller nyhetsbrev med bylinjen din, "Forklarer Timothy Jaconette, grunnlegger av Advanced Admit College Admission Consulting. "Jeg gjorde dette da jeg var i videregående skole. Du kan lage et profesjonelt skriftlig materiale som skal komme opp på toppen av søkeresultatene med navnet ditt. "

Hvis du helst vil publisere ditt eget innhold, opprett et nettsted eller åpne en bloggkonto og bruk den til å markere suksessene dine.

"Prøv å skrive ett innlegg per uke," sier Jason Patel, grunnlegger av college prep selskapet Transizion. "Innlegg på mer enn 1800 ord ser veldig gunstig ut av Googles algoritme, men innlegg rundt 500-800 er gode for innhold."

3. Ring til fagpersoner.

Avhengig av typen innhold du prøver å trekke oppmerksomhet vekk fra, kan du vurdere å ansette en profesjonell som spesialiserer seg på å forbedre din tilstedeværelse i søkeresultatene.

Reparasjonstjenester for omdømme kan hjelpe deg med å finne ut hvordan du kan håndtere problemer med høy synlighet som mughots, arrestordre og annet negativt innhold.

Det er mange online-tjenester du kan bruke, men det beste alternativet er å spørre om et ord for munn-henvisninger for å sikre at du finner et selskap du kan stole på.

Tips for å skape en musserende online tilstedeværelse

Når du har vurdert og polert din online-tilstedeværelse, vil du holde den ser frisk og tiltalende til høgskolens admissionsoffiserer.

Vær oppmerksom på disse tingene når du legger inn nytt innhold og oppdateringer for sosiale medier.

Vær lidenskapelig

"Finn et felt av interesse eller en lidenskap," anbefaler Patel. "Lyder cliche, men det ser bra ut når en ung person har en ide om hva hun vil gjøre eller være en del av på college eller når hun er eldre."

Han sier at interessen din ikke trenger å være relatert til en karriere.

"Det må bare signalere til opptaksmedarbeiderne eller universitetet at denne studenten er noen som kan tenke på egen hånd og tenke for fremtiden," sier han.

Vær autentisk

"Folk ser for å bli kjent med hvem du er som individ, men det betyr ikke nødvendigvis at de vil se hvert måltid du har spist (med mindre matfotografering er din lidenskap), sier Sutton.

"Da jeg etablerte mitt online merke, satte jeg meg ned og tenkte på hvilke typer ting jeg egentlig ønsket å poste om. Jeg er lidenskapelig om bøker, aktuelle hendelser og alle ting. Marvel, så jeg sa, "Ok, jeg skal prøve å holde fast i disse emnene." Jeg poster absolutt om andre ting, men jeg prøver å huske på hva som er relevant og interessant for publikum og sant til det jeg tror på. "

Vær generøs

Pass på at innholdet du deler, oppriktig fanger din generøsitet og gjennomtenkthet.

"Kanskje du vil tenke på hva du kan legge inn som deler din omsorg og bekymring for andre mennesker," forklarer Jaconette. “Dette konseptet om omsorg og omsorg for andre viser flere steder i høgskolenes opptaksprosess, fra høyskoleopptakspolicyer på store statsskoler til lærerevalueringsskjemaene i fellesapplikasjonen. "

Vær oppriktig

"Hvis du har hobbyer eller ferdigheter som du vil markere i søknaden, sørg for at du markerer dem i din sosiale profil, personlig blogg, nettside eller YouTube-kanal også, sier Mark Bechtholt, medstifter og veksthacker og online branding ekspert på FameMoose. "Admissions kontorer elsker å matche det du sier i din søknad med din online tilstedeværelse."

Vær nøye

Sosialt innhold er ikke så formelt som et høyskoleoppgave, men det betyr ikke at du ikke bør være oppmerksom på skrivestilen din.

Bruk riktig stavemåte, grammatikk og tegnsetting og lagre tekst-snakk for dine direktemeldinger.

Bunnlinjen

"For bedre eller verre har sosiale medier blitt en etablert faktor i høgskoleopptak, og det er viktigere enn noensinne for søkerne å ta klare beslutninger, sier Yariv Alpher, administrerende direktør for forskning ved Kaplan Test Prep.

"Hvis du ikke er sikker på hva du skal poste, spør en foreldre eller videregående veileder. Hvis du fortsatt ikke er sikker, kan det være best å ikke legge det i det hele tatt. "

Lisa McGreevy er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun er evig takknemlig Internett var ikke rundt da hun søkte på college.

Skrive Inn Din Kommentar