Liv

Ny studie foreslår folk som gjør dette, kan ha lavere risiko for depresjon

Ny studie foreslår folk som gjør dette, kan ha lavere risiko for depresjon

Her er noen gode nyheter for folk som liker å våkne opp med roosters. Hopping (eller til og med krypende) ut av sengen kan bidra til å holde depresjonen i sjakk.

Ifølge resultatene fra en studie publisert i Journal of Psychiatric Research, enten du er en tidligfugl eller en nattugle, kan det påvirke hvor utsatt du er for depresjon.

Forskere studerte 32.470 kvinner, gjennomsnittsalder 55, som deltok i en sykepleierstudie i løpet av fire år. De oppdaget tidlig stigerør hadde en "moderat lavere risiko for depresjon" enn kollegaer som betrakter seg mellomliggende eller sentre.

Leadstudieforfatter Céline Vetter sier resultatene kan forklares dels ved at folk som står opp tidlig blir utsatt for mer lys enn folk som slumrer lenger. Lys eksponering er kjent for å redusere risikoen for depresjon.

Selvfølgelig er det en rekke andre ting som faktor i, inkludert hormoner, hjernekjemi og genetikk.

En ny studie publisert i Journal of the American Medical Association tyder på at mange ofte foreskrevne medisiner også kan forårsake depresjon.

Vi kan ikke gjøre mye om genetikk eller måten vår hjerne er koblet på, men hvis du vil se om du kommer opp tidligere påvirker humøret, er det ingen grunn til ikke å gi det en virvel.

Det kan være lettere sagt enn gjort, skjønt.

Det er vanskelig å stå opp tidlig hvis du har problemer med å sovne i utgangspunktet. Hvis du kaster og slår før du går av, kan en gratis smarttelefonapp hjelpe deg med å slappe av og få deg en førsteklasses billett på toget til søvnig by.

Hvis du snooze i minuttet, treffer hodet puden, men det er vanskelig å våkne om morgenen, prøv en gratis smartphone alarm app. Enten du vil være forsiktig cajoled ut av sengen eller lansert som en kanonkule, er det en app for det.

Hvis du tror at søvnproblemer påvirker humøret og helsen, må du kontakte en lege. Kronisk søvnmangel kan koste deg - bokstavelig talt.

Lisa McGreevy er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun har en god del av søvnproblemer, men hun har dem helt under contzzzzzzzzzz

Skrive Inn Din Kommentar