Liv

Den ultimate veiledningen for å finne den beste avtalen på din første leilighet

Den ultimate veiledningen for å finne den beste avtalen på din første leilighet

Du gjorde det.

Du har scrimped og scrounged, og til slutt spart opp nok penger til å dekke først, sist og sikkerhet.

Du er helt ferdig med dorm livet og klar til å få nøklene til din egen leilighet eller hus for aller første gang.

Men er du det? egentlig klar?

Leie din første leilighet er ikke alltid så enkelt

Beklager studenter, men det er sant: Det ser ut til at den vanskeligste delen av å bli leietaker, er å samle fire figurer på bankkontoen din, men å leie din første plass er mye mer komplisert enn du kanskje har trodd.

Gjort bra, det tar samme type forsiktig oppmerksomhet som å studere for en midtveis.

Først av alt, hvordan skal du finne en leilighet? Vet du om den spurte leieprisen er rettferdig? Vil du bo alene, eller vil du ha romkamerater? Og - stol på meg, dette er viktig - hvem vil de romkameratene være?

Men heldigvis har vi ryggen din. Studer opp på vår ultimate guide for å leie din første leilighet eller hus før du signerer den leien.

Finne en leilighet

Første ting først: Hvordan finner du faktisk et sted? Ja, Craigslist er allestedsnærværende, men det er ikke det eneste - eller til og med nødvendigvis det beste alternativet.

Du kan også lese Zillow, Padmapper, Rent Jungle, Trulia og andre, eller last ned deres apps til telefonen din. Hver gir deg mulighet til å filtrere etter ulike må-ha-funksjoner, samt angi prisklasse.

Men Samson Properties 'Cristina Maccora advarer om at disse nettstedene kanskje ikke er nøyaktige.

"Resultatene genereres av algoritmer og mangler en reell kunnskap om markedet," skriver Maccora. "Vet Zillow om en ny buss eller stopp kommer til å bli lagt i nabolaget, noe som vil gjøre stedet mer verdifullt for en student?"

Men hvis du har ekstra wiggle-rommet i budsjettet, kan du også vurdere å ansette en eiendomsmegler. Selv om det kan være en ekstra kostnad avhengig av hvilket marked du ønsker å bo i, kan det spare deg for penger i det lange løp.

En agent kan også hjelpe deg med å legge til beskyttelsesklausuler i leieavtalen før du signerer og påpeke strukturskader i eiendommen du kanskje ikke kan kjenne igjen under gjennomgangen.

Og hvis du er på college, Du vil definitivt ønske å søke råd fra ditt off-campus bolig ressursenter.

Matthew J. Underwood, en advokat som arbeider i college town of Madison, Wisconsin, har jobbet med mange høyskolealder leietakere i sin karriere. Hans beste råd til unge leietakere er å dra nytte av skolens leietjenester - selv etter du har begrenset søket ditt.

"Disse ressursene kan lese leieavtalen for deg og påpeke eventuelle problemer eller fallgruver," sier han - så fortsett og hent det dokumentet.

Som bringer oss til vårt neste store emne ...

Regel nr. 1: Les leien!

Så, hvor lenge skal du bo på dette stedet, uansett? Når er leie på grunn, og hva er gebyret hvis du er sen? Kan du ta med Fido eller male badveggene dine rødt?

Svarene på alle disse spørsmålene er i leieavtalen, noe som betyr at ja, du må lese den. Alt av det.

En leieavtale er en juridisk bindende kontrakt, og det kan være ganske vanskelig å komme seg ut av det hvis forholdene dine endres - eller om huset selv blir et mareritt.

Husk å sjekke ut klausulen merket "term" - det vil si lengden på leieavtalen. Er du pålogget for et helt år når du egentlig bare trenger ni måneder? Kan leien gi deg mulighet til å subletere plassen mens du pakker opp og drar hjem til sommeren?

Hvis ikke, kan du sitte fast og betale for et tomt, fjerntliggende rom.

Oppsigelse er viktig også. Hvor mye varsel må du gi før du går ut? Hvis du glemmer å gjøre det, vil leieavtalen rulle over til en automatisk fornyelse? Hva vil du være ansvarlig for hvis du må bryte leieavtalen?

Alle de tingene er ganske åpenbare og vil trolig også bli diskutert høyt. Men fortsett å tråkke gjennom den fine utskriften. Du kan bli overrasket over hvordan i-ugresset noen leiekontrakter kan få.

For eksempel kan leieavtalen spesifisere urettferdig reparasjonspolitikk som gjør deg ansvarlig for vedlikehold på egen hånd eller betaler en heftig bot før utleier vil ta vare på den. Og den politikken kan til og med gjelde for problemer som eksisterte før du signerte leieavtalen, sier Tony Cellante, medstifter av ReviewMyLandlord.com.

Du vil også ha det Se gjennom leieavtalen din på varme og klimaanlegg, spesielt hvis enheten ikke har sentral temperaturkontroll.

"Leieavtalen kan begrense antall enheter du kan installere, kan ha begrensninger på størrelse, eller kanskje kreve at du bruker bygningsvedlikeholdspersonell til å gjøre installasjonen, med et gebyr hvis du installerer deg selv," forteller Cellante. "Alltid alltid, alltid, spør først."

Og hvis du fremdeles finner tid til et sosialt liv mellom alle klassene dine, bør du sørge for at leien din ikke kommer i veien - eller at din rager ikke vil forlate deg hjemløse og overhaling.

Noen leiekontrakter inneholder klausuler som kan få deg til å bli utsatt eller bøtelagt dersom for mange mennesker samles i ditt rom, eller hvis de holder seg for lenge.

"Høyskolestudenter bør dobbeltsjekke gjestklausuler i leieavtalen før signering," sier Spark Rentals ledende eiendomsblogger, Brian Davis. "Ingen ønsker å forårsake en furor over kjæresten sin eller kjæresten tilbringe tid i leieenheten."

Davis peker også på at enkelte leieavtaler inkluderer restriktive partipolitikker og kreves stille timer, spesielt i høyskoler hvor utleiere vet hva de kan forvente.

"Jeg ble en gang kontaktet av en leietaker der utleieren bøtelagt henne $ 1000 for å ha for mange gjester i et privat område," skriver eiendomsadvokat Brian Pendergraft.

Ja, det kan høres latterlig ut.

Men når du signerer en leieavtale, sier du at du godtar det alle dens vilkår - Ikke bare de som lander nøklene i hendene, den raskeste.

Så vær sikker på å lese hvert ord i leien din - og ta deg tid til å gjøre det.

"Ikke føl deg stresset," forteller Cellante. "Eiendomsmeglere og utleiere gjør at du føler at det er" nå eller aldri ", men det er sjelden tilfelle."

"Hvis du ser en leilighet du liker, ta en kopi av leieavtalen med deg for å lese i fred, og få noen andre til å se over det også. Ta den tiden du trenger. Det er mange enheter der ute. "

Og ikke vær redd for å forhandle

Her er saken: Leien er ikke skrevet i granitt.

For å bli bindende, må signaturen din gå på det - og det betyr at du kan foreslå endringer i avtalen.

Hvis du finner en klausul du ikke kan mage, men fortsatt elsker stedet, spør utleier om de vil endre den. Det verste de kan si er "nei", i så fall vil du ende opp akkurat der du startet. Ingen stor sak.

Selv de største delene av avtalen er åpne for forhandling. Faktisk, noen leietakere har selv vært i stand til forhandle ned den månedlige leiebetalingen ved å utnytte sin gode kreditt, betale noen få måneders leie på forhånd kontant, eller bare være en virkelig hyggelig person.

Tross alt tar huseiere også en risiko. Å finne gode leietakere kan være like vanskelig som å finne en flott leilighet!

En ting du vil være klar over fra begynnelsen: Når du kan forvente at ditt depositum skal returneres etter at du har flyttet ut?

"De fleste lover krever bare at depositumet returneres" i tide, "forteller Cellante. "Hvis dette er for åpent for tolkning for deg, Prøv å sette inn en bestemmelse i leieavtalen som angir hvor mye tid utleier skal returnere innskuddet når de har fullført en endelig inspeksjon. "

Fordi du stoler på meg - i travle et trekk, er det siste du vil tenke på, hvor sikkerhetsdepositumet ditt er. Sjansene er, du trenger det ... å flytte inn i ditt neste sted.

Hva skal du se etter på din Walk-Through

Tror du at du endelig var klar til å signere det darn lease? Ikke ennå! (Nesten, skjønt, jeg sverger!)

En ting som er helt ikke omsettelig: gjør en gjennomgang av lokalene før du godtar å signere.

Og ikke bli lurt av leilighetskomplekser som går deg gjennom en spiffed-up-modell, som holdes ledig spesielt for det formålet. Insister på å se din faktiske graver før du registrerer deg for å bruke tusenvis av dollar på å bo der.

Og mens du er der, hold øynene dine åpne.

Selvfølgelig vil du se etter ønskelige funksjoner, som rikelig med naturlig lys, god lagringsplass og strømuttak. Men du burde også være å spille detektiv, raskt og skjult dømme kvaliteten på rommet.

Er malingen sprakk og peeling, spesielt på badet, kjøkkenet eller kjelleren?

"Dette kan være et tegn på at det er overflødig vannoppbygging bak veggene," advarer Teri påsken til The Betty Brigade, en gruppe utflyttings spesialister basert i Ann Arbor, Michigan.

Vannoppbygging og husholdningslekkasje kan føre til mugg - som kan stave alvorlige helseproblemer for deg.

For ikke å si noe om det mer umiddelbare problemet med å si et tak som grenser inn.

"Se på et hus etter at det har regnet tungt," Påsken fortsetter. "Dette vil tillate eventuelle lekkasjer å være tydelig merkbar", slik at du kan ta en bedre informert beslutning om du skal legge penn til papir.

En annen god ide: Spør din husleier noen spørsmål mens du traipser gjennom leiligheten. Noen gode forretter:

  • Hvor gammel er huset? Selv om nyere ikke alltid nødvendigvis er bedre, jo lengre noe eksisterer, jo mer sannsynlig er det å være i disrepair - og å ha tette ledninger eller utdaterte ledningsordninger. På samme måte:
  • Hvor gammel er apparatene? Igjen, et nylig renovert kjøkken garanterer ikke at du alltid vil ha en kokeovn ... men det er en bedre gamble enn å registrere deg for å lage mat på en 1940-modell i et år. Paul Burke, grunnleggeren av RentHoop, foreslår spesielt å spørre om tidligere leietakere har hatt problemer med å bryte apparater - viktige ting som vannvarmeren, klimaanlegget og toalettet på listen.
  • Hva er de gjennomsnittlige bruksregningene? Hvis du klarer det, er dette sannsynligvis best bedt om forrige leietakere, som jo er de som faktisk betalte regningen.Men det er fortsatt verdt å spørre utleieren din hvis du ikke får tak i folkene som flytter ut, så du kan i det minste starte med en ballparkfigur for budsjettet ditt.
  • Hvem er internettleverandøren? Du har kanskje ikke mye plass til valg når det gjelder kabelfirmaet ditt, men en solid internettforbindelse er et must for stort sett hver universitetsstudent - og person - jeg noen gang har møtt. Gjør så mye detektiv arbeid som mulig for å sørge for at du ikke står overfor en frustrerende sakte forbindelse natten før det store papiret ditt er på grunn av.

Endelig, påpeke - og dokumentere, med bilder - eventuelle eksisterende problemer før du signerer leieavtalen.

Få din utleier skriftlig avtale om at disse problemene forutbestemte din ankomst i leieplassen og dermed ikke har betydning for rask retur av ditt depositum.

Faktisk vil du fortsette å dokumentere, selv etter deg gjøre signere, sier Cellante. I løpet av de første dagene på stedet, "oppdater listen med alt du kanskje har savnet eller ikke lagt merke til først. Vær særlig forsiktig med å merke seg eventuelle skader, lekkasjer eller rattler. "

"Dette kan være din eneste største eiendel i tilfelle en tvist med utleier over hvem som er ansvarlig for reparasjoner og bare kan være ansvarlig for å få ditt depositum tilbake."

Har du signert leieavtalen? Gratulerer! Gjør nå dette

OK, er du klar for meg å slutte å ramle, så du kan signere den freaking leasen allerede?

Fint, ha på det. Og gratulerer! Velkommen til den noen ganger vakte verden å ha et hjem av ditt eget ... slags.

Bare en siste ting før jeg lar deg gå, raid avstandsdelen av Pier 1:

Få leietaker forsikring!

Selv om utleier kan ha eiendomsforsikring, dekker det nesten ikke dine ting i tilfelle innbrudd, brann, flom eller annen katastrofe.

Og mens det vil variere basert på din kredittverdighet og lokalitet, leietakere forsikring koster vanligvis $ 20 eller mindre i måneden - i utgangspunktet kostnaden for en natt med pizza og øl.

Du har ditt eget hjem nå, og du vil sannsynligvis begynne å fylle den med ting du bryr deg om. Hold disse tingene trygge, slik at de overlever gjennom mange flere leieavtaler som kommer.

Din sving: Hva er det første du skal gjøre i din nye leilighet?

Jamie Cattanach er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hennes skriving har også blitt omtalt i Ms. Magazine bloggen, The Write Life, Word Riot, Nashville Review og andre steder. Finn @JamieCattanach på Twitter for å bølge hei.


Skrive Inn Din Kommentar