Liv

New Jersey vil ikke lenger kaste ned studielånene dine hvis du dør

New Jersey vil ikke lenger kaste ned studielånene dine hvis du dør

Hva skjer med studielånets gjeld hvis du dør?

Det er en forferdelig tanke, men for mange familier som har å gjøre med tap av en elsket, er det en uunngåelig vurdering.

Mens føderale lån blir automatisk avbrutt, er andre studielån ofte rettferdig spill for samlinger - selv etter at låner har dødd.

Men i New Jersey har de avdøde slektene nå et utsagn. En ny lov krever at statens lånebyrå tilgir studielån når låntakere dør eller er permanent deaktivert.

Hvorfor New Jersey endret sin Loan-Charge Policy

Den nye loven legger New Jersey på plass etter at det gikk bonkers kjører sitt studielånsprogram.

Statens byrå "søkte aggressivt på tilbakebetaling av lån med allerede tunge vilkår, selv etter at noen av mottakerne hadde dødd," ProPublica forklarte i en oppdatering til en sommer 2016-undersøkelse den gjennomførte med New York Times.

Statlige byråer pleide å tjene som mellommenn mellom føderal økonomisk bistand og låntakere, til regjeringen i hovedsak eliminert den rollen i 2010. Noen stater beholdt sine egne programmer, mens andre vant kontrakter for å administrere føderale studentlånsregnskap for sine innbyggere.

New Jersey, som har det største statsbaserte studielånsprogrammet i landet, forhindret kansellering av studentgjeld for død eller uførhet, ifølge ProPublica og The New York Times.

Staten har også belastet høye renter, ikke låne lånebeløp og tilbyr ikke fleksible betalingsprogrammer, som de som er basert på inntektsnivåer. Og hvis du ikke betalte, kunne staten swoop inn for å garnere lønnene dine eller ta tak i statens skattefradrag.

Mens guvernør Chris Christie ikke reagerte på ProPublica / NYT-undersøkelsen, fastslår statshuset i New Jersey en regning fra januar 2016 som foreslo tilgivende statslån i tilfelle død eller uførhet. Christie undertegnet S-743 i lov på mandag 5. desember.

Hva dette betyr for studentlånslåntakere i NJ

Den nye loven er en seier for studenter og familier i New Jersey, som tidligere hadde blitt rådet til å kjøpe livsforsikring for å dekke studielånsgjeld i tilfelle en tragedie, ifølge ProPublica.

"Hvordan noen kunne spørre en mor - som nettopp mistet sønnen sin - å betale for studielånene hans, er uforståelig," sa Paul Sarlo (D-Bergen), leder av senatets budsjett- og bevilgningsutvalg, til NJ.com.

"Studentlånsutbetalinger skal stoppe ved døden, og med denne loven på plass, vil de."

I mellomtiden er privat lån tilgivelse etter døden eller permanent funksjonshemming lyst til hvert selskap - bare en grunn til å undersøke dine økonomiske hjelpemuligheter grundig før du signerer på den stiplede linjen.

Din sving: Har du noen gang klart noen sin gjeld etter at de døde? Var du overrasket over svarene du mottok?

Lisa Rowan er forfatter og produsent på The Penny Hoarder.


Skrive Inn Din Kommentar