Liv

Ikke sikker Hvor skal jeg gå på college? Dette verktøyet kan hjelpe deg med å bestemme

Ikke sikker Hvor skal jeg gå på college? Dette verktøyet kan hjelpe deg med å bestemme

Når det gjelder store livsbeslutninger, velger du hvilken høyskole som skal delta høyt på omfanget av ren nervebryting.

Du vil gå et sted rimelig, men også et sted som vil legge det beste grunnlaget for en vellykket fremtid.

Du vil ha en skole med topp akademikere, men også et sted du virkelig kan ringe "hjemme" for de neste fire årene.

Du har sannsynligvis andre drømmehøgskoler, enten det er en travel byplass, gode økonomiske hjelpemuligheter eller et visst forhold mellom mann og kvinne. (Hei, vi vil ikke dømme.)

Det er mye informasjon å veie. Og mens du kan finne høyskolerangeringer aplenty online, kan det være overveldende å assimilere alle dataene for å finne ut hvilke skoler som har akkurat den rette blandingen av funksjoner.

Inntil nå.

Hvordan lage dine egne egendefinerte høyskolerangeringer

Møt penger magasinets kule nye høyskole søkeverktøy.

Den inkorporerer noen av de beste delene av typiske høyskolerangeringer, samtidig som du legger til et ekstra personlig nivå for å bedre finne ut hvilken av sine mer enn 700 fireårige skoler som er den beste verdien for dine spesifikke behov og ønsker.

Slik fungerer det:

Først lager du listen over høyskoler ved å bruke opptil 10 forskjellige filtre:

 • Sted (stat eller region)
 • Majors / studieområder
 • Skole størrelse
 • Type campus (urbane eller ikke)
 • Type skole (offentlig eller privat)
 • Selektivitet (akseptasjonsrate)
 • Typiske studenttestresultater (ACT / SAT)
 • Testkrav
 • Varsity sports team
 • Mann / kvinneforhold

Deretter kan du sortere skolene dine basert på fire tilleggsfaktorer:

 • Sannsynlighet for behovsbasert økonomisk støtte
 • Sannsynlighet for meritbasert økonomisk støtte (som stipendier)
 • Typisk studielån gjeld påløpt
 • Forventet høyere utbytte

Når du har generert og rangert listen, kan du deretter klikke for å lære mer om hver skole på detaljerte profilsider.

Best av alt? Verktøyet er helt gratis å bruke.

Men fungerer det?

Jeg var nysgjerrig på hvordan mitt eget liv kan ha endret seg hvis dette verktøyet eksisterte da jeg var høyskolehåpfull, så jeg prøvde å plugge i de faktorene jeg (eller heller 18 år gamle meg) ville ha søkt.

For plassering valgte jeg Nordøst (high-school-me var besatt av Hollywood bilder av høst campus og vaguelt New England-y innstillinger).

Jeg gikk inn på min foretrukne major, engelsk, og fikk en liste over potensielle studieområder, fra dristige generelle kategorier til mer spesifikke konsentrasjoner. Jeg valgte "Engelsk språk og litteratur" og la til "Creative Writing" som en konsentrasjon.

Jeg gjør det bedre i en innstilling der jeg kan bli kjent med medstudenter og professorer, så jeg begrenset skolestørrelsen til små og mellomstore. Jeg forlot type skole, varsity idrettslag og mann / kvinne ratio tom som disse faktorene gjorde ikke noe for meg, men jeg valgte "ikke urbane" for type campus å få meg en av de store, bladstrøste quads jeg alltid drømt om.

Jeg valgte også "Highly" og "Somewhat" selektiv, så jeg ville få en bedre sjanse til å være blant de beste og de klareste (og komme inn hvis de ble ferdigere og bedre enn jeg forventet). Endelig kom jeg inn i min SAT-poengsum.

Med hvert filter jeg valgte, oppstod en liste over mine beste høyskolealternativer og fornyet seg på høyre side av skjermen, med hver skoles samlede rang vist i en sirkel ved siden av navnet sitt.

Jeg sorterte deretter listen min basert på mine økonomiske preferanser. Nødvendig og meritbasert økonomisk støtte: "veldig viktig." Null gjeld ved eksamen: "veldig viktig."

Sannsynligheten for en høyt betalende jobb: "moderat viktig", som jeg alltid har vært mer interessert i livskvalitet enn å gjøre massevis av penger.

Mine resultater?

Sarah Lawrence, en av toppene mine plukker tilbake i dag, kom ut nei. 2 på min liste, selv om den generelle rangen på tradisjonelle lister er 585. Jeg så noen andre vaguely kjent navn på min 21-skoleliste, men ingen jeg hadde vurdert seriøst ut fra de vakre brosjyrene og katalogene jeg jobbet i stor grad fra på 90'erne.

Min topp anbefaling, The College of New Jersey, var en jeg aldri hadde hørt om, men etter å ha lest statistikk og studentomtaler kunne jeg se hvorfor det kunne vært verdt å vurdere.

Min tilpassede rangeringsliste åpnet meg helt sikkert for nye alternativer, og jeg ville være interessert i å se hvordan listen min ville endres hvis jeg spilte rundt med å justere noen av filtene mine. (Kanskje jeg kunne se på dyrebare skoler hvis jeg også håpet på et av disse rare studiene?)

En ting er sikkert: Jeg ville ha elsket å ha dette verktøyet tilgjengelig for meg da jeg var på collegejakt.

Din sving: Studenter, hva synes du om PENGES nye høyskole søkeverktøy?

Kelly Gurnett er freelance blogger, forfatter og redaktør som kjører bloggen Cordelia Calls It Quits, hvor hun dokumenterer hennes forsøk på å kvitte seg med livet av de tingene som ikke har betydning og fokusere mer på ting som gjør. Følg henne på Twitter @ CordeliaCallsIt.


Skrive Inn Din Kommentar