Liv

Hvilken stat har den verste studielåneskulden?

Hvilken stat har den verste studielåneskulden?

For mange (og mange) utdannende studenter, er studentlånsgjeld en uheldig realitet.

Det er ikke nyheter, og det går ikke bort. Om noe blir det verre.

Faktisk var klassen 2016 den mest gjeldsklasse i historien, ifølge studentlånsleverandør og refinansieringsmarked LendEDU.

Men akkurat hvor mye gjeld du er inne, avhenger av mange faktorer - som om du gikk til en offentlig eller privat høyskole, om du var i stand til å sikre eventuelle gratis penger gjennom stipend og stipend, og hvor mye du var i stand til betale ut av lommen.

Det avhenger også av staten hvor du har fullført studiene. Som det viser seg, varierer den totale studielånegjelden dramatisk fra stat til stat - på måter som noen ganger er overraskende.

Hvilken stat har den største låneskulden? Og minst?

Ved hjelp av klassen av 2015s økonomiske hjelpedata, LendEDU analyserte studielånets totalforpliktelser og rangerte gjennomsnitt etter stat, bestiller dem av andelen av utdannede seniorer som bar studentgjeld og gjennomsnittlig beløp av den gjelden.

Utdanningsforskningsfirma Peterson har gitt data fra selvrapporterende offentlige og private fireårige skoler i hver stat, og tallene gjenspeiler totalene til studentene som studerte der - uten å nevne oppholdstillatelse.

Novelle: Kanskje ikke gå på college i Connecticut. Det var nummer én på listen, med 59% av studentene uteksaminert med et gjennomsnitt på $ 36.865 i gjeld.

Og før du begynner å peke på fingrene på sin bosatt Ivy, sjekk statistikken: Bare 17% av Yale grader er i hullet, og bare med $ 15 521. (Ikke rart at det er på US Newss "best value schools" -liste - sammen med et par andre overraskende store spillere!)

Heller, private høgskoler som Quinnipiac University er ansvarlig for å trekke opp statens totale, med 67% av sine utdannede med et enormt gjennomsnitt på $ 47.873 i lån - og i gjennomsnitt mer enn $ 60.000 hvis de jobbet med en privat utlåner.

Yikes.

På den andre ekstremen er Utah, rangert døde sist, med 39% av studentene sine med et gjennomsnitt på $ 18.772 i gjeld.

Andre overraskende funn:

  • California, men kjent for sin regning, ble rangert som et sjokkerende lavt nummer 47 på listen - men kanskje det er ikke så overraskende. Tross alt, flertallet av staten er ikke L.A. eller San Francisco.
  • Den gjennomsnittlige klassen av 2015 låner har om lag 28 400 dollar i total gjeld - en heftig klump, sikkert, men langt fra det høyest rapporterte totalt på $ 86.262. ?
  • Ikke overraskende, men viktig å merke seg: The Gjennomsnittlig offentlig utlåner ga sine låntakere 26.872 dollar, mens den gjennomsnittlige private utlåner er satt opp for å rake inn enda mer rentebetalinger med et gjennomsnittlig lån på $31,710. Dette er bare en annen påminnelse til Send alltid FAFSA først!

Hvordan stabler din stat opp?

Så, hvor gjør din Stat faller i analysen?

Sjekk ut LendEDUs interaktive kart - og en omfattende liste over skolene hvis data den reflekterer - her.

Og om du allerede er i hullet eller bare begynner å tenke på collegealternativer, har vi mange ressurser for å holde deg i den svarte mens du jakter på den hetten og kappen.

Før du signerer en enkelt studielånskontrakt (eller til og med fylle ut et søknad) sjekk ut våre målesett nybegynner guide til studielån - det vil svare på spørsmålene du ikke engang vet at du har ennå.

Allerede i skolen? Den beste måten å komme foran gjelden er å tjene mer penger. Her er 13 jobber som betaler mer enn $ 15 per time - og de er alle online, slik at du kan få dem til å jobbe rundt klassene dine.

Eller bli veldig modig og be noen om drømmejobben din - denne nye grad gjorde det, og hun betalte ut lånene sine før hun ble uteksaminert. Så gjorde denne bloggeren.

Og selv om høyskoledagen din er lengre over, er du kan betale tilbake lånene dine. Her er vår guide for hvordan du kommer i gang i dag.

Tross alt, de stabler av regninger fra Sallie Mae er ikke Minner du vil holde fast på.

Din sving: Hvor stabler din stat i studentgjeldsrangeringen?

Jamie Cattanach er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hennes skriving har også blitt omtalt på The Write Life, Word Riot, Nashville Review og andre steder. Finn @JamieCattanach på Twitter for å bølge hei.

Skrive Inn Din Kommentar