Liv

DIY Bil Vedlikehold: Bytt ut vindusviskere selv

DIY Bil Vedlikehold: Bytt ut vindusviskere selv

Rutinemessig vedlikehold er en av de dyreste aspektene ved å eie bil. De fleste delene av et kjøretøy vil etter hvert slites ut, men det betyr ikke at du må ta bilen til en mekaniker for hver liten ting. For eksempel hvis vindusvisker forlater striper på frontruten, er det lettere enn du tror å erstatte dem selv og lomme ekstra penger.

Hvordan bestemme om vindusviskerne må byttes ut

Først må du gjenkjenne tegnene på at vindusviskere trenger erstatning. Vindusviskere bør byttes hver 6. til 12 måneder, ifølge AutoBlog. Du finner spesifikke vedlikeholds anbefalinger for bilen din i brukerhåndboken.

Men hvis vindusvisker forlater striper eller flekker på frontruten eller skraper over glasset i stedet for gliding, må du kanskje erstatte dem tidligere. Når du oppdager at dukerne har en sub-par-nivå, er det en god ide å inspisere dem for advarselsskilt.

Drivere som bor i harde klimaer, som de som er veldig varme og tørre, eller de med ekstrem kulde og is, vil sannsynligvis måtte bytte viskere hyppigere. Varme klima kan føre til at viskeren din knekker, og salt og korn fra vinterveier kan bære dem ut raskt.

Kjøp de riktige Wipers

For å finne ut hvilken type vindusviskere som passer din bil, kontroller du brukerhåndboken.

Hvis du ikke finner svaret der inne - eller du bare føler deg veldig lat - spør en tilknyttet i en auto parts butikk hvis de kan hjelpe deg med å finne de riktige. Vanligvis vil de be om bilens merke, modell og år, så ha den informasjonen praktisk.

Mens det er flere forskjellige prisklasser for vindusviskere, vil du ønske å splurge på dette kjøpet. Viskerbladene varierer i pris fra $ 10 hver for Valeo 600-serien til 27,99 dollar for Rain X Quantum, men du kan generelt få et kvalitetsblad for rundt $ 20 hver.

Siden du sparer en del av forandring ved å gjøre vedlikeholdet selv, er det viktig å oppgradere frontrutenes kvalitet. De billigene varer ikke så lenge, så du vil tape penger i det lange løp ved å måtte bytte dem oftere.

Fjern det gamle settet

Før du begynner bryteren, må du beskytte frontruten. Ta tak i et teppe eller et håndkle og plasser det mellom vindusviskere og frontrutenes overflate. Den siste tingen du vil gjøre, er ved et uhell å kaste vindusviskene på frontruten, potensielt skade eller sprekker glasset og skape enda flere vedlikeholdsproblemer.

Når frontruten er beskyttet, løft opp armen til den første vindusviskeren du vil erstatte.

Denne videoen har trinnvise instruksjoner for å hjelpe deg med å fjerne vindusviskeren.

Mens alle vindusviskere er forskjellige og kan kreve en variert prosess, vil de fleste ha en liten knapp eller lås for å frigjøre dem. Når du har trykket på knappen, skyv vindusviskeren av kroken og løft den av for å fjerne den. Kast nå det! Du trenger det ikke lenger.

Fest den nye vindusviskeren

Det neste trinnet er å feste den nye vindusviskeren. Skyv den nye vindusviskeren på armen og smekk den på plass. Lukk kroken for å sikre den, og legg armen forsiktig ned. Gjenta prosessen på den andre vindusviskeren.

Avhengig av merkevaren du har kjøpt, vil denne prosessen være litt annerledes. Se instruksjonene som følger med dine nye vindusviskere for spesifikk veiledning.

Når du er ferdig, fjern teppet fra frontruten og test ut de nye vindusviskene, enten i regnet eller i stien til sprinkler. Hvis ingen av alternativene er tilgjengelige, be en venn eller et familiemedlem å spraye bilen din med en slange mens du tester ut viskere. Hvis de er riktig installert, glir de glatt over glasset. De skal ikke vri rundt i armen eller forlate striper på frontruten.

Å gjøre din egen grunnleggende vedlikehold av bilen kan være en fin måte å spare penger på. Du vil ikke bare spare penger på arbeidet - du vil også spare penger på delene, siden mange forhandlere vil belaste deg en ekstra fortjeneste for dem. Men vær sikker på at du vet hva du gjør før du tar tak i oppgaven - hvis du ikke gjør det, kan du ende opp med å bruke mer penger til å rydde opp rotet.

Meg Thomson er innholdsredaktør på The News Wheel, et digitalt bilmagasin som dekker de siste bilnyheter, anmeldelser og tips.

Skrive Inn Din Kommentar