Liv

Dette er hvorfor du kan få en fantastisk avtale på en forsiktig bruktbil denne sommeren

Dette er hvorfor du kan få en fantastisk avtale på en forsiktig bruktbil denne sommeren

Hvis du er i markedet for en annen bil i sommer, er utsikten solrik.

Hvis du trenger å handle i et kjøretøy for å gjøre det, kan ting bli litt skyere, men vi kommer inn på det om et minutt.

Kjøretøyer fløy ut døren på forhandlere på grunn av den blomstrende økonomien de siste årene. Dessverre for bilforhandlere, alle de nye bilene de leide er nå flom det lett brukte bilmarkedet, som kan gjøre denne sommeren den beste tiden til å kjøpe en bil vi har sett i år.

Her er det du trenger å vite for å dra nytte av det varme sommermobilmarkedet.

Sedans og Subcompacts er veien å gå

Når gass var oppad på $ 4 per gallon, dro folk folk på sine SUVer og henting av lastebiler som gal. Det er ikke tilfelle lenger. Med gasspriser ned, SUVer, crossovers og pickups er alle raseri.

Dette har ført til sedans og subcompacts overflødig forhandler mye, og forhandlere vil bli kvitt dem. Dårlig.

Forskning på markedet og se om det er en bil som ser riktig ut for deg. Hvis budsjettet ditt kan håndtere det, er de beste tilbudene på de lett brukte leieavtalen som returnerer til forhandlere. Med andre ord er de beste verdiene på 2- til 3 år gamle kjøretøy med svært lave mil. Du kan kanskje få en bruktbil med færre enn 20 000 miles på den for dramatisk mindre enn du ville betale for en ny. Det er gode tilbud på eldre biler i sommer også, men det beste valget for pengene er med en nyere bruktbil.

Hopp over Trade-In og selg det selv

Baksiden av denne sommers kjøperes marked er det forhandlere vil egentlig ikke ha din gamle bil. Hvis du prøver å handle det, kan du få en brøkdel av hva det er verdt. I stedet, se opp kjøretøyets merke, modell, år og kjørelengde på nettsteder som autotrader.com for å se hvilke lignende biler som går.

For eksempel viser min 1998 Lumina en estimert innkjøpsverdi på $ 300 til $ 600 på Kelly Blue Book. På Autotrader kan jeg finne lignende biler som går for $ 2000 eller mer. Selv om jeg selger den for mindre enn hva andre selger for, vil jeg fremdeles komme fremover i forhold til innkjøpsverdien.

Her er advarselen: Hvis du har en SUV, crossover eller pickup for handel, kan du fortsatt få et godt tilbud. Disse kjøretøyene er en varmvare akkurat nå, og forhandlere er mye mer villige til å skille ut anstendig mynt for å få dem.

Kjøperens marked vil fortsette (for nå)

Hvis du er klar for et annet kjøretøy akkurat nå, er det noen gode tilbud der ute. Men hvis du ikke er helt klar ennå, ikke svett den; kilder som Morgan Stanley tror brukt bilpriser vil krasje i de neste par årene.

Som alltid, gå inn med en plan, vet hva du er villig til å betale og forhandle en bedre pris. I sommer holder du alle kortene.

Tyler Omoth er en senior forfatter på The Penny Hoarder som elsker å sole seg og finne kreative måter å hjelpe andre. Fang ham på Twitter på @Tyomoth.

Skrive Inn Din Kommentar