Liv

Rub-a-Dub-Dub, her er hvorfor du burde kaste ut leker i badekaret ditt

Rub-a-Dub-Dub, her er hvorfor du burde kaste ut leker i badekaret ditt

Hvis barna dine (eller du, jeg ikke dømmer) bade med badeleker i karet, kan dette bare brutto deg ut.

En studie ledet av forskere ved det sveitsiske føderale institutt for akvatisk vitenskap og teknologi viste at badeleker er et perfekt avlsmiljø for bakterier og sopp.

Det viser seg at mikrober liker å danne teeny-fellesskap i badlegetøy og fest sammen på såpe, kroppsvæsker og bakteriene du er i badekaret, for å vaske av i utgangspunktet.

Vi gir i utgangspunktet en smakfull smorgasbrett til de små buggers hver gang vi tar en tubby.

Studiens forskere sier at omfanget av disse mikrobe gårdene i stor grad avhenger av hvilken type mikroorganismer som allerede er tilstede i kranvannet, typen såpe og sjampo du bruker og om du tisse i karet. (Ja, jeg er seriøs. Les det selv.)

Tror ikke at du kommer av med å vaske badetøyene etter hver bruk. Alle badelekerene som ble analysert i denne studien hadde "tette og slimete biofilmer" inne i lekene selv, der det er umulig å vaske grundig.

Du vet hvordan de fleste hule badeleker har de små hullene i bunnen? Tilsynelatende regner jeg hver gang jeg suger opp vann gjennom hullet og skyter det ut i luften for giggles, regner jeg en bakteriedusj på hodet mitt. (Hva? Bad er morsomme for alle aldre.)

Åpenbart har forskere kjent om eksistensen av grody badleksaker om en stund. To tidligere studier bekreftet også tilstedeværelsen av bade-leketøy biofilmer.

Noen skrev til og med en bok om det.

"For nesten et tiår siden ble de potensielle kjemiske risikoene for badeleker dokumentert i den fargerikt boken" Slow Death by Rubber Duck ", sier forskerens forsker.

Jeg antar Rubber Ducky er ikke den tross alt.

Alle tuller til side, kanskje du vil tenke to ganger om du skal holde badeleker i karet.

Analysen avslørte flere av lekene inneholdt potensielt usikre mikroorganismer som listeria, E coli og streptokokker.

Forskere anerkjenner at eksponering for mikroberene som finnes i badeleker er skadelig nok til å berøre bekymring, er åpen for tolkning.

"Ikke desto mindre er badeleker vanligvis brukt av barn, som er potensielt sensitive og sårbare brukere. Klemme vann med biter av biofilm i ansiktene deres (som ikke er uventet oppførsel for disse brukerne) kan føre til øye, øre, sår eller til og med gastrointestinale infeksjoner, sier forskerforskerne.

Hvis resultatene av denne studien tvinger deg til å kaste alle badedyrene dine, betyr det ikke at du er dømt til en levetid på kjedelige dusjer.

Lag noen hjemmelagde badekarfargestifter og gå vilt tegne over veggene ved badetid.

Hvis noen spør, bare si at barna gjorde det.

Lisa McGreevy er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun har absolutt ikke en samling gummifenger som er oppe på kanten av badekaret, komplett med navn og alt. Nei.

Skrive Inn Din Kommentar