Banker

Det er ikke der du er; Det er der du går som betyr noe

Det er ikke der du er; Det er der du går som betyr noe

Hvor skal du?

Kjære Klienter og Venner:

Det er utrolig hvor vi sitter i dag og hvordan stemningen og følelsen av investorer har endret seg. Med markedets omtale fra 9. mars og nesten 35% av rullebunnen, føles verden ikke så skummelt, markedene ser mindre utrygt, og fremtidsutsiktene våre virker mindre fuzzy. Men det er gal hvordan vi kom hit. Husk høsten 2008. Det virker for et årtusen siden, men i virkeligheten var det bare ni måneder tilbake. I september opplevde vi alle en livstid verdt av hendelser på bare 30 dager. Olje slått en heltid høy, Russland invadert Georgia, orkanen Ike utbrøt ødeleggelse, for ikke å nevne Fannie, Freddie, Washington Mutual, Lehman, AIG, og mange andre overskriftsselskaper alle mislyktes. Åh, og vi stengte tredje kvartal med det største singelpunktfallet i Dows 100 + års historie. Det var skummelt, og da vi startet fjerde kvartal, hadde S & P 500 falt rundt 40% fra et nivå på 1500-tallet til 900-tallet.

Nå fort frem til i dag. Vi er opp 35% fra nedgangen på 667 på S & P 500-indeksen, boliger og sysselsetting er fortsatt negative, men de ser ut til å stabilisere seg, den økonomiske bakgrunnen er bedre, og de fleste andre markeder har fulgt med store gevinster. Og gjett hvor vi er? 900-tallet på S & P 500, hvor vi var tidlig i oktober da frykten grep oss.

Så hvorfor virker 900 så lovende nå ....

.... når samme nivå var så dystre før? Helt ærlig handler det om retningen. Up føles bare bedre og nede bare stinker. Faktisk har jeg alltid lurt på hvorfor markedet er sitert som et "nivå". Jeg antar jeg nå vet hvorfor. Det er fordi nivå er et palindrom, et ord som kan staves på samme måte bakover og fremover. Som ordnivået kan markedet være på 900, men være i forover eller bakover. Du skjønner, det er ikke det nivået som faktisk betyr noe; Det er den retningen vi bryr oss om. Hvor vi står er ikke like viktig som destinasjonen. Som et håpløst og optimistisk samfunn, bryr vi oss mest om veien til morgendag, ikke bare hvor vi står i dag.

Når jeg snakker om fremtidens optimisme, forblir jeg konstruktiv på utsiktene for ytterligere markedsforbedringer gjennom resten av 2009. Med S & P 500-handelen på om lag 920, vil vi sannsynligvis se lavere nivåer på et tidspunkt her om sommeren, da markedet fordøyer sine raske bevegelser av lavt sett i mars. Imidlertid forblir jeg overbevist om at noen retest vil være liten (vi vil ta opp 35% etterfulgt av ned 10% noen dag!) Og markedet kan potensielt gjøre nye 2009 høyder innen årets slutt.

Økonomien er fortsatt svak

Mens mange aspekter av økonomien fortsatt er svake, er de virkelige dataene å fokusere på ikke hvor vi er, men heller retningen. På samme måte som vårt eksempel på hvordan S & P 500-nivået på 900 kan føles bra eller dårlig, kan det også være svake økonomiske data. Hvis trenden er negativ med akselerere dårlige nyheter, er økonomien syk, som den var for mye av 2008 og tidlig i 2009. Men trenden har skiftet de siste månedene mot å forbedre eller i det minste svekke dårlige nyheter, noe som gir en positiv bakteppe for videre økonomisk forbedring.

Ingen tvil om det, dette markedet har fortsatt mange vanskelige utfordringer foran det. Men de gode nyhetene blir bedre, de dårlige nyhetene blir mindre dårlige, og den økonomiske værmeldingen har skiftet fra kaldt regn til delvis solfylt. Heck, delvis solfylt er ganske godt vær for oss i det siste med mengden regn vi har. Og jeg vet at markedet vil være like spent på å sette bort paraplyene.

Vennlig hilsen,

Jeff Rose, CFP®

Formidling:

  • Dette forskningsmaterialet er utarbeidet av LPL Financial. Meningene som ble uttrykt i dette materialet er kun for generell informasjon og er ikke ment å gi spesifikke råd eller anbefalinger til noen. For å finne ut hvilken investering (er) kan være hensiktsmessig for deg, ta kontakt med din finansielle rådgiver før investeringen. Alle referanser som er referert er historiske og er ingen garanti for fremtidige resultater. Alle indekser er ustyrte og kan ikke investeres direkte. Aksjeinvestering innebærer risiko inkludert tap av hovedstol.
  • I den utstrekning du mottar investeringsrådgivning fra en separat registrert uavhengig investeringsrådgiver, vær oppmerksom på at LPL Financial ikke er tilknyttet og ikke representerer med hensyn til slik enhet. LPL Financial-familien til tilknyttede selskaper inkluderer LPL Financial, UVEST Financial Services Group, Inc., Inc., Mutual Service Corporation, Waterstone Financial Group, Inc. og Associated Securities Corp, som hver er medlem av FINRA / SIPC.
  • Ikke FDIC / NCUA Forsikret | Ikke Bank / Kredittforening garantert | Kan miste verdi ikke garantert av et myndighetsorgan | Ikke en bank / kreditt union innskudd

Skrive Inn Din Kommentar