Investere

Er nå riktig punkt i tide for å investere i gullaksjer?

Er nå riktig punkt i tide for å investere i gullaksjer?

Det har vært en veldig vanskelig periode for gullaksjer. Med begrenset industriell bruk går nesten hele gullproduksjonen til investeringsformål. Dette har ikke vært å betjene kjøpere, vel som det børsnoterte fondet for gull, SPDR Gold Shares (NYSE: GLD), er nede mer enn 20% for 2013.

Men en nylig artikkel i Barron er, investeringsmagasinet, påpekte at Barrick Gold (NYSE: ABX), en stor gullprodusent basert i Canada, kunne bli undervurdert. Artikkelen uttalte at aktivistiske investorer ville trolig gjøre en løp for Barrick Gold. Som et resultat hoppet aksjekursen for Barrick Gold på grunn av den bullish rapporten i Barron er. For 2013 er imidlertid Barrick Gold nede med mer enn 47%.

Forstå gull som investering

Gull stiger når andre investeringer sur: det er en tradisjonell "safe haven eiendel."

Det betyr at når investorer og spekulanter frykter at de økonomiske forholdene vil bli bearish, vil markedet for gullinvesteringer som Barrick Gold, SPDR Gold Shares og andre bli bullish.

Det er det samme for sølvaktiver, for eksempel iShares Silver Trust (NYSE: SLV), det børsnoterte fondet for sølv, også. Dette gjelder spesielt når det er frykt for inflasjon. Når inflasjonssituasjonen er satt inn, faller verdien av papirpengene sammen.

Mange stormet inn i gullinvesteringer og tenkte at de globale sentralbankers handlinger ville føre til høyere inflasjon og lavere verdier for fiat-valutaer. I de to første rundene med kvantitativ lettelse, det var det som skjedde. Men det har ikke skjedd etter at Quantitative Easing III ble annonsert av Federal Reserve-ordføreren Ben Bernanke i september 2012. Som et resultat har mange mistet tungt som kjøpte gullaktiver, og ventet en annen verdiøkning av "det gule metallet".

Men det ser ut til å vende.

Gull kan være en kjøpemulighet igjen

De Barron er artikkel presenterte analytiker forskning som anslått verdien av barrick gull være $ 44 per aksje. Barrick Gold handler nå rundt 17 dollar per aksje. Det handles med et svært lavt pris-til-resultat-forhold. I tillegg ble Barrick Gold oppgradert i august av UBS.

Et annet gullselskap, Wishbone Gold PLC (OTCBB: WISHY), ble anbefalt av Beaufort Securities. Wishbone Gold PLC er spesielt attraktivt på grunn av sine eiendeler i Australia. Som India og Kina er de to største kjøpere av gull i verden, bør Wishbone Gold PLC dra nytte av sin lokale når disse økonomiene er i full utvinning.

Til slutt vil tiltakene fra Federal Reserve og andre sentralbanker over hele verden føre til at Barrick Gold, Wishbone Gold PLC, SPDR Gold Shares og andre tidligere metallaktiver faller. Det er grunnleggende økonomi: jo mer en god produseres uten en tilsvarende økning i etterspørselen, jo mer vil det falle i pris. Hvis det hadde vært en etterspørsel etter at dollar, yen og andre valutaer ble produsert, ville ikke sentralbanker måtte gjøre alle kjøpene.

Finne et inngangspunkt

Når prisen på gull og sølv begynner å vende, som grunnleggende økonomi dikterer at det vil, vil Barrick Gold, Wishbone Gold PLC, SPDR Gold Shares, iShares Silver Trust og andre verdifulle eiendeler stige.

Det er det som skjedde med de foregående rundene med kvantitativ lettelse. Det tar lengre tid denne gangen, men de grunnleggende lovene om tilbud og etterspørsel endres ikke, selv om det er tider når det tar lengre tid å få tilstedeværelsen på markedet. I følge Barron er, UBS, Beaufort Securities, og andre, som snart skulle skje med gull og sølv.

Leter du etter en god tid til å kjøpe inn gull eller sølv?

Skrive Inn Din Kommentar