Investere

Intervju med Joe Plemon of Plemon Financial Coaching

Intervju med Joe Plemon of Plemon Financial Coaching

Jeg hadde det privilegium å sette ned Joe Plemon of Plemon Financial Coaching. Joe er en sertifisert finansrådgiver gjennom Dave Ramsey og skriver også for Southern Illinoisan's Money Section. Jeg beundrer Joes nonsensråd når det gjelder budsjettering og andre personlige finansrelaterte emner. Joe har avtalt å skrive for bloggen min, og jeg ville gi leserne litt innsikt i hva som gjør Joe Plemon klikk.

Joe, fortell meg om deg selv og din økonomiske oppdragelse.

Jeg vokste opp i en familie på åtte; Jeg var en av seks barn. Begge foreldrene jobbet heltid og ting var stramme, så vi lærte å jobbe for eventuelle penger vi måtte trenge. Ingen av oss har trodd at dette var urettferdig på noen måte, og vi lærte alle å jobbe. Jeg lærte også verdien av en dollar fordi den representerte arbeidet jeg satte inn i det. Det var bare naturlig for meg å gjøre en god jobb med å styre noen penger jeg måtte ha.

Hva var opplevelsen eller opplevelsene som endret dine synspunkter på økonomi til det bedre?

Oppholder seg i sammenheng med ditt siste spørsmål, vil jeg si at min første papirrute bidro til å danne mitt syn på økonomi. Jeg var en 12 år gammel forretningsmann med sykkel. Hvis jeg ikke kunne hente betalingen fra kundene mine, fikk jeg ikke betalt. Jeg lærte om sjenerøse mennesker og om folk som ikke ville svare på dørene sine da de så meg komme. Jeg lærte ansvar og utholdenhet. Dette var mange år siden, men jeg elsker fortsatt de minner om å være ute på sykkelen min klokka 5:00, og lette tidlig om morgenen mens jeg gjorde mine leveranser.

Når du jobber med folk, hva er den vanligste feilen du ser at folk flest gjør økonomisk?

Låner penger til biler de ikke har råd til. Dette er store kjøp som faller i verdi. Den gjennomsnittlige nye bilbetalingen er nå over $ 500 / måned. Hvis folk ville betale seg det samme beløpet i 10 måneder og deretter betale penger for en anstendig bil, kunne de unngå all den store gjelden, forpliktelsen og slippe verdien. Å investere den samme $ 500 over en levetid for arbeidstid, vil bygge opp til rundt 6 millioner dollar. Det er noen dyre biler! Folk har liksom glemt å ofre i dag, slik at de kan vinne i morgen.

Hva er en ting du kan foreslå at alle kan gjøre umiddelbart for å hjelpe dem økonomisk?

Ha en plan. Den gjennomsnittlige familien tjener oppover på $ 2.000.000 i arbeidslivets levetid og likevel aldri en gang setter seg ned og tenker på hva de prøver å oppnå med pengene sine. Blir det gjeldsløst? Sparer for nedbetaling for et hus? Er det sparing for barnas høyskolefond? Eller planlegger å pensjonere med verdighet? Selvfølgelig vil enhver plan ha et månedlig budsjett, slik at planen faktisk kan gjennomføres ved å gjøre de riktige tingene hver måned. Men selv å diskutere og skrive ned dine mål er en god start. De fleste gjør det ganske enkelt ikke.

Jeg ser at du er en Dave Ramsey-sertifisert rådgiver, fortell meg litt mer om det.

Min kone og jeg snublet gjennom livet som en familie som jeg beskrev i det forrige spørsmålet da jeg begynte å lytte til Dave på hans daglige radioprop i showet. Jeg ble fengslet av hans praktiske råd, så jeg kjøpte boken "The Total Money Makeover", og begge av oss leste det og begynte å bruke prinsippene sine til våre liv. På mindre enn to år var vi gjeldsløse og elsket det. Jeg var så begeistret at jeg ønsket å kunne hjelpe andre med å oppleve det samme, så jeg tok Dave sin trening og ble en sertifisert finansrådgiver i juni 2006. Jeg har vært i drift Plemon Financial Coaching siden og har elsket opplevelsen av å hjelpe andre bryter ut av slaveri av gjeld og får kontroll over pengene sine og deres liv.

Når du skriver din pengekolonne for det sørlige, hvilke ideer prøver du å få med hver uke?

Mine dollar og Sense bruker virkelige spørsmål for mange av kolonnene: spørsmål fra kunder, fra ukjente e-postlesere og fra venner. Jeg leser også og prøver å holde meg oppdatert på ideer som jeg tror kan være nyttig. Jeg betrakter meg selv som forbrukerforesøker, så jeg prøver alltid å skrive om sunn fornuft hvordan mennesker kan oppnå økonomisk fred.

Hva ble bedt om å starte Plemon Financial Coaching?

To ting: Jeg er lidenskapelig om å hjelpe andre å vinne med sin økonomi, og jeg ser et slikt behov overalt hvor jeg ser. Jeg har nylig arrangert for Anna Jonesboro High School å bruke en Dave Ramsey læreplan som en del av en "Resource Management" klasse, kreves av alle Senior. Mitt ønske er å gjøre en forskjell i verden rundt meg og utfordre disse seniorer er en god start.

Takk Joe for å ta deg tid til å sitte med meg på Good Financial Cents. Vær så snill å sjekke ut her for mer av Joes artikler. Du kan også finne de artiklene i torsdagspengene i Southern Illinoisan eller på hans personlige nettside www.plemoncoaching.com.
Joe kan kontaktes på:

Plemon Financial Coaching

618-521-7514
[email protected]
www.plemoncoaching.com

Skrive Inn Din Kommentar