Investere

De 5 beste investeringene å vite for inflasjonsperioder

De 5 beste investeringene å vite for inflasjonsperioder

Inflasjon kan være skummelt for investorer fordi mange av dem ser inflasjonen som eroderer sine investeringsavkastninger. Dette er i en viss grad, men avhengig av investeringen, kan det gå opp med inflasjon, motvirker mye av inflasjonens negative effekter.

Er inflasjonen en bekymring i dagens økonomiske miljø?

"Selskapets sterke vilje til å holde fast på arbeidskraft er et sterkt signal om vanskeligheten med å erstatte arbeidstakere," sa John Ryding, sjeføkonom ved RDQ Economics i New York, fortalte Reuters. "På dette tidspunktet ville vi forvente en sterk vekst i jobber (i mars) og en nedgang i arbeidsledigheten til 4,0 prosent."

Imidlertid har ikke inflasjonen egentlig vært et problem i flere tiår ... det betyr vanligvis at vi før eller senere vil se inflasjonstrykket igjen. Og med Federal Reserve fortsatt i nærheten av tiden for renten, kan det være vanskelig for den å bekjempe den på nåværende tidspunkt.

I denne artikkelen lærer du om fem forskjellige investeringsklasser og hvordan de utfører seg i inflasjonsperioder.

Hurtig navigasjon Historiske inflasjonsperioder i USInvestment Performance i inflasjonsperiodenSmall-Cap StocksCommoditiesTIPSMildly Leveraged Real EstateNatural Resources

Historiske inflasjonsperioder i USA

Inflasjonen er målt av forbrukerprisindeksen (KPI), som utgis månedlig av US Department of Labor Bureau of Labor Statistics.

For å forstå hvordan visse investeringsklasser utføres i inflasjonsperioder, må disse periodene defineres sammen med hva som anses som over gjennomsnittlig inflasjon. 70- og 80-tallet hadde den høyeste inflasjonen, ifølge InflationData.com. Den gjennomsnittlige inflasjonsraten fra 1913 til 2013 var 3,22%. Alt over 3,22% kan betraktes som høy inflasjon.

Følgende er de siste årene som hadde over gjennomsnittlig inflasjon:

  • 2008: 3.8%
  • 2005: 3.4%
  • 2000: 3.4%
  • 1991: 4.2%
  • 1990: 5.4%

På 1980-tallet lå inflasjonen fra 1,9% til 13,5%. 1986 var outlier på 1,9%. På 1970-tallet varierte det fra 3,2% til 11,3%.

Investeringsprestasjoner i inflasjonsperioder

Med noen få siste datoperioder med høy inflasjon er det mulig å se hvordan ulike investeringsklasser utførte.

Small-Cap Aksjer

Kilde: Ved Jashuah - Egentlig arbeid av opplasteren, data fra Yahoo.com, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=19555647

Inflasjonsårene er uthevet i grått. Det ser ikke ut til å være noen endelig korrelasjon mellom inflasjon og småkapitalbeholdninger. Småkapsler steg fra '83 til midten '85 da inflasjonen var henholdsvis 3,2%, 4,3% og 3,6%. Det er nesten tre år på rad med stigende småkapsler mens inflasjonen bobbed opp og ned.

Commodities

Kilde: http://www.economagic.com

Fra det ovennevnte diagrammet utførte råvarene seg ganske bra i inflasjonsperioder. Mange ganger øker de generelt. Figuren representerer CRB-vareindeksen. Dette er langt forskjellig fra å investere i råvarer som sølv eller gull.

"Råvarer er for handelsmenn, ikke investorer," fortalte Jay Hatfield, medstifter og president for infrastrukturkapitalrådgivere Amerikanske nyheter.

Men hvis du tror at inflasjonstrykket eksisterer, kan det være gunstig å flytte inn i varer.

TIPS

TIPS er en ganske ny sikkerhet, dannet i 1997. Ovennevnte diagram viser TIPS (blå linje) tegnet mot KPI (rød linje), som ikke er sesongjustert. Fra diagrammet er det vanskelig å fortelle om TIPS var en god investering mot inflasjon. I noen tilfeller var de og i andre var de ikke. Dessverre er det ikke noe spesielt med TIPS som gjør dem til en flott sikring mot inflasjon.

"Tiåret på 1990-tallet var en annen tid, og en hvor realutbyttet var mye høyere, typisk mellom 3,5 og 4%. På den tiden var TIPS-markedet ikke så stort eller som aktivt handlet, og reelle utbytter beveget seg ikke så mye. I dag er reelle utbytter imidlertid nede i 1,5% -intervallet, delvis fordi mange har kjøpt TIPS for deres inflasjonsbeskyttelse, og dermed øker prisene og den virkelige avkastningen. Faktisk var 2009 den største ennå for innstrømning til TIPS-fokuserte midler, med over 18 milliarder dollar som strømmer inn i kategorien. "Eric Jacobson, senior analytiker for Morgenstjernen, forklart i a Morgenstjernen artikkel.

Mildly Leveraged Real Estate

Hvordan har huseiere faired i perioder med inflasjon? Som inflasjonen stiger, gjør boligprisene generelt også like godt. De fleste huseiere vil sette ned en 20 til 30% betaling på et hjem. Deres boliglån er et fastrentelån, noe som betyr at hjemmet er utnyttet. Når inflasjonen stiger, stiger boligens verdi, men ikke lånet fordi det er løst. Dette betyr at villaeieren bygger mer egenkapital og deres hjem-til-låneverdi øker.

Selvfølgelig er eierskap ikke den eneste måten å eie fast eiendom på. REIT er eiendomsderivater som kan handles som aksjer.

"Real estate er en naturlig inflasjonssikring som også har en tendens til å betale anstendig nåværende inntekt. En kurv med REITs er generelt et godt tillegg til enhver portefølje, og nå mer enn noensinne," sa Charles Sizemore, grunnlegger av Sizemore Capital Management, i en artikkel til Amerikanske nyheter.

Derfor elsker vi verktøy som Roofstock, Realtyshares og Fundrise.

Naturlige ressurser

Eksponering mot selskaper i naturressursbransjen kan gi en sikring mot inflasjon.Disse virksomheter inkluderer metaller og gruvedrift, agribusiness og energi. ETFer som har eksponering for naturressursene kan også gi en sikring mot inflasjon.

Fra 2002 til 2016, da KPI (inflasjon) steg, oversteg S & P Global Natural Resources Index MSCI World Index i avkastning.

Siste tanker

Den vanskelige delen av å investere i inflasjon er at flere av disse aktivaklassene utfører svært dårlig utenfor de spesifikke omstendighetene. Og siden vi ikke taler for tider på markedet, kan det være vanskelig å dra nytte av ting som varer eller naturressurser.

Det er imidlertid noe som fungerer godt i mange forskjellige miljøer, og det kan være solid langsiktig investering.

Skrive Inn Din Kommentar