Banker

Calm Down: Din identitet er allerede blitt stjålet!

Calm Down: Din identitet er allerede blitt stjålet!

Den siste uken har vært dominert av overskriften til Equifax Data Breach. Hvis du har levd et fritt liv for sosiale medier (bra for deg), har du kanskje ikke hørt at personlig informasjon om 143 millioner mennesker ble stjålet fra Equifax - inkludert navn, adresser og SSN.

Den ironiske delen av denne historien er at Equifax er et kredittrapporteringsbyrå - "keeper" av kredittrapporteringen og poengsummen - den grunnleggende informasjonen de mistet for hackere.

Når disse hendelsene skjer (data brudd), ser media, og i sin tur offentligheten, seg å miste alt fra deres økonomi til deres personlige opplysninger, til og med deres grunnleggende bankkontoer. Plutselig snakker alle om det som denne hendelsen på en eller annen måte fjernet alles sparekontoer eller noe stort.

Hva er enda skremmere er den triste forståelsen at de fleste ikke skjønner hvor mye av informasjonen deres allerede er der ute - og hvor mye av det har gått tapt, stjålet, feilplassert, misbrukt, etc.

I de siste årene har jeg hatt:

 • Mitt iCloud Passord Hacked Og Computer Held For Bitcoin Ransom
 • ild Jeg hadde sjekker stjålet ut av posten og brukt bedragerisk hos store forhandlere
 • 4 Kredittkort erstattet av utstederen tidlig på grunn av potensiell svindel (kortutstederen gjorde det, ikke meg på grunn av falske kostnader)
 • 1 Kredittkort blir faktisk brukt bedragerisk (jeg ringte fra USAA klokken 2 om en mistenkelig kostnad fra Kroatia)
 • Utallige brevmeldinger om databrudd, gratis kredittovervåking og klassegjennomgangssaker

Sannheten er at for 99,99% av amerikanerne er identiteten din allerede stjålet. La oss dykke inn i det som virkelig skjer der ute, og noen enkle trinn som du kan ta for å være litt proaktiv om din personlige informasjon.

Databrudd er dessverre for vanlig

Jeg vet ikke om du har sett nyheten de siste årene, men databrudd er svært vanlig - og det er bare de vi hører om fordi de involverer mye data eller store, velkjente selskaper.

Privacy Rights Clearinghouse har sporet databrudd siden 2005, og det har registrert 7 674 brudd som er blitt offentliggjort, og involverer en whopping 1.070.186.516 poster. Det er over en milliard poster. Gitt det er bare rundt 360 millioner amerikanere, er det et trygt gjetning at informasjonen din allerede er der ute.

Noen av de mest velkjente bruddene (selv om de er glemt lenge i dagens mediesyklus) inkluderer:

 • 2005: MasterCard og Card Systems hadde 40 millioner kontoer stjålet
 • 2007: TJ Maxx ble hacket og 94.000.000 kontoer ble stjålet
 • 2009: Den amerikanske militæren mistet en harddisk med 76.000.000 poster, inkludert SSN og personlig informasjon fra veteraner og aktive tjenesteleverandører
 • 2009: Det største kredittkorthacket i historien påvirket betalingsprosessoren Heartland og resulterte i at 130.000.000 poster ble stjålet
 • 2010 & 2011: Sony Online Entertainment og Sony PSN hadde over 100.000.000 kontoer stjålet
 • 2013: Evernote hadde 50.000.000 kontoer og rekord kompromittert
 • 2013: Target hadde betalingsinformasjon hacket fra 70.000.000 transaksjoner og poster
 • 2014: JP Morgan Chase hadde 76.000.000 poster kompromittert i en hack
 • 2015: Helseforsikring giganten Anthem hadde 80.000.000 poster hacket
 • 2017: Equifax hacked og 140.000.000 poster kompromittert

Listen over hack og personlig informasjon utgivelser fortsetter og fortsetter. Hvis du ser på nettstedet Privacy Rights Clearinghouse, vil du dessverre dessverre se at mange brudd ikke engang vet omfanget av informasjonen som ble tatt.

Til slutt, vurder at dette bare er de "store" bruddene. Hvor mange små bedrifter tror du mishandle eller misplassere informasjonen din? Du oppgir ditt navn, adresse og SSN til tannlegen din for å sende din forsikringskrav - håndterer du informasjonen din korrekt og sikrer den?

Hva med arbeidsgiveren din? Legen din? Din utleier? Fyren du betalte på bøndermarkedet?

Også, hva med hver eneste person du noen gang har skrevet en sjekk til? De har bankkontoen din og rutingnumre, samt navn og adresse!

Og det er ikke bare kredittkortnummeret ditt - det er også ditt navn, adresse, telefonnummer, personnummer, helseoppføringer, skatteoppføringer, arbeidsrekorder og mer! Det er alt der ute! Dette er bare verden vi lever i dag.​​​​

Alle dine personlige opplysninger er allerede der ute

Har du noen gang sett deg rundt for å se hvor mye personlig informasjon allerede er tilgjengelig "der ute" om deg? Det er ganske skummelt, men du burde vite at du kan holde deg selv.

Først gjør du en enkel test og Google ditt navn - hva kommer opp? Nå, hva om du legger til byen din til navnet ditt - så FØRSTE NAMN SENESTE NAVN CITY. Hva kommer opp? Er du sjokkert av resultatene?

Neste, se siden Pipl.com. Skriv inn ditt navn, e-post eller telefonnummer. Ser du deg adresse? Ser du dine tidligere adresser? Kanskje du selv ser et bilde av deg selv?

Til slutt, nå som du har en adresse - kan du begynne å se ting som er offentlig post i fylket eller staten. Kanskje vil du vite din nabos skattregning eller småbedriftsinformasjon? Eventuelle registrerte dokumenter på fylkesmannen din? Det er søkbart på nettet.

Å, og tror du at SSN er trygt? Det er ikke. Utover hackene er det noen vanlige måter å finne nummer på personnummer på. Før 2011 hadde SSN et felles format, basert på sted og fødselsår. Du kan da bruke SSN Validator gratis online hver dag og se om du har en gyldig SSN. Skummelt!

Så kan du bare finne alt dette på nettet? Hvilke "private" opplysninger har bedrifter om deg? La meg vise deg:

Kredittrapporter

Equifax-bruddet gjorde overskrifter fordi det var et kredittrapporteringsbyrå. Din kredittrapport viser din historikk om lån, hva du betalte tilbake, var du på tide med den og mer. Det er et nyttig dokument for din økonomi, og mange bedrifter bruker kredittrapporten din til å ta avgjørelser om ditt ansvar.

Det er tre hovedkredittbyråer: Experian, Transunion og Equifax. Hvis du vil få en gratis kopi av kredittrapporten din, kan du gjøre det en gang i året ved å gå til AnnualCreditReport.com.

Jeg anbefaler på det sterkeste at du gjør dette årlig og sørger for at all informasjon er riktig.

Bankrekord

Utover kreditt er det også selskaper som opprettholder registreringer om bankkontoen din - hvor du har banket, din kredittskrivhistorikk og mer. Målet her var opprinnelig å stoppe falske kontrollskrivere fra å fortsette å benytte seg av banker, men med mindre folk som bruker sjekker, har dette nå blitt en identitetstjeneste som ligner på kredittrapporten din.

ChexSystems er det største selskapet som opprettholder disse typer poster, og du kan få en kopi av informasjonen din fra dem her.

Personlig informasjon

Har du noen gang gått på et nettsted og det spurte deg virkelig rare spørsmål - som har du noen gang bodd på en av følgende adresser, eller har du en slektning med følgende navn? Denne informasjonen er samlet av en tjeneste som heter LexisNexis. Det har all slags informasjon, fra adressene dine, til forsikringskrav, arbeidshistorie og mer.

Du kan få en kopi av LexisNexis Personal Report her.

Hvor sårbar er du egentlig?

Etter å ha lest gjennom hvor mye informasjon er allerede der ute, kan du føle deg litt redd og sårbar. Men det er viktig å innse at all denne informasjonen har vært der ute i mange år, og ingenting har skjedd. Og oddsen for noe som skjer er fortsatt ekstremt lavt.

Se, det er egentlig bare to måter at du skal få informasjonen ditt kompromittert:

 1. Noen er med vilje å stjele identiteten din: Dette er den vanligste måten du vil komme på kompromiss med, og det kan være vanskeligst å unngå at noen prøver å prøve å stjele identiteten din. Men du er ikke en kjendis, så de faktiske oddsene for dette skjer er ekstremt lave - jeg legger det på 1%. Dette inkluderer også tilfeller der ditt hjem blir innbrudd eller veske blir stjålet. Det kan skje, men oddsen er sjeldne.
 2. En bot bruker tilfeldig hacked informasjon: Et mer vanlig scenario er at det er hackere og bots som bare bruker dataene som allerede er hacket, og prøver å gjøre noe med det. Kjøre gjennom kredittkortnumre og SSNs bare håp om en kamp på et tilfeldig nettsted for å få et salg, og gå videre når den er stengt.

Hvis noen faktisk har gått i omfang av å stjele identiteten din, har du større problemer som en enkel Equifax hack (eller annen hack). Du må sende inn en politirapport, og handle. Men dette er ikke annet enn å være offer for utallige andre forbrytelser.

Hvis du er informasjon, er det bare lekket, de større truslene er bots og hackere, og det er klare måter å beskytte deg selv og være våken. Det er også viktig å merke seg at med kredittkort, Du har IKKE ANSVAR for bedrageriske avgifter. Hvis kortet ditt blir stjålet og brukt, betaler kortutsteder regningen, ikke deg. Så ikke panikk om potensielt å bli utslettet som følge av hackere.

De beste måtene å beskytte deg selv og ditt kreditt

Se, det er mange steder som forteller forbrukerne "ring alle kredittbyråer og frøs kreditten din umiddelbart". Men for de fleste er det bare ikke praktisk. De fleste av oss bruker våre kredittrapporter ganske regelmessig (og de fleste forstår ikke det). Videre koster det vanligvis penger for å fryse din kreditt (selv om noen selskaper avstår fra det avgiften midlertidig), og det er bare en sløsing med penger. Det er bedre måter å unngå å få identiteten din stjålet.

Det er egentlig bare 4 ting du må gjøre for å beskytte deg selv, din kreditt og din identitet:

 1. Overvåk og organiser alle dine finansielle transaksjoner: Det første du må gjøre er å organisere og overvåke alle kontoene dine. Hvis du noen gang har fått bankkonto og kredittkort synkronisert til ett system som du enkelt kan overvåke, gjør det mulig å se potensielle svindelstransaksjoner enkelt. Vi anbefaler personlig kapital (det er gratis), men det er også Mint.com, YNAB og mer.
 2. Overvåk kreditt: Du bør også konsekvent overvåke din kreditt for uvanlig aktivitet. Mens du overvåker dine kjente kontoer, er det bra, hvis du ikke ser på kreditt, kan du ikke vite om noen åpnet et nytt kredittkort i ditt navn. Vi anbefaler Credit Karma, et annet gratis verktøy som oppdateres ukentlig basert på kredittrapporten din.
 3. Trekk din kredittrapport og andre data årlig: Vi har allerede oppført ressursene ovenfor, men trekk kredittrapporter og andre personopplysninger minst hvert år. For kreditt rapporten kan du vurdere å trekke en fra hver av de tre byråene hver 4. måned.
 4. Endre passordene dine og aktiver 2-faktorautentisering: Sørg for at du endrer alle passordene dine, ikke bruk de samme passordene på bankkontiene du bruker på sosiale medier, og aktiver 2-faktor-autentisering overalt (e-post, sosiale medier, bank, osv.). Tofaktorautentisering er hvor du får en tekstmelding for å skrive inn en kode. Dette betyr at noen ikke bare skal stjele informasjonen din, men de må også fysisk ha telefonen din også.Hvis du får en tekst, og du ikke prøver å logge inn, vet du noe og kan ta handling. Det er irriterende å sette opp noen ganger, men det er verdt det fra et sikkerhetsmessig synspunkt.

Siste tanker

Tanken om å få din identitet stjålet er litt skummelt. Men sjansene for det som faktisk påvirker livet ditt, er svært sjeldne.

Ja, ditt kredittkort kan bli brukt i et annet fremmed land - vel, du får et nytt kort. Ja, noen åpnet et kredittkort i ditt navn. Mer av et problem, men du legger inn en rapport, ta kontakt med kortutstederen og kredittbureauet, og få det tatt vare på.

Bunnlinjen er at det ikke er verdens ende. Det er allerede så mye informasjon om deg der ute, det eneste du kan gjøre er å ta de forebyggende trinnene over og overvåke informasjonen din.

Skrive Inn Din Kommentar