Banker

Master dine penger du vil: Hvordan bli en finansiell Jedi Master

Master dine penger du vil: Hvordan bli en finansiell Jedi Master

For lenge siden i en galakse langt, langt unna. . . .

Det var en mystisk ridders ordre grundig opplært for å beskytte rettferdighet og fred i universet.

De kalte seg Jedi.

I dag skal jeg lære deg hvordan du skal mestre din økonomi - som en Jedi.

Bekymre, ikke smart, du er.

Prevail du vil.

Så hopp på e-posten din - eller tauntaun hvis du foretrekker det - og forberede deg på den lange reisen fremover. Må kraften være med deg.

1. Tapp inn i kraftens lysside - og tenk ærlig om økonomien din.

Denne siden av Force er justert med mange dyder verdig jakten. Ærlighet er en av disse dydene.

For at du skal mestre din økonomi, må du være ærlig mot deg selv. Hva er din nåværende økonomiske situasjon? Er du levende lønnsslipp til lønnsslipp eller har du rikdom og bolig i luksus som Bohhuah Mutdah? Hverken ekstreme er bra for en Jedi - du må finne balanse.

Men for å finne balanse må du tenke ærlig om økonomien din. Det er ikke en lett ting å gjøre når du må tenke på din egen økonomisk situasjon. Derfor anbefaler jeg å snakke med en venn - som Wind of Winds. Finn noen som kan hjelpe deg.

Finansielle rådgivere - som dine virkelig - er et godt valg, da de ikke bare har objektive meninger fordi de ikke er en del av familien din, men de har erfaring med å vite hva de skal gjøre i kamp.

Huske:

Det er ikke bare nok å kjenne lyset. . . en Jedi må føle spenningen mellom de to sidene av kraften. . . i seg selv og i universet. - Thon, Tchuukthai Jedi Master, Tales of the Jedi

Føler du spenningen mellom hvor du er og hvor du vil være? Er du opptatt av å tappe inn i kraftens lysside? Da må du være realistisk om hvor du er i din økonomi for å komme dit du skal.

2. Lær Jedi mind-tricket - men lure deg selv.

Kraften er en kraftig influencer som kan brukes av Jedi på de svake sinnene. En grundig utdannet Jedi kan bruke Force til å implantere et forslag eller en idé inn i andres sinn. Dette gjør at de kan utføre sine oppdrag.

For å mestre din økonomi som en Jedi må du lære Jedi mind-tricket - men lure deg selv i stedet.

For eksempel, la oss si at du har et utgiftsproblem. Når du setter ut for å spare penger i stedet for å bruke alt, vil du ikke gjøre det. I stedet vil du ønske å bruke - akkurat som du alltid har. Prøv disse andre gode tipsene om hvordan du kan tjene penger raskt for å hjelpe deg med din besparende innsats!

Du kommer til å lure deg selv til å bruke mindre. Og det er flere måter å gjøre dette på.

En måte er å ta en tur til en forlatt Sith-verden. Det er virkelig ingenting å gjøre - ingenting å bruke pengene dine på.

Hvis du ikke har nok kreditter for en slik reise, må du unngå markedsplasser som er fulle av droids og lignende. Droids kan være dyrt - hvorfor ikke fikse opp en av dine gamle i stedet for å kaste bort dine galaktiske kreditter på den nyeste modellen?

Mens du er i det, må du holde din gamle droppe med på dine kreditter for deg. Ha det holde deg på et budsjett. Deres kunstige intelligens vil hjelpe deg med å ta viktige beslutninger om hva du burde og ikke bør kjøpe. Å være matematisk presis er en nødvendighet når det gjelder finansiering - og droider har dette mestret som ingen andre.

Men når det kommer til det, må du være den som lurer deg ut av din følelsesmessige impulsivitet og i selvkontroll. Føl kraften og la den være din guide.

3. Ikke bli en annen Darth Vader - gi etter lyssiden.

Vi kjenner alle den tragiske historien om Anakin Skywalker. Dette kraftfølsomme mennesket var en gang en veldig heroisk Jedi Knight som senere ble forført av den mørke siden av Kraften.

Det har vondt meg selv å snakke om dette. Anakin gled inn i rollen som Darth Sidious hadde pålagt ham og håndhevet sin mesters vilje som Darth Vader - en mann som har som mål å ødelegge Rebel Alliance.

Penger og makt kan sikkert ødelegges. Ikke la dette skje med deg.

En Jedi har selvkontroll over mål. Når du begynner å samle rikdom, ikke la det bli bedre av deg. Hjelp din medmenneske. Bare fordi du har tilgang til Force betyr ikke at du må påvirkes av den mørke siden. I stedet bruk rikdom for godt. Hjelpe ut de vanlige folkene og gi til grunner verdig støtte. Dette inkluderer også å kjøpe en endelig utgiftsforsikringsplan eller livsforsikringspolicy for å ta vare på familien din.

For å gi, bør du først ta vare på deg selv og din familie. Sørg for at du har et beredskapsfond, sparer for pensjon, og finansierer barnas høyskoleutdanning.

4. Ikke kjøp en Imperial Star Destroyer - det er for dyrt.

Hør, du trenger ikke alle de klokkene og fløyter. Hva trenger du laserkanoner og traktorbjelker for allikevel?

I stedet kjøpe et kjøretøy du har råd til. Tenk podracer.

Visst, Anakin gikk til slutt til den mørke siden, men du må gi den til hans yngre selv - han bygget sitt kjøretøy fra reservedeler. Billig, rask og bygget for de som har Kraften som kjører gjennom deres vesen.

Hvem ønsker å betale renter på et billån for de neste 15 millioner årene? Ikke en Jedi, det er sikkert. Jedi lever innenfor sine midler og forsøker å være så effektive som mulig med sine studiepoeng.

Hvis du har behov for intergalaktisk reise, vær sikker på at du kjøper noe som kommer deg fra plan A til planet B, men ikke bli slave til den nye ordren for å gjøre det.

Heck, jeg kjørte bestemoren min 1998 Chevy Lumina i flere år og overlevde! Det lagret meg et bunt som jeg brukte til å investere mer penger.

5. Tren konstant og ikke gi opp.

En Jedi trening i Force slutter aldri. - Vodo-Siosk Baas, Krevaaki Jedi Master, Tales of the Jedi: Dark Sords of the Sith

Endring er bundet til å skje. Derfor må en Jedi kontinuerlig trene for å møte kravene til de skiftende tider. Og du vet hvordan Jedi trent? Det var enten i grupper eller i master-lærlingformat.

Det stemmer, du må trene med de som skal skarpere dine ferdigheter. Her er det igjen verdier i trening med en finansiell rådgiver. Jeg gjorde det i de tidlige dager, og det kan du også.

Faktisk kan du bli en CERTIFIED FINANCIAL PLANNER ™ profesjonell også - hvis det er det du søker.

Men kanskje du bare vil lære mer om hvordan du håndterer dine egne penger og ikke trenger andre. Det er akseptabelt, men husk det tar fortsatt mye arbeid for å mestre dyder som selvkontroll.

Administrere en økonomi tar en enorm mengde disiplin og selvkontroll. Det er derfor du trenger å trene hele tiden for å sikre at du tilpasser deg med den lette siden av Force. En liten avvik fra planen din kan føre til at du spørsmålet om lysets godhet, noe som ingen Jedi bør gjøre.

Trening for å bli en Jedi er ikke en enkel utfordring, og selv om du lykkes, er det et vanskelig liv. - Qui-Gon Jinn, Human Jedi Master, Star Wars: Episode I Phantom Menace

Å holde fast på din økonomiske plan på lang sikt er kanskje en av de vanskeligste tingene du noensinne må gjøre. Tenk på det. Når du ser dine investeringer faller med 10 eller 20% - kommer du til å freak out og selge dem eller skal du holde kurset til pensjon?

Hva med når økonomiske problemer kommer deg? Hvis du skulle miste jobben din, reparere tutor droids, ville du ha det som trengs for å gjenopprette og finne en ny jobb - kanskje jobbe med letingdroider? Vil du ha nok galaktiske kreditter lagret for å sikre at du kan overleve ved hjelp av mattsynteseapparater for å skape spiselig organisk materiale fra råvarene i bakgården din?

En ekte Jedi-tog for omtrent alle tenkelige utfordringer, men blir ikke belastet av prosessen. Treningen er intens, men Jedi jobber rolig gjennom trening for å forberede seg til uunngåelige forhold.

Ta tak i din Lightsaber - det er tid for kamp

Dette var det formelle våpenet til en Jedi Knight. Ikke så klumpete eller tilfeldig som en blaster. Mer ferdighet enn enkelt syn var nødvendig for bruk. Et elegant våpen. Det var også et symbol. Alle kan bruke en blaster eller en fusioncutter-men å bruke en lightsaber brønn var et tegn på noen et snitt over det vanlige. - Obi-Wan Kenobi, Human Jedi Master, Star Wars Episode IV: Et nytt håp (novel)

Som å håndtere en lightsaber, krever håndtering av økonomien stor omsorg og dyktighet. Du kan være et snitt over det vanlige. Start her.

Det er tid for kamp. Er du klar?

Kan Kraften være med deg, Jedi.

## foto courtesy: coba

Skrive Inn Din Kommentar