Annen

Slik holder du datamaskinens filer trygt og sikkert

Slik holder du datamaskinens filer trygt og sikkert

Dette er et gjestepost fra Paul fra Fiscal Geek.

Det er en historie du har hørt en million ganger før. Du sitter i økonomi 101 og du ser ut over campus for å se tusenvis av invaderende styrker fallskjermende på fotballbanen. Du tar den bærbare datamaskinen og hopper inn i kompisbilen din for å komme til fjellene og omgruppere. Så treffer det deg. "Vi må kjøpe noen ammunisjon og forsyninger, men jeg vet ikke hva budsjettet mitt er for måneden, de filene er på skrivebordet mitt hjemme!"


kreditt: cogdogblog

Ja, jeg har vært der selv. I disse dager ikke å ha noen form for dynamisk backup strategi for din viktige informasjon er ikke bare en bekvemmelighet det er en nødvendighet for å sikre viktige dokumenter og filer er ikke tapt. Så hva kan du gjøre for å sikkerhetskopiere filene dine for å beskytte dem mot et datavirus, samt holde dem synkronisert blant flere datamaskiner?

Gratis Cloud Storage Options

Det er mange alternativer for sikkerhet der ute, Mozy og Carbonite kommer til tankene. Men de er stort sett bare backup-programmer og har et månedlig abonnementsavgift. Personlig bruker jeg Windows Live Mesh. Ja det er i Beta for øyeblikket, men jeg har brukt det med suksess i nesten et år uten så mye som en hikke. Hvis du vil ha et annet alternativ, gir DropBox lignende muligheter som gir Windows, Mac og Linux-alternativer. Det mangler en morderfunksjon som vi snakker om videre på.

Sikkerhetskopiering og synkronisering

Nøkkelfunksjonen i disse programmene er muligheten til å sikkerhetskopiere mapper fra en datamaskin til Internett (sky) og ... til hvor mange datamaskiner du vil ha. Dette er den beste delen av fildelingsprogrammene. Du kan opprette et nytt dokument på jobb og fortell det i mappen din på arbeidsdatamaskinen din, og i løpet av sekunder vil Mesh synkronisere den med resten av datamaskinene i nettverket ditt. Du kan også velge å gi brukerne en skrivebeskyttet visning til dataene hvis du vil dele bilder og slikt. Dette er veldig nyttig hvis du jobber med noe på kontoret din og deretter går ut på veien og innser at du har glemt å sette den på en tommelfinger eller kopiere den til din bærbare datamaskin. Nå vil filen bare dukke opp når du slår på den bærbare datamaskinen og kobler deg til Internett.

Jeg bruker dette til en rekke applikasjoner, åpenbart for dokumenter, men jeg har konvertert til et nær papirløst kvitteringsmiljø. Når jeg kjøper noe på nettet eller foretar en bankoverføring, skriver jeg ut kvitteringen som en .PDF-fil og lagrer den i kvitteringsmappen organisert etter år og måned. Nå har jeg samlet inn alle mine kvitteringer og kopiert til alle mine maskiner uten å måtte klare papirsporet. Det fungerer også veldig bra for å holde programdatafiler sammen. Jeg skrev en serie om nullbaserte budsjetter der jeg dokumenterer hvordan jeg bruker deg for å trenge et budsjettprogram og Windows Live Mesh for å holde budsjettet tilgjengelig hvor som helst jeg går.


kreditt: jypsygen

Fjerntilkobling

Grunnen til at jeg aldri har brukt dropbox er at det gjør det samme som Windows Live Mesh med en nøkkelforskjell. I Mesh kan jeg eksternt skrivebord koble til andre maskiner som jeg har installert Live Mesh-klienten. Så hvis jeg har et bestemt program som jeg bare har installert på en datamaskin, kan jeg koble til den direkte bruke programvaren og logge ut igjen. Dette er veldig praktisk i et bedriftsmiljø og har reddet mitt bacon flere ganger.

Sikkerhet

Selvfølgelig hvis du har viktige data på datamaskinen din, vil du holde den vekk fra nysgjerrige øyne. Jeg kommer ikke inn i ugresset, men filene dine overføres via de samme protokollene (HTTPS) som brukes når du åpner din bank eller kjøper noe på nettet. Unike nøkler blir gitt til maskinene dine og du konfigurerer en Windows Live ID for å passordbeskytte hele miljøet. Dine data er omtrent like sikre som å sette noe på nettet kan være uten mye strengere kontroller på plass. Det er noe du trenger å vurdere selv om du tenker på å implementere denne løsningen.

Advarsler

Endelig noen ting du må ta hensyn til er at dette er et beta-produkt. Beta kan ha bugs akkurat som produksjonsklasses programvare, men ofte mer. Jeg har ikke truffet noen av dem selv, men noe som skal vurderes. For det andre er det begrensninger på mengden filer som kan synkroniseres. Det er for tiden på 5 Gigabyte lagringsplass. DropBox lar deg kjøpe en oppgradering for mer plass hvis det er en begrensning. Et annet alternativ er å bruke 5GB-dataene til de viktigste tingene og bruke noe som Windows Live Sync for å holde datamaskinene dine synkroniserte for musikk og bilder. Det er ingen grense for fillagring fordi dataene ikke er synkronisert til skyen, og det er også gratis. Du har muligheter, noe som er bedre enn bare håp om at harddisken din vil løpe til slutten av tiden.

Dette er et gjestepost fra Paul fra FiscalGeek. På sin blogg gir Paulus ingen unnskyldninger om sin indre geekdom, og det er derfor hans publikum setter pris på ham så mye. Han sprer sin kunnskap om økonomi og teknologi for å hjelpe leserne til å forbedre sin finanspolitiske form. Pass på å abonnere på hans RSS-feed eller være en fan på Facebook.

Skrive Inn Din Kommentar