Investere

Hvordan investere i Litecoin (og bør du gjøre det)

Hvordan investere i Litecoin (og bør du gjøre det)

Cryptocurrencies som Bitcoin, Ethereum og Litecoin gjør overskrifter fordi verdien av disse valutaene har steget dramatisk i løpet av det siste året. Disse valutaene stole på komplisert matematikk og blokkerteknologi for å skape et system som lar brukerne betale, lagre og få verdi fra disse valutaene.

Spesielt snakker om Litecoin, la oss dykke inn og se på hva det er, hvordan det er annerledes enn andre valutaer, og det viktigste spørsmålet om alle: hvordan investere i Litecoin. Før du begynner med Litecoin, trenger du en digital lommebok. Vi anbefaler å bruke Coinbase, som vi vil diskutere litt mer under.

Hvis du vurderer å investere i Litecoin, innse at det er mange risikoer - men også store potensielle fordeler. Vi prøver å bryte ned det så lett som mulig, men dette er et komplisert emne.

Hva er Litecoin

Litecoin er en peer-to-peer Internett-valuta som gjør det mulig for øyeblikkelige, nesten null-kostnadsbetalinger til alle i verden. Litecoin er et open source, globalt betalingsnettverk som er fullstendig decentralisert. Matematikk sikrer nettverket og tillater enkeltpersoner å styre sin egen økonomi.

Litecoin var den tredje mest populære digitale valutaen, bak Bitcoin og Ethereum (ok, den er falt litt på grunn av Ripples popularitet, men nær nok). Det er noen subjektivitet om det faktisk er andre bak Bitcoin, men det er verken her eller der.

I 2014 delte Dash, en konkurrerende krypto-valuta, fra Litecoin-blokkeringen. Du kan lære om å investere i Dash her.

Hvordan Litecoin er annerledes

Litecoin er annerledes enn andre valutaer er et par viktige måter.

Først, i motsetning til Bitcoin og Ethereum, bruker Litecoin en programvare algorthym (Scrypt) til mine enheter. Dette forhindrer noe enkeltpersoner i å lage kraftige egendefinerte datamaskiner (eller rigger) spesielt for å minne valutaen.

For det andre har Litecoin en av de raskeste transaksjonstidene for de digitale valutaene, klokka på 2,5 minutter (mot 10 minutter for Bitcoin).

Tredje, og mest populær for investorer, er Litecoin den billigste av de tre store kryptokurvene. Fra juni 2017 handlet Bitcoin på over $ 2500, og Ethereum handlet på over $ 300, mens Litecoin handlet på rundt $ 40.

Hvordan investere i Litecoin

Hvis du ønsker å investere i Litecoin, er det viktig å huske at Litecoin er en valuta. Dette betyr at det ikke fungerer som en aksje eller obligasjon. I stedet for å kjøpe aksjer i Litecoin bytter du valutaen din til Litecoin-valutaen.

For eksempel er $ 1 USD lik omtrent $ 43 i Litecoin i dag. Målet er at verdien av Litecoin skal stige, i så fall kan du bytte Litecoins tilbake til dollar (fra noen villige til å utveksle).

Så, hvor kan du gjøre dette? Dessverre kan du ikke investere i Litecoin hos megleren. I stedet trenger du en digital lommebok. Den beste digitale lommeboken vi har funnet for amerikanske borgere er Coinbase. Coinbase lar deg kjøpe og selge Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum og Litecoin alt i deres app.

Siden Coinbase er også en digital lommebok, kan du bruke lommeboken til å kjøpe, selge, sende og motta Litecoin også (for eksempel ved å bruke Litecoin til å betale for varer eller tjenester online).

Ved å bruke denne linken får du $ 10 i bitcoins etter at du har kjøpt $ 100 i Bitcoins. Du kan da konvertere Bitcoins og bonus til Litecoins hvis du ønsker det.

Prøv Coinbase her

Hvis du ikke liker ideen om en digital lommebok, er det ingen ETFer som sporer Litecoin ennå. GBTC er imidlertid en ETF som sporer Bitcoin, og du kan få $ 5 gratis når du investerer i Stockpile og kjøper Bitcoin.

Siste tanker

Som enhver valuta, er det en stor grad av risiko involvert hvis du vurderer å investere i Litecoin. Men med tanke på det lave prispunktet og enkel tilgang via verktøy som Coinbase, kan det være fristende å prøve en liten mengde og se hva som skjer.

Du vet aldri, Litecoin kan skyrocket så høyt som Bitcoin er i dag, og du kan kanskje takke deg selv om flere år.

Skrive Inn Din Kommentar