Liv

Slik tweak ditt budsjett når Arbeidsledig

Slik tweak ditt budsjett når Arbeidsledig

Arbeidsledigheten kan drastisk endre økonomien din - åpenbart. Og med denne drastiske endringen kommer et behov for å finjustere budsjettet. Selv om du har et nødfond med en god del lagret, er det fortsatt en god ide å finjustere budsjettet. På denne måten vil ditt beredskapsfond bli oppbrukt i langsommere takt, som varer lengre og gir deg den ekstra tiden du trenger for å finne en jobb. Her er noen ting å vurdere som du finjusterer ditt arbeidsledighetsbudsjett etter at du har mistet jobben din:

Søk om arbeidsledighetstjenester

Det første du bør gjøre er å gå til riktig statskontor og søke om arbeidsledighet. Arbeidsledighetstjenestene erstatter en del av inntektene (men ikke alle), og bidrar til å sikre at det er noen kontantstrømmer i husstanden. Husk at du må betale inntektsskatt på fordelene dine. Vurder å ha 10% tilbakeholdt (bruk Form W-4V) hvis du er bekymret for å betale skatt på inntekten senere.

Kjenn dine prioriteringer

Gå gjennom de siste månedene av utgifter og se hvor du har brukt penger. Lag prioriteringer for utgifter. Dagligvarer bør selvfølgelig være høyere på prioriteringslisten enn å gå på kino. Ranger dine faste utgifter, med de viktigste utgiftene øverst. Gjør kutt til de lave prioritetene på bunnen av listen nå. Du bør også vurdere å kutte abonnementer, medlemskap og andre utgifter som raskt kan tømme dine kuponger under arbeidsledighet. Dette vil hjelpe deg med å strekke inntekt som du fortsatt har, samtidig som du reduserer effekten på nødfondet ditt.

Du bør også prioritere dine forpliktelser. I en perfekt verden vil du kunne kutte ut dine minst viktige utgifter, og vær ok. Det kan imidlertid hende du må ta avgjørelser om hvilke regninger som skal betales. Generelt, å sørge for at du har et hjem (boliglån eller leie), lys og varme (verktøy) og transport (billånsutbetalinger og forsikring) er viktigere enn å foreta betalinger på usikret gjeld, som kredittkort. Ja, å hoppe over kredittkortbetalinger vil senke kredittpoengene dine. Men når du kommer til å skyve, må du ta vare på dine behov.

Se etter måter å tjene penger nå

Du bør planlegge i tide for å søke jobb. Du bør imidlertid også gjøre det du kan for å få litt ekstra penger nå. Deltid eller midlertidig arbeid kan bidra til å øke dine månedlige kontantstrømmer, eller du kan gjøre ulike jobber. Plasma- og beinmargedonasjoner kan også være kilder til rask kontanter. Nå kan det også være en god tid å vurdere å starte en hjemmevirksomhet, eller starte et nettsted som kan skape kontantstrøm. Du kan fortsatt ha en "jobb" av noe slag for en stund, men hvis du har en drøm om å tjene penger hjemmefra, kan du starte det opp.

Forberede seg på arbeidsledighet: Inntektsmangfold

Selv om arbeidsledighet ikke er et problem for deg nå, er det fortsatt en god ide å forberede seg på det verste. Sett til side penger i et nødfond, og dyrk inntektsmangfoldet. Se etter måter å tjene ekstra inntekt, slik at du ikke stole så mye på jobben din. Utbytte investeringer, nettsteder, en side virksomhet eller royalties kan alle være kilder til alternativ inntekt som kan hjelpe deg i tilfelle du mister din primære inntektskilde.

Dette er et gjestepost Miranda Marquit er en journalisttrenet frilansskribent og profesjonell blogger som jobber hjemmefra. Hun er en bidragsyter for Mainstreet.com, Personal Dividends og flere andre nettsteder. Miranda er ikke tilknyttet eller godkjent av LPL Financial. Meningene som er uttrykt i dette materialet, er for generell informasjon og er ikke ment å gi spesifikke råd og / eller anbefalinger til noen.

Skrive Inn Din Kommentar