Banker

Hvordan skal debet- og kredittkortbrukere beskytte seg mot skimming

Hvordan skal debet- og kredittkortbrukere beskytte seg mot skimming

I dagens høyteknologiske verden står du en mye bedre sjanse for å bli offer for kredittkort og identitetstyveri enn et røveri begått personlig. Tyver har en rekke smarte teknologibaserte måter å stjele din personlige informasjon, ofte med kredittkortnummer, bankkontoinformasjon og annen finansiell informasjon.

Skimming representerer bare en annen av disse nye teknologibaserte måtene å stjele fra deg. Disse ordningene er utformet for å stjele pengene dine eller din identitet uten at du engang vet om det. De gjør det også vanskeligere å fange angriperen. Å vite om disse ordningene og å ta skritt for å hindre dem, er din beste sjanse til å unngå dem.

Hva er skimming?

Begrepet skimming refererer til en kriminell bruker en liten elektronisk enhet for å stjele informasjonen av et kreditt- eller debetkortets magnetbånd. Disse små elektroniske enhetene er enkle å finne, enkle å installere og kan overføre stjålet informasjon til kriminelle. I mange tilfeller trenger tyven ikke engang å være til stede for å stjele kortets informasjon.

Skimmere jobber vanligvis på to måter. En av disse måtene krever ikke at en person skal være der for å stjele informasjonen, i stedet er en skimmerenhet festet til en vanlig kredittkortskanner. Dette skjer ofte ved betaling på bensinstasjoner og minibanker. Du skyver kortet ditt gjennom vanlig leser og skimmer samtidig, og kortets informasjon sendes elektronisk på et annet sted.

Ved minibanker kan tyver også bruke skjulte kameraer til å stjele PIN-koden din. Den andre måten som skimmere kan brukes innebærer en tyv forkledd som en butikkist eller servitør. Når du gir personen ditt kreditt- eller debetkort, sveiper de kortet gjennom skimmer og stjeler informasjon. Dette skjer ofte på puber, restauranter og butikker.

Hva gjør en skimmer med informasjonen din?

Når kreditt- eller debetkortet går gjennom en skimmer, kopieres informasjonen om kortet som er skjult i magnetbåndet og sendes til et annet sted. En gang i gang kan en kriminell lage et duplikatkort eller bruke informasjonen til å overføre midler fra kortet til en annen skjult konto. Dette kan resultere i en stor mengde stjålet penger og også identitetstyveri. Ofte vil tyven stjele kun små mengder penger eller foreta små kjøp over en periode for å forhindre den virkelige eieren av kortet fra å mistenke. Andre ganger vil de ganske enkelt rakke opp tusenvis av dollar i gjeld.

Hvordan kan du forhindre skimming?

Du kan forhindre skimming ved å være klar over hvordan det oppstår. Bruk aldri en kortleser som ser merkelig ut eller ser ut til å ha blitt manipulert. Hvis det ser annerledes ut enn andre kortlesere, eller gjør det vanskelig å skyve kortet gjennom, må du ikke bruke det. Andre advarselsskilt inkluderer tegn som sier at maskinen er ute av drift og leder deg til et annet sted eller en maskin. Eventuelle ekstra maskiner eller apparater som ser annerledes ut enn resten av maskinen, bør unngås. Det er nyttig hvis du bruker de samme maskinene om og om igjen, for da vil du gjenkjenne om noe ser annerledes ut. Vær oppmerksom på omgivelsene dine og de kortleserne du bruker.

Når du sender kortet til en kontorist eller servitør, vær nøye med hva de gjør med kortet. Vær oppmerksom på at de sveiper kortet mer enn en gang, eller hvis de bruker to forskjellige maskiner for å sveipe kortet. La aldri dem gå ut av sikte med kortet ditt. Følg dem for å se eller ta tilbake kortet ditt. Bruk penger når det er mulig på restauranter og puber. Vær også oppmerksom på dine kortopplysninger.

Se etter små kostnader og store. Hold kontakten med din ektefelle om hvilke kjøp du hver gjorde. Dette er spesielt viktig for kort som du ikke bruker det ofte. Mange ganger en tyv vil stjele kortets informasjon, så vil de gjøre et lite kjøp bare for å se om kortet har blitt rapportert som stjålet. Hvis det ikke har blitt rapportert, så kan tyven gå på en seriøs shoppingbonus med pengene dine. Tøm alle dine økonomiske dokumenter og kutt opp alle ubrukte eller eldre kreditt- og debetkort før du disponerer dem.

Hva gjør du hvis du har blitt skummet?

Hvis du mistenker at noen har skummet ditt kreditt- eller debetkort og stjålet informasjonen din, bør du rapportere dette til banken din så snart som mulig for å kansellere ansvaret. Mange kreditt- og debetkortselskaper har beskyttelse mot tyveri, noe som betyr at du ikke vil være ansvarlig for de stjålne fondene. For at du ikke skal være ansvarlig, må du rapportere stjålet informasjon med en gang. Det neste trinnet bør være å ringe politiet og sende inn et krav.

Hvis du tror at identiteten din har blitt stjålet, bør du kontakte kredittagenturet og plassere en fryser på informasjonen din. Ved å gjøre dette må kredittbyrået gi beskjed før det kan gis kreditt i ditt navn. Du kan også få byrået å overvåke kontoen din for deg. Dette kan koste ekstra, men det kan være verdt det for å forhindre forferdighetene om å ha din identitet stjålet. Hold alltid personlig informasjon og PIN-kode hemmelig. Når du skriver inn PIN-koden din, kan du prøve å skjule tastaturet med hendene så mye som mulig. Bruk også forskjellige PIN-koder.

Hvis du har mistanke om at en minibank eller kredittkortleser har blitt manipulert, må du se maskinens eier umiddelbart. Mange ganger ble enheten installert uten eierens kunnskap. Maskinens eier kan være involvert i ordningen, så du bør også rapportere åpenbar manipulering til politiet. Å være klar over hvordan skimmere får tilgang til kreditt- eller debetkortinformasjonen, vil hjelpe deg med å unngå å bli offer.Vet at det er mulig å skumme kredittkort nesten hvor som helst, og hold øye med kortene dine og informasjonen de holder.

Timothy Ng lever, puster og sover personlig økonomi! Sjekk ut hans dybdeveiledning for å gjøre en balanseoverføring for livet der han svarer alt du trenger å vite før du gjør et online kredittkortprogram. Tim er ikke godkjent av eller tilknyttet LPL Financial. Tim er ikke godkjent av eller tilknyttet LPL Financial.

Skrive Inn Din Kommentar