Pensjonering

Kan du kaste en 403b inn i en tradisjonell IRA? Absolutt!

Kan du kaste en 403b inn i en tradisjonell IRA? Absolutt!

Med de fleste som overgår gjennom flere arbeidsgivere i løpet av sin karriere, er det ganske vanlig at de forlater en sti av arbeidsgiversponsorerte pensjonskontoer bak. Mens det er mulig å la hver av disse kontoene fortsette å vokse på egenhånd, er dette sjelden det beste alternativet for din økonomi. Faktisk vil du nesten alltid være mye bedre å ta dine gamle pensjonskonto, inkludert 403 (b) planer, med deg.

Heldigvis er det ikke så vanskelig eller tidkrevende å rulle 403 (b) til en ny konto du kan overvåke selv. Når du har forlatt en arbeidsgiver, har du flere muligheter for å rulle over dine 403 (b) midler til en annen type pensjonskonto, for eksempel en tradisjonell IRA eller en Roth IRA.

Hva er 403 (b)?

Når du snakker til noen som har 403 (b), er det ganske vanlig at de ikke forstår hvilken type pensjonskonto de faktisk har. Faktisk, når de blir spurt, vil de vanligvis referere til det deres "skattebeskyttede livrente".

Dette skyldes primært at når 403 (b) ble opprinnelig vedtatt, var forsikringsselskaper de første som fikk foten i døren. På grunn av dette, hadde de fleste som hadde 403 (b) en livrente som var skattebeskyttet.

Det er imidlertid ikke alltid tilfelle i disse dager. Mens skattebeskyttede livrenter var populære i begynnelsen, vil du oppdage at mange andre investeringsselskaper deltar i moderne 403 (b) planer.

Faktisk er 403 (b) planer og investeringer de har, ekstremt varierte. Som sådan er definisjonen for denne typen konto ganske variert og bred også. Ifølge Internal Revenue Service kan 403 (b) planer beskrives som følger:

En 403 (b) plan, også kjent som en TSA-plan, er en pensjonsplan for bestemte ansatte i offentlige skoler, ansatte i enkelte skattefritagede organisasjoner og enkelte ministre.

Individuelle kontoer i en 403 (b) plan kan være en av følgende typer.

  • En livrenteavtale, som er en kontrakt gitt gjennom et forsikringsselskap.
  • En frihetsberettiget konto, som er en konto investert i fond.
  • En pensjonsinntektskonto satt opp for kirkens ansatte. Vanligvis kan pensjonsinntektsregnskapene investere i enten livrenter eller fond.

Som du kan se, kan planene i 403 (b) ta på seg en annen form eller oppsett, avhengig av hvor de tilbys, og hvilken type valg planansvarlig har valgt.

Den viktigste faktoren å huske er imidlertid at 403 (b) planer behandles mye som arbeidsgiver-sponsede 401 (k) planer i den virkelige verden. For det første er begge typer planer finansiert med dollar før skatt, slik at investeringene kan vokse på utsatt skatt til pensjon. For det andre tilbyr en 403 (b) plan det samme maksimale bidraget årlig som 401 (k) planer, som er 18.000 dollar for 2016 hvis du er 50 år og yngre. Hvis du er over 50 år, kan du tjene ytterligere $ 6000 i bidrag i 2016 med det som kalles "innhente bidrag".

Fordeler ved å bruke en 403 (b)

Hvis du blir tilbudt en 403 (b) plan fra din arbeidsgiver, er det nesten alltid en smart idé å begynne å bidra. Faktisk tilbyr 403 (b) planer flere forskjellige fordeler, hvorav noen ligner de som tilbys gjennom arbeidsgiverbaserte 401 (k) planer. Her er noen av de største fordelene du får fra å bruke en 403 (b):

Bidrag er foretatt før skatt, som kan redusere skattepliktig inntekt. Akkurat som bidrag du har gjort til en arbeidsgiver-sponset 401 (k) plan, er pengene du legger inn i en 403 (b) før skatt. Som sådan kan bidragene du lager årlig, senke din skattepliktig inntekt og hjelpe deg med å spare på din skatt årlige skatteregning.

Dine besparelser blir skattefrie. Etter at du har gjort innskudd før skatt til en 403 (b) plan, vil pengene dine fortsette å vokse skattefri til du når pensjon og utover. Du vil bare være pålagt å betale inntektsskatt på fordelinger når du tar dem.

Ta bidrag senere i livet når du kan være i en lavere skattekonsoll. Siden du ikke betaler skatt på 403 (b) midler til du er i pensjon i de fleste tilfeller, har du muligheten til å betale lavere skatter i fremtiden også. Siden de fleste som går i pensjon, faller inn i en lavere skattekonsoll, er det rimelig å anta at de kan betale lavere skatter i fremtiden.

Du kan få en arbeidsgiver-kamp. I likhet med arbeidsgivere-sponsede 401 (k) planer, tilbyr mange ikke-for-profit arbeidsgivere som administrerer 403 (b) planer en bedriftskamp. Dette er det nærmeste å "gratis penger" du noensinne finner, så det er alltid lurt å bidra med nok penger til din arbeidsstøttede 403 (b) plan, slik at du får full nytte.

Bidragsgrenser forblir relativt høye i 2016. På samme måte som arbeidsgiverbaserte 401 (k) planer, forblir maksimale bidragsnivåer høye for 403 (b) kontoer. For 2016 kan du bidra med opptil $ 18 000 til en kvalifiserende 403 (b) plan hvis du er 50 år eller yngre. Hvis du er 50 år og eldre, kan du bidra opptil en ekstra $ 6000 i det som kalles "innhente bidrag".

Slik gjør du en 403 (b) Rollover

Siden mange jobber for flere arbeidsgivere i løpet av arbeidsårene, er det ganske vanlig at folk har flere pensjonsordninger, inkludert 401 (k) s og 403 (b) s, de må rulle over.

Hvis du gjør en direkte overføring av midler til en tradisjonell IRA-konto, vil du unngå de obligatoriske 20% føderale inntektsskattene som er vurdert på pensjonsfondets uttak.Du kan åpne en IRA-konto hos enhver finansinstitusjon som tilbyr denne typen konto. Generelt sett må du fullføre 403 (b) rollover den 60. dagen etter dagen distribusjonen er mottatt.

IRS tillater imidlertid to unntak fra 60-dagers overgangsregelen. I tilfelle av økonomiske vanskeligheter eller uforutsette omstendigheter kan du få et unntak. Unntak er ikke garantert og IRS vil kreve bevis for økonomisk motgang, for eksempel sykehusinnleggelse eller annen form for økonomisk krise. Uforutsette omstendigheter kan komme i forskjellige former, men de inkluderer vanligvis situasjoner der pengene dine er frosset i kontoen din av en eller annen grunn.

Vanligvis behøver du bare å fullføre et signert bidragsskjema som er påkrevd av IRA-trustee for å overføre midler til IRA-kontoen. Du må sjekke med den spesifikke finansinstitusjonen angående overføringspolitikken før transaksjonen gjennomføres for å unngå forsinkelser i behandlingen.

For å rulle 403 (b) til en tradisjonell IRA, må du også konsultere planadministratoren på din 403 (b) konto for å sikre at du fyller ut det aktuelle papirverket. Noen vil kreve at en distribusjonsforespørsel fylles ut før eiendeler kan rulles over. I mellomtiden vil noen administratorer også trenge et brev av aksept fra IRA-trustee / finansinstitusjon. Disse dokumentene vil gi bevis på at midler overføres til en lovlig pensjonsplan konto.

Et viktig notat: Du må sørge for at overføringen blir behandlet som en "direkte" rulle, noe som betyr at fondfordelinger skal betales og kun sendes til IRA-trustee. Hvis fondets fordeling er betalt til deg, er din planadministrator pålagt å holde et fradrag på 20% for føderale skattefradrag. Rolling over en 403 (b) konto til en IRA må gjøres riktig, eller du vil møte stive skatte straffer for tidlig uttak.

Fordeler og ulemper ved å rulle 403 (b) inn i en tradisjonell IRA

Mens fordelene med å rulle en gammel 403 (b) inn i en ny konto kan variere avhengig av situasjonen, vil den største fordelen du sannsynligvis mottar, være at du har flere alternativer enn du hadde før.

Generelt sett, IRA tilbyr flere investeringsalternativer enn 403 (b) planer. Den største fordelen du får når du ruller over en 403 (b) til en IRA, er at IRA tilbyr større fleksibilitet når det gjelder hvordan du investerer pengene dine. Når pengene er rullet over, kan du investere dem i fond, indeksfond og til og med individuelle aksjer.

Hvis din 403 (b) plan tilbyr relativt begrensede investeringsalternativer, vil det være at du har ubegrensede alternativer for hånden ved å ha en tradisjonell IRA. Og hvis du foretrekker en bestemt investeringsstil - som for eksempel å investere mest i indeksfond - har det en tradisjonell IRA det mye lettere for deg å holde fast i den planen for lengre tid.

Den største ulempen som følger med å rulle en gammel 403 (b) inn i en tradisjonell IRA, er at en IRA kan koste mer penger for å opprettholde over tid. Hvor du kanskje ikke har betalt transaksjonskostnader for 403 (b), vil du oppdage at det å kjøre en tradisjonell IRA kan være kostbar.

En annen ulempe som følger med tradisjonelle IRA, er at i tilfelle du noen gang har fil for konkurs eller er på mottakssiden av en rettssak, er dine midler i en IRA ikke beskyttet av arbeidstakers pensjonsinntektsloven. Denne loven ble etablert for å sikre at investerte penger er utpekt spesielt for pensjonering og ikke kan brukes til gjeldsformål.

Merk: Når det gjelder ERISA-avgjørelsen og din IRA, i det minste $ 1 million i IRA-eiendeler vil bli beskyttet hvis du har innlevert et konkurs krav. Med søksmål er det en annen historie. Det avhenger egentlig av hvilken type søksmål du er involvert i, og viktigst av alt, reglene som er opprettet i staten du bor i.

Et annet alternativ: Konverter din 403 (b) til en Roth IRA

Hvis du ikke vil rulle 403 (b) til en tradisjonell IRA, kan du vurdere å rulle den inn i en Roth IRA i stedet. Siden Roth IRA er finansiert med etter skatt, er det imidlertid store skattemessige hensyn å vurdere om du velger å rulle 403 (b) inn i denne typen konto.

Når du ruller 403 (b), 401 (k) eller annen skatteoppsigert pensjonskonto til en Roth IRA, må du betale inntektsskatt på det beløpet du ruller over det året. Dette kan resultere i en enorm upfront kostnad hvis du har mye penger lagret i din 403 (b) allerede, men mange mennesker gjør det uansett for myriade grunner.

Siden Roth IRA er finansiert med etter skatt, jobber de annerledes når du bruker dem, og når du er klar til å begynne å ta fordelinger. Her er noen av fordelene du kan få fra å rulle 403 (b) til en Roth IRA:

Du må ikke betale inntektsskatt når du begynner å ta utdelinger.

Siden Roth IRA er finansiert med etter skatt, kan du begynne å ta skattefrie inntektsfordeler når du er klar til å gå på pensjon. Hvis du tror at du kan være i en høyere skattekonsoll når du går på pension flere år eller tiår fra nå, kan det være en stor velsignelse for din økonomi å ha en inntektsstrøm som ikke er skattlagt.

Å eie en Roth IRA kan hjelpe deg med å diversifisere skatteansvaret i de kommende årene.

Hvis du også har en 403 (b) eller 401 (k) plan, legger du til en Roth IRA er en smart måte å diversifisere skatteforpliktelsen på. Hvor du betaler inntektsskatt på distribusjoner fra skattefordelte kontoer når du går på pensjon, trenger du ikke når du tar fordelinger fra din Roth IRA.

Du trenger ikke å ta nødvendige minimumsfordeler (RMD) i alle aldre.

Hvor de fleste skattefordelte pensjonskonto som 401 (k) s og 403 (b) s krever at du begynner å ta nødvendige minimumsfordeler (RMDs) i alderen 70 1/2, har Roth IRA ikke noe slikt krav. Hvis du vil beholde pengene dine på kontoen din for en levetid, vil Roth IRA la deg gjøre det uten straff.

Arvingene dine vil ikke møte en skatteregning når de arver Roth IRA.

Siden Roth IRA er finansiert med etter skatt, gjør de det enkle for arvingerne å arve skattefrie penger når du dør. Hvis du er bekymret for å forlate dine arvinger med en stor skatteregning og mye rødt tape, kan du være trygg på at din Roth IRA ikke vil forlate verken.

Bunnlinjen

Hvis du har en 403 (b) eller flere pensjonskontoer igjen hos gamle arbeidsgivere, er det smart å avgjøre om du skal rulle disse kontoene til en ny. Mesteparten av tiden vil det hjelpe deg med å forenkle livet ditt ved å konsolidere pensjonen til ett sted. I tillegg kan du til og med bli kvalifisert for flere eller bedre investeringsalternativer hvis du velger en tradisjonell IRA eller Roth IRA for overføring.

Som alltid er det smart å konsultere din finansrådgiver og skattkonsulent før du gjør noen store økonomiske trekk eller rulle over gamle kontoer. Jo mer du vet, og jo flere spørsmål du spør, desto bedre blir du.

Skrive Inn Din Kommentar