Banker

Hvor glade par snakker om penger

Hvor glade par snakker om penger

Hvis du noen gang har hatt en kamp med din ektefelle eller partner om penger, er du absolutt ikke alene. Jeg er sikker på at du vet at flertallet av skilsmisser og breakups er resultatet av konflikter om penger.

Hva glade par vet er at det er en riktig måte og en feil måte å kommunisere om penger på. Selv om du ikke ser øye på øynene om alt i ditt økonomiske liv som et par, er det en måte å finne mellomgrunnen på.

Råd fra penge- og forholdseksperter

Jeg intervjuet nylig Bethany og Scott Palmer, 2 penge- og forholdseksperter og forfattere for å finne ut mer om bestemte teknikker de anbefaler for sine kunder. Vi hadde en ærlig diskusjon om hvordan par med forskjellige "pengepersonligheter" kan gjøre det, selv om de kan være komplette motsetninger når det gjelder alle aspekter av deres personlige økonomi.

Hva er pengene Personligheter?

Det er 5 grunnleggende penger personligheter, og hver enkelt av oss har vanligvis 2 av dem - en primær og en sekundær. Selvfølgelig er det en klassisk Saver and Spender. Men Palmers definerer også en Security-Seeker, en Risk-Taker og en Flyer. Navnene sier stort sett alt, men la meg forklare Flyer. En Flyer er noen som flyr ved setet på buksene sine når det kommer til penger fordi de ikke liker å tenke på penger eller gjøre økonomiske planer i det hele tatt. De kan være en kreativ person som bare ikke har noen interesse for eller følelsesmessig tilknytning til penger.

Slik blander du dine personlige penger

Du kan lære mer om de 5 pengene personlighetene i mitt lydintervju. Men det som virkelig interesserte meg var det faktum at de fleste par har forskjellige penger personligheter. Hvis motsetninger tiltrekker seg, hvordan i verden blander parene sine penger personligheter, slik at de ikke kjemper og bitter om penger på daglig basis?

Når penger personligheter kolliderer, er den beste måten å takle på å innse at vi er alle forskjellige, og at det ikke er riktig eller feil penger personlighet. Hvis du er en Saver, kan du kanskje ikke forstå nøyaktig hvordan en Spender eller en Risk-Taker tenker, men du må respektere sin psykologi og vite at den er gyldig.

Hvordan skal par snakke om penger?

Nøkkelen til å jobbe gjennom en økonomisk konflikt er å få det ut i det åpne. Ta en hard titt på hvordan du snakker om penger. Hvis du er ærlig og gjennomsiktig om dine økonomiske ideer og handlinger, kan du bygge et fantastisk forhold til den informasjonen. Men hvis du forventer økonomiske beslutninger, feie temaet penger under teppet, eller nekter å være ærlig, er forholdet ditt i dype problemer.

Den beste måten par kan kommunisere om økonomi

Her er tips fra Palmers 'bok, Først kommer kjærlighet, så kommer penger, om hvordan par med felles penger personligheter som kolliderer kan ta sin finansielle kommunikasjon til neste nivå:

Kombinasjon # 1: Spender og Saver

Siden Spender og Savers er så forskjellige, er kommunikasjon viktig for å overleve som et lykkelig par. Hver person må ha fullmakt til å formulere deres behov klart. De må også se deres forhold som et ekte partnerskap; ellers vil hver person føle seg følelsesmessig isolert og misforstått.

Mange ganger har Saver ansvaret for familiens økonomi, og Spender har ingen anelse om hvor mye penger som kommer inn eller ut. Når Spareren inkluderer Spender i økonomiske beslutninger og de jobber med økonomiske oppgaver (som budsjettering) sammen, er en Spender mer sannsynlig å forstå hvorfor deres utgifter kan bringe deres økonomiske mål i fare.

Kombinasjon # 2: Spender og Security-Seeker

En Spender lever vanligvis i øyeblikket, og en sikkerhetssøker tenker på fremtiden. For disse polære motsetningene å være lykkelige må de gå på kompromiss med hvordan pengene blir brukt. Sikkerhetssøkeren har en frykt for at de vil ende opp med å være dårlige hvis de ikke er økonomisk forberedt på det ukjente. Men hvis en spender trivialiserer den frykten, risikerer de å forverre en sikkerhetssøkerens angst, noe som kan føre til kamper.

En Spender kan roe en sikkerhetssøker ved å holde seg til et budsjett og være helt gjennomsiktig om deres utgifter. Sikkerhetssøkeren kan gjøre fred med en Spender ved å gi ham eller henne frihet til å bruke innenfor forhåndsdefinerte grenser og ikke være for kontrollerende.

Kombinasjon # 3: Saver og Risk-Taker

En Saver liker ikke å dele med penger, men en Risk-Taker er impulsiv og villig til å svinge for de økonomiske gjerdene. Hver og en er skremt av partnerens psykologi rundt penger, noe som kan gjøre forholdet svært komplisert. Spareren bekymrer seg for at pengene deres vil forsvinne i hendene på Risk-Taker og kan bli hånlig om det. Risk-Taker bekymrer seg for at Saver ikke tror på sine ideer eller ønsker å drepe sine drømmer og kan gjøre store økonomiske beslutninger i hemmelighet.

En Saver og en Risk-Taker må være enige om å ha åpen kommunikasjon og foreta økonomiske beslutninger sammen. En Saver trenger å gi en Risk-Taker noen pusterom ved å la dem risikere noe av deres inntekt. Men en Risk-Taker må respektere en Savers ønsker for å holde et sunt økonomisk sikkerhetsnett bare i tilfelle deres ventures ikke brenner ut.

Stopp å slåss om penger for godt

Når du forstår hvordan du og din partner tenker på og motiveres av penger, kan du starte en sunn dialog om det. Det neste trinnet er å endre mønstrene i forholdet ditt som forårsaker spenning, slik at du kan slutte å kjempe om penger for godt.

For mer råd om hvordan du effektivt kommuniserer med partneren din om penger, vær sikker på å lytte til mitt intervju med 2 penger og forhold eksperter.

Skrive Inn Din Kommentar