Investere

Grow Your Nest Egg: 7 forskjellige pensjonskontoalternativer

Grow Your Nest Egg: 7 forskjellige pensjonskontoalternativer

Når det gjelder å spare for pensjon, har du så mange muligheter foran deg at det er vanskelig å gjøre en unnskyldning for ikke å komme i gang.

Jeg har aldri jobbet for et selskap som tilbys arbeidsgiverbaserte pensjonsordninger - det var min unnskyldning for ikke å komme i gang. Men sannheten er at du ikke trenger å jobbe for en arbeidsgiver som tilbyr pensjonsordninger for å spare.

Du kan åpne en konto selv med noen få klikk på en knapp. Bare se vår gratis treningsvideo for å lære hvordan.

Enten du jobber for et selskap som tilbyr pensjonsordninger, er selvstendig næringsdrivende, eller vil gjøre litt sparing på siden, har du muligheter! Her er noen pensjonskontoer du kan komme i gang med.

Arbeidsgiverbaserte pensjonsplaner

Hvis arbeidsgiveren tilbyr en pensjonsplan, bør du dra nytte av det av et par forskjellige grunner. Først og fremst tilbyr mange arbeidsgivere en kamp -dette betyr gratis penger for deg. For det andre er det enkelt. Dine pensjonsbesparelser blir automatisk tatt ut av lønnsslippet ditt, så hele prosessen er "set-it-and-forget-it."

Her er noen av de vanligste arbeidsgiverbaserte pensjonskontoene.

401 (k) Planer

En 401 (k) er en utsatt pensjonsplan, noe som betyr at du ikke betaler skatt på bidragene dine før du trekker fra denne kontoen, vanligvis under pensjon.

Med en 401 (k) velger du en prosentandel av lønnen din for å bidra, og arbeidsgiveren din kan matche dine bidrag opp til en viss prosentandel, hvis tilbudt (kontakt arbeidsgiveren for å se om de tilbyr en kamp). Da må du bare sørge for at du unngår de vanligste 401 (k) feilene.

403 (b) Planer

En 403 (b) plan er en avgiftsoppsigert pensjonsordning som gjelder for personer som arbeider i ideelle organisasjoner og utdanningsorganisasjoner (som skoler og universiteter). En 403 (b) behandles akkurat som en 401 (k), bortsett fra at den tilbys ulike arbeidstakere (og nummeret er basert på en annen del av skattekoden). Dumt, jeg vet, men du bør være oppmerksom på dette slik at du kan bruke det hvis din ideelle organisasjon tilbyr en.

457 (b) Planer

Hvis du jobber for et offentlig byrå, er det sannsynligvis 457 (b) som tilbys til deg. En 457 (b), også noen ganger kalt "utsatt komp," er en pensjonskonto som også er utsatt for skatt.

Kjæresten min er en ansatt for staten Ohio. Han bidrar til PERS (Public Employee Retirement System) og også til en 457 (b) plan. Å dra nytte av begge kontoene er en fin måte å virkelig kaste opp pensjonsoppsparing.

Enkel IRA

I dette tilfellet står SIMPLE for "Savings Incentive Match Plan for Employees." Denne planen tilbys vanligvis til ansatte i små bedrifter med 100 eller færre ansatte.

Med disse planene kan du bidra til en arbeidsgiver-gitt IRA, og din arbeidsgiver vil også bidra til kontoen.

Dette er ikke de eneste pensjonskontoene som tilbys av arbeidsgivere. Hvis du ikke er sikker på hvilken type pensjonsplaner arbeidsgiveren tilbyr, kan du kontakte HR-avdelingen. Det er så enkelt.

Individuelle pensjonsregnskap

Så, hvis din arbeidsgiver ikke tilbyr pensjonsplan, hva skal du gjøre? Åpne en opp selv!

Du har et par alternativer når det gjelder å åpne opp din egen pensjonskonto, og du må gjøre litt forskning for å velge den som best passer dine behov.

Her er alternativene dine for nonemployer-basert pensjonskonto.

Roth IRA

Roth IRA er en av de mest diskuterte pensjonskontoene. En Roth IRA er ikke utsatt for skatt, noe som betyr at du bidrar med penger som allerede er skattet. I sin tur, når du trekker fra din Roth IRA under pensjon, betaler du ikke skatt på uttakene.

Det er årlige bidragsgrenser med Roth IRAer. Også de som er gift kan bidra omtrent dobbelt så mye som noen som er single, selv om ektefellen ikke jobber utenfor hjemmet.

Tradisjonell IRA

En tradisjonell IRA er en utsatt pensjonskonto. Hvis du ikke blir tilbudt en arbeidsgiverbasert pensjonsordning eller ikke deltar i den som tilbys til deg, kan bidragene til en tradisjonell IRA være fradragsberettiget.

På samme måte som Roth IRA, er det årlige bidragsgrenser som du ikke kan overskride.

Selvstendig sysselsetting pensjonskonto

Hvis du er selvstendig næringsdrivende, trenger du ikke bekymre deg, du har like mange pensjonsalternativer som alle andre. I tillegg til å åpne opp en individuell pensjonskonto, har du noen andre valg.

Selvpensjonspensjon (SEP)

Med en SEP kan du bidra med opptil 25 prosent av nettoinntektene for selvstendig næringsvirksomhet til planen, opp til grensen (52 000 dollar i 2014!).

Det er mange steder der du kan åpne opp en SEP, slik at du kan velge mellom ulike investeringer.

Andre investeringsalternativer som vi allerede har dekket, som også gjelder for selvstendig næringsdrivende er:

  • Solo 401 (k) - Se vår guide som sammenligner de beste solo 401k-planene
  • Enkel IRA

Pensjonskonto: Du har mange muligheter

Nå når du hører noen (som den gamle meg) sier at de ikke kan spare for pensjonering fordi deres arbeidsgiver ikke tilbyr 401 (k), kan du peke dem i riktig retning.

Når du velger en pensjonskonto, vil mitt råd være å holde det enkelt. Hvis din arbeidsgiver tilbyr en pensjonsplan med en kamp, ​​ta fordel! Vær sikker på å gjøre din forskning slik at du forstår hva du investerer i men hvis du ikke har noen interesse utover det, bare hold det enkelt.

Finn ut hvor mye du skal spare for pensjon og deretter automatisere den.Det er lett å lagre for pensjonering når du setter det og glemmer det.

Er du maksimere dine pensjonskontoer? Hvis ikke, hvordan kan jeg hjelpe deg med å spare mer?

Skrive Inn Din Kommentar