Generell

Slik får du mest mulig ut når du selger din Vinyl Record-samling

Slik får du mest mulig ut når du selger din Vinyl Record-samling

Hvorvidt på grunn av en død i familien eller en Kondo-inspirert rensning av foreldrene dine, er du sannsynligvis som meg og har en boks med vinylposter i baksiden av skapet ditt under et støvtopp.

Og selv om Frank Sinatra-albumet kan inspirere minner om å stå på fars fars føtter og danse i stuen, har boksen med 50 pund blitt tatt med deg to ganger, og en Crosley-platen er ikke på julelisten.

Det er på tide å min den generasjonsbunken med gyldne oldies for noe ekte gull - eller i det minste litt kaldt kontanter.

Vet hva du har

Du bør kunne bestemme veldig fort om det er noe i samlingen som noen vil ønske å kjøpe.

Hvis du har Beatles, Rolling Stones og andre Woodstock-æra band, er det en god start, ifølge to musik kritikere / rekord-store aficionados vi snakket med. Proto-punk og tidlige punkband (The Kinks, The Velvet Underground, Captain Beefheart & His Magical Band), tidlig R & B og sjel (James Brown, Ray Charles) og 50-årig musikk (Elvis Presley) gjør det bra i videresalg.

For eksempel, bud på eBay for en 1967 mono kopi av The Velvet Underground og Nico med Andy Warhol banan dekselet toppet $ 400 i oktober. Sjeldenhet, tilstand og å finne den riktige kjøperen vil sette mest mulig penger i lommen.

"Men hvis du ser swing-æra, lettlyttende eller store band (i samlingen din)," sier tidligere Tampa Tribune-musikkritiker Curtis Ross, "du bedre utvikler en smak for den musikken selv." Han foreslår at han slipper av Goodwill og sjekke ut sine hyller. Hvis det de selger er hva du har i skapet, må du kanskje senke dine forventninger til videresalg.

Og la oss bare få det ut av veien, nå: Hvis du har en sjelden singel av The Sex Pistols "God Save The Queen", kan du hente deg nok penger til å kjøpe en ny bil - eller i det minste en brukt en . I 2012 solgte en 35-årig, 7-tommers acetat av den seksuelle Sex Pistols singelen på auksjon for $ 19.672, ifølge Whatsellsbest.

Andre salgspoeng

Mono vs Stereo

Audiophiler er trukket til originale monotitler, i stedet for stereo, og er villige til å betale. Monoopptak har all lyd i en enkelt kanal, mens stereo bruker flere lydkanaler slik at lytteren kan høre vokal og musikalske instrumenter fra ulike retninger.

Beatles-fans er mest citerte i å søke monotitler av Fab Fours tidlige album fordi det er slik de opprinnelig ble registrert. Stereo-miksene kom senere, og ifølge Beatles-ekspert Bruce Spizer snakker til radio.com, representerer monoalbumene hvordan bandet og produsenten George Martin "ment å høre det."

Original Pressings

Records med lavt trykknummer, vanligvis under 500, er mer verdifulle. Den 1. oktober ble The Beatles "White Album", med et presserende antall 441 solgt for $ 2,599.99 på eBay. Tall og bokstaver som er gravert i vinyl i nærheten av plateselskapet, bestemmer når rekorden ble kuttet. Du må gjøre noen undersøkelser, og Discogs har databaser for å hjelpe.

Også ved Original Pressings kan du gi detaljer om din vinyl til en liten gruppe av postsamlere og musikentusiaster som vil hjelpe deg med å identifisere og pris dine poster. Det er ingen fast pris for denne hjelpen, men en donasjon for tjenesten er foreslått.

rarities

Engangsalbum, singler eller gjenutgivelser fra en populær kunstner, for eksempel begrensede Record Day-utgivelser, er populære fordi så få kan være tilgjengelige. James Brown Revue: Live at Apollo IV, utgitt på Record Day 2016, var svært ettertraktet fordi det aldri hadde blitt utstedt på vinyl. Omfanget av videresalg for dette er $ 29 til $ 99 på eBay.

Den kommende satellitthendelsen for Record Store Day på svart fredag ​​(24. november) har også samlere og forhandlere som spiser. Blant eksklusivene og de små løpene er en dobbeltsidig plate av Gorillaz 'Humanz, 850 eksemplarer av en 7-tommers vinyl fra Sparks, og Paul McCartney klassiske "Wonderful Christmastime" utgitt på rød og grønn vinyl.

Tilstand, tilstand, tilstand

Åpenbart, jo bedre form er rekorden og dens emballasje inn, jo mer ønsket blir det. For å holde vinylen i form for langvarig lytting eller eventuelt videresalg, bør du øve på disse enkle tipsene:

1. Hold dem vertikale - ikke stakk opp postene dine eller legg vinylplaten, det fører bare til at de er warp;

2. Oppbevar dem der det er kjølig og tørt - unngå rom som er åpne for ekstreme temperaturer og fuktighet, som kjellere, lofter og garasjer;

3. Hold dem i ermene - Papirmuffene holder ut smuss og støv, begrenser skade.

4. Finn en skikkelig oppbevaringsbeholder - enten det er rekvisitter eller sager eller hyller, sørg for at det kan håndtere vekten av postene dine.

extras

Rekord som inkluderer liner notater, lyric lak, plakater eller bilder som var en del av det opprinnelige produktet er ettertraktet av samlere.

Mint / Near Mint

Eldre poster som aldri har blitt åpnet eller spilt, fortsatt forseglet i den originale plasten, vil bli vurdert i "mint" tilstand og er få og langt mellom. På diskotek er denne karakteren sparsomt, "om noensinne" brukt.

Nær mint tilstand er beskrevet som nær perfekt, uten åpenbare tegn på slitasje.Innspillinsettene, inkludert plakater, tekster og mer, bør også være intakte.

En veldig god (pluss) klasse har blitt spilt, men kan være scuffed eller har riper, men kan fortsatt spilles uten å lytte problemer. Omslaget kan også vise litt slitasje. Denne vinylen er verdt rundt 50 prosent av Near Mint-verdien, ifølge discogs.com. En meget god karakter gir 25 prosent av nærverdiene.

Etterspørsel mot pris

Hvor mange ganger har du vært på et verksted og sett på at noen kjøper en enkelt bookend eller et monopolspill som mangler alle $ 1s og $ 50s? Det er en kjøper for nesten alt, selv "Playing with Fire" av Kevin Federline.

Du kan bestemme etterspørselen etter hva du har og dens videresalgsverdi på Discogs, en online database og markedsplass for poster og CDer. Nesten hver kunstner har en side med en komplett diskografi, tracklist, informasjon om gjenbruk og andre morsomme fakta.

Nettstedets verdi for deg er det gjør det mulig å se om markedet er oversvømmet med album fra samlingen din, hvor mye forhandlere selger postene for og hvor mye kjøpere er villige til å betale.

"Album fra storforeldres samling, inkludert Sinatra, Streisand og The Platters, har en målgruppe som kan være vanskelig å finne på en platebutikk," sier Gabe Echazabal, tidligere tidligere leder av Vinyl Fever i Tampa.

Hvor å gjøre salget

Streaming og digital nedlastning regelen, men nostalgi holder et tett hold på vinyl-salg. Vinyl rekord salg økte for det 11. året i år i 2015, ifølge Nielsen Music, og forventes å avslutte 2017 med omsetning på 40 millioner enheter, rapporterer Forbes magazine.

Teens og årtusener kjøper ny vinyl fra nåværende band og vintage vinyl fra foreldrenes epoke. "Duran Duran har et helt nytt publikum, fordi tusenårene husker å høre 80-tallet musikk fra foreldrene sine," sier Echazabal.

Han sier også mange folk prøver å gjenoppbygge en samling de hadde solgt for mange år siden. "De kommer tilbake og prøver å rebuy hva de solgte til oss, og de måtte betale mer," sier han.

Når det gjelder å selge samlingen din, vil rekordbutikk eiere og ledere sannsynligvis kjøpe vinyl for omtrent halvparten av hva de tror de kan selge den for.

Når du sorterer gjennom en samling, sier Echazabal at det vil være 50 prosent hauger, $ 1 hauger, $ 2 hauger og $ 5 hauger. "Og det meste av hva vi ville fylle våre 99-prosent-skuffer med, ville vi betale hvor som helst fra kvart til 50 cent for," sier han. "Dette ville bestå av veldig vanlige titler (for eksempel Billy Joels" 52. Street). "

Når en kunstner dør, som Tom Petty, David Bowie, Michael Jackson og Prince, er det en forventet spike i etterspørselen etter kunstnerens arbeid, men det betyr ikke nødvendigvis at det er en prisstigning. Det er fordi når en musiker dør, er det også en flom av kunstnerenes musikk tilgjengelig, og det holder prisen nede.

Andre steder å selge poster:

  • Loppemarkeder
  • eBay
  • Cdandlp.com
  • Brukte bokhandlere
  • Discogs.com

Til slutt handler og selger plater handler om personlige liker og misliker. En persons script-cover "Born to Run" av Bruce Springsteen er en annen persons Frisbee.

Kim MacCormack er tidligere underholdningsredaktør på The Tampa Tribune. Hun bestemte seg for ikke å selge sitt dyrebare album "Portrait of Donny (Osmond)".


Skrive Inn Din Kommentar