Banker

Er gratis undervisning virkelig verdt 24 år med bondage?

Er gratis undervisning virkelig verdt 24 år med bondage?

Mange av dere har sannsynligvis hørt om Oregon's radikale nye program kalt "Betal det fremover, betal det tilbake." Den fengende tittelen belyser et program som gir gratis undervisning for studenter som går på fellesskolen eller et offentlig universitet i Oregon. I bytte for denne opplæringen vil kandidatene da betale tilbake en liten fast prosentandel av inntektene tilbake til staten over en viss tidsperiode.

Redaktørens merknad: Den nye lenken i avsnittet ovenfor viser et estimert beløp for kostnaden for å implementere dette programmet - et spørsmål som forfatteren hadde under når dette stykket ble opprinnelig skrevet.

På overflaten lyder dette programmet bra. Studentene kan unngå å ta ut studielån og holde inntektsskalaenes lave, slik at de kan søke om boliglån, billån og bedriftslån. De trenger ikke engang å bekymre seg for ikke å ha råd til disse betalinger, fordi de er helt inntektsberettiget.

Jeg anbefaler staten Oregon for å passere en radikal ny lovgivning som forsøker å bekjempe de stigende kostnadene for undervisning og skyrocketing studielånevolumet.

Uansett, jeg ikke tror dette programmet er svaret!

Hvilke studenter vil faktisk betale for "gratis undervisning"

Oregon har noen av de billigste i-state undervisning av noen stat i USA. Deres gjennomsnittlige undervisningsnivå for hele året er $ 8 500.

Så la oss anta at en student oppgraderer til tiden - i fire år - og samler en "ville-være" balanse på 34.000 dollar. La oss videre anta at en utdannet tjener en respektabel gjennomsnittlig lønn på $ 50 000 i løpet av de neste 24 årene (jeg forstår at det er en million variabler her, men la oss gå med dette for argumentets skyld).

Hvis denne studenten ville betale tilbake de foreslåtte 3% per år av sin årslønn, ville de betale tilbake $ 36.000. Vi ser allerede at studentene ville betale tilbake mer enn verdien de faktisk mottok.

Dette er No Joy Ride

Gratis undervisning høres bra ut, men hva med alle de andre kostnadene?

For eksempel på Oregon State University er opplæring og avgifter estimert til $ 8,538. Rom og brett for året? $ 10, 578. Bøker og rekvisita? $ 1965.

Rom og brett, bøker og rekvisita og personlige utgifter er fortsatt ikke dekket under denne gratis opplæringsplanen. Hvis rom og brett er dyrere enn undervisning, må studentene fortsatt ta ut studielån! Dette skaper da en situasjon hvor elevene har både slaveri av studielånets gjeld, samt tilleggsforpliktelsen til å betale tilbake 3% av sin lønn for livet!

Gitt, dette er bare et foreslått program, og Oregon lovgiver har bedt om at alle detaljer skal strykes først før du implementerer dette programmet. Men jeg er nysgjerrig på å vite om de har vurdert hvordan dette vil påvirke sine høyskoler?

Skal skolene fortsatt tilby stipend til studenter?

Kan ikke-hjemmehørende kvalifisere for samme "gratis undervisning"?

Vil dette tvinge folk til å bli i lavt betalte jobber, slik at de ikke trenger å betale mer penger hvert år til staten Oregon?

Hvordan beregnes 3%? Brutto inntekt? Netto inntekt? Hjemme betal?

Hva koster infrastrukturen å gjennomføre et program av denne typen? Du vil ikke kutte ut noen jobber på et høyskole ved å implementere dette programmet, så hvor kommer pengene til å administrere dette programmet? Noen må beregne hva alle trenger å betale hvert år, og deretter samle og forene de pengene, samt administrere kundeservicespørsmålene som vil oppstå.

Så vil skattene øke for å dekke kostnadene ved et gratis undervisningsprogram fordi staten Oregon ikke kan støtte gjennomføringen av dette programmet? Vil kandidater da bli dømt straffet ved å måtte betale høyere skatter, så vel som å være i trelldom til staten for størstedelen av deres karriere?

Igjen tror jeg dette er et beundringsverdig forsøk på å gjøre noe for å unngå at studenter tar ut store mengder studentlånsgjeld. Dessverre er dette ikke svaret.

Hva er dine tanker om Oregon's gratis undervisningsprogram?

Skrive Inn Din Kommentar