Banker

Fire måter du kan få sparket på din låne gjeld

Fire måter du kan få sparket på din låne gjeld

For de fleste er studentlånsskulden den skummeste rett etter eksamen. Hvis du ikke har foretatt en jobb, kan du til og med tenke på det tilsynelatende uoverstigelige gjeldet nok til å garantere et panikkanfall. Men til slutt, de fleste nyutdannede bosette seg i en jobb eller en annen, og begynner den lange prosessen med å tilbakebetale disse lånene. Det er helt nedoverbakke derfra, ikke sant?

Feil.

Studentlånsgjeld kan plage deg på mange måter gjennom hele ditt liv, men det er enda mer skremmende enn resten: du kan bli sparket for studielånets gjeld. Som om å betale av gjeld med inntektsinntekt er det ikke nervepirrende nok, tenk å prøve å balansere økonomien din etter at inntektene forsvinner.

Så hvordan skjer dette, og hva kan du gjøre for å beskytte deg mot et studielåns gjeldsinducerte rosa slip?

Fire måter du kan få sparket på din låne gjeld

Selv om du kanskje anser studielån for å være en privat sak, kan noen selskaper se dem som uløselig knyttet til din jobbprestasjon. Faktum er at 47% av arbeidsgiverne foretar kredittsjekk på søkere og ansatte i henhold til Society For Human Resources Management. Og selv om ingen studier har vist at gjeld påvirker jobbytelsen, ser mange arbeidsgivere det negativt. De antar at hvis du sliter med å betale dine lån, kan du være mindre fokusert på jobben din.

Men bare fordi de ser det negativt, kan det virkelig koste deg en jobb? Ja.

1. Du kan miste lisensen og jobben din

Først, i noen tilfeller kan regjeringen også tvinge hånden din, og som et resultat kan du miste jobben din. Omtrent halvparten av landet har lover som gjør det mulig å straffe kandidater som har gått glipp av for mange studielånsutbetalinger ved å ta bort deres faglige lisens. Det betyr at hvis du er i et yrke som krever lisens til å jobbe - lov, medisin, selv kosmetologi - kan du miste lisensen og jobben din.

For en fullstendig liste over stater og lisensene som kan tas bort, sjekk ut denne listen fra National Consumer Law Center.

2. Lønn Garnishments kan koste deg din jobb

Hvis du slutter å betale på studielån, kan de til slutt gå til standard. Etter en tidsperiode kan de bli solgt til et samlingsbyrå som kan få rett til å garnere lønnene dine. Lønn garnishment betyr at din arbeidsgiver må betale samling selskapet ut av lønnen din direkte. Dette betyr også at din HR-avdeling og sjefen din umiddelbart vil finne ut om du har problemer med penger.

Imidlertid gjør lov om forbrukerkreditbeskyttelse det ulovlig for arbeidsgiveren å brenne deg for å ha en lønnsgjenkjenning. Men du kan bli sparket for å ha to eller flere garnishments. Så, hvis du skylder dine lån og noe annet, kan studielånene få deg sparken.

3. Noen arbeidsgivere krever utmerket kreditt

Noen arbeidsgivere sjekker regelmessig deres medarbeideres kreditthistorie, som viser standard, sen betaling eller kontoer i samlingen. Selv om kontoen din var i god stand når du begynte å jobbe hos selskapet, kan en plutselig endring bety at du snart skal søke om arbeidsledighet.

Mange jobber krever at kandidaten har en god kreditt score. Hvem kan stole på at du skal administrere et firmas økonomi hvis du ikke klarer å klare ditt eget? Noen selskaper og myndigheter anser også at ansatte i økonomiske problemer kan være utsatt for å ta bestikkelser eller stjele fra arbeidsplassen.

Det er for tiden lovlig å sjekke en ansattes kredittpoeng når de har søkt om en jobb hvis du gir dem tillatelse. Å nekte tillatelse til å la en potensiell arbeidsgiver sjekke kredittpoengene dine, kan være nok til ikke å bli ansatt.

4. Det kan koste deg din sikkerhetsgodkjenning

Endelig er en av de viktigste faktorene i å få en sikkerhetsgodkjenning (som kan kreves for mange militære og sivile jobber) å "opprettholde god økonomisk stilling". Å ha litt studentlånsgjeld bør ikke skade deg, men å ha mye studentlånsgjeld (eller studielånsgjeld kombinert med annen gjeld) kan få deg sparken. I utgangspunktet, for å holde en sikkerhetsgodkjenning, ønsker regjeringen å sørge for at du ikke sannsynligvis vil bli påvirket eller bli omkalt.

Å bli sparket eller ikke i stand til å finne en jobb mens du sliter med å betale lån, kan sette deg videre i hullet. Hvis du ikke har et beredskapsfond eller reserveplan, kan du finne deg selv å ta på seg mer gjeld for å holde seg flytende. Selv om du finner en jobb raskt, kan arbeidsledigheten ytterligere ødelegge din økonomi og ødelegge din kreditt.

Slik hindrer du å miste jobben din på grunn av studielånene dine

Hvis du har problemer med å gjøre betalinger, er det først å ringe utlåner. Folk er mye mer villige til å hjelpe deg før du begynner å savne betalinger. Hvis du har en solid historie med å gjøre betalinger til rett tid, vil de være mer sannsynlig å finne en løsning. Husk at du ikke er den første personen som noen gang har hatt dette problemet.

Føderale lån har mer nådig tilbakebetaling. Du kan utsette lånene dine, få dem til å gå overbærende eller velge en inntektsbasert avdragsplan - som alle kan redusere din månedlige betaling. Sjekk her for å se hvordan en månedlig betaling kan se ut med en ny betalingsplan.

Selv om private långivere kan ha færre alternativer, bør du fortsatt ringe dem. Du kan kanskje refinansiere hvis du har en høy rente. Hvis du refinansierer til en lavere månedlig betaling, kan du betale ekstra på de månedene du er i stand til og bli kvitt din gjeld så raskt som mulig.Sjekk ut Troverdig og se om refinansiering gir mening for deg.

Å forhindre karrieremessig tilbakebetaling fra studielånets gjeld handler egentlig om å håndtere gjelden din ansvarlig. Gjør alt du kan for å være på toppen av betalingene dine, og ikke la kostnadene for din grad koste deg en jobb.

Skrive Inn Din Kommentar