Mat

11 Perfekte pæreoppskrifter for når ting blir litt for modne

11 Perfekte pæreoppskrifter for når ting blir litt for modne

Få ting sammenligner med deilig, søte smaken av en perfekt moden pære. Og for rundt $ 2 per pund, hva er ikke å elske?

Men hva skjer når de er forbi dette punktet av modenhet? Du vet - når de begynner å danne brune flekker, og blir grøtaktig og unappealing.

Ikke kast bort de grøtete biter av frukt! Her er 11 oppskrifter som er perfekte hvis du lurer på hva du skal gjøre med overripe pærer.

1. Frys for Smoothies

Elsker du å lage smoothies? Ja? OK, bra, fordi Overripe frukt er perfekt for frysing og bruk i smoothies. Klipp av deler av pæren som har gått dårlig, klipp opp resten av frukten, pak den i en glidelås og sett den i fryseren.

2. Pear Jam

Hvis pærene er bare litt overfylte, kan du lage dem i en pærekonfett. Du trenger mye pærer for denne oppskriften - ca 3 pund - men de eneste andre to ingrediensene er sitronsaft og sukker.

Oppbevar det ferdige produktet i Mason krukker, og spred det på toast, desserter eller yoghurt, eller til og med koke det med litt kjøtt. Det er så mange måter å bruke syltetøy på, det er ikke engang morsomt.

3. Pærecrumble

Pærecrumble er ikke bare deilig, men det er også lett å lage - i tillegg til pærer, er resten av ingrediensene ting du allerede burde ha rundt huset. For denne oppskriften, den mushier pærer, jo bedre.

4. Mash i en pannekake Topping

Kitchn.com foreslår at du mashing din browning pærer og bruker dem som en pannekake topping eller bretter dem inn i din batter. Frukt er alltid et deilig supplement til frokostmat.

Du kan også bruke mashedpæren på toppen av iskrem. Sundaes, noen?

5. Bland dem i en salat dressing

Bland dem med litt olivenolje, eddik og krydder for en salatdressing som er litt på den søte siden. Kanskje prøve ut denne deilige päronvinaigretteen. Tips: Søtmen parer godt med salte pålegg.

6. Bake Into Fruit Leather

Dette er ganske mye en hjemmelaget Fruit Roll-Up.

Sakte-bake frukten i et pære- og kanelfruktskinn. Selv om det tar litt tid i ovnen (seks til syv timer), ser det ut som det er verdt det. Sjekk ut det ferdige produktet, så vel som de ravende vurderingene om hvor yummy det viser seg.

7. Pear Ice Pops

Hvem elsker ikke ispopper? Det er ingen baking som kreves for denne oppskriften - disse krydrede ingefærene pærefrosne pops krever bare en blender og noen ispoppmugg. Du kan også bli kreativ med dette og legge til hva frukt eller smaker du vil ha.

Liker du frukt og vin? Lag noen voksne frosne popper med Riesling og overripe pærer. Disse høres utrolige til sommerfest eller til og med bare en ettermiddagspakke.

8. Vanilje krydret pæresmør

Denne Vanilje Spiced Pear Smør går perfekt på toast, muffins, havregryn og iskrem. Denne oppskriften bruker 7 pund pærer og gir 4 pint smør, men du kan halvere eller kvarte oppskriften.

Hvis du føler deg ambisiøs og bestemmer deg for å lage den fulle oppskriften, kan du fryse resten og ha pæresmør året rundt.

9. Pæremuffins og brød

Hvis du liker å bake, bruk dine overripe pærer til pære- og kanelmuffins - dette er morsomt å lage med barn. Mye som grøtbrune bananer gjør for deilig bananbrød, grøtpærer er gode for pærebrød.

10. Pære Bourbon Cocktail

Jeg er ikke en til baking, så jeg er ikke sikker på at jeg kunne erobre ovennevnte pæremuffins og brød, men denne cocktailen? Det ser ut til deilig å ikke prøve.

Bruk past-its-prime pære, smash og strekk deg til denne pære bourbon smash cocktail.

11. Apple Pearsaus

I stedet for applesauce, prøv litt hjemmelaget pæresaus. Alt du trenger i tillegg til pærer er sukker, sitronsaft og (valgfritt) kanel krydder. Du kan lage en stor batch og fryse noen for å bruke så enkle sunne snacks.

Din sving: Hva er din favoritt ting å gjøre med overfylt frukt?

Jacquelyn Pica er en redaksjonell intern ved The Penny Hoarder. Hun har en dårlig vane å glemme frukten hun kjøper, og bare gjenoppdage den når det blir grøtaktig.


Skrive Inn Din Kommentar