Mat

På et stramt dagligvarebudsjett? Disse Paleo Oppskrifter vil hjelpe deg med å holde det

På et stramt dagligvarebudsjett? Disse Paleo Oppskrifter vil hjelpe deg med å holde det

Nå er jeg sikker på at du har hørt om paleo dietten. Eller kanskje du vet det med et annet navn. The caveman diett? Steinalderen diett?

Uansett hva du kaller det, er ideen det samme. Paleo dieters tar sikte på å spise de ubehandlede, sunne matene våre forfedre ville ha spist, i stedet for de behandlede ting som er lastet med ingredienser, kan vi knapt uttale.

Du vet hva jeg snakker om. Alle ting du er vant til å se annonseres på stort, glødende tegn som du pendler hjem fra jobb.

Det betyr ikke bare at du skal hoppe over McDonalds kjøretur gjennom kvelden, men hele melken med Frosted Flakes du hadde til frokost er også et nei-nei.

Dette betyr ikke at maten må være kjedelig.

Du får fremdeles å spise din fylt med kjøtt, fisk, frisk frukt, grønnsaker og andre matvarer som våre Stone Age-forfedre kan ha snacked på.

Paleo Oppskrifter kan bli pricy, men de trenger ikke å være

Å spise et paleo diett på en tid da bearbeidede matvarer får skylden på alt fra fedme til kreft, kan høres bra ut. Men når samtalen skifter til gressmatet, økologisk biff og villfanget laks, stopper de fleste av oss sannsynligvis høre fordelene og begynner å se dollarskilt.

Mens paleo-tradisjoner tror at høyere kvalitet og dyrere kjøtt er det beste alternativet, bør du ikke la prislappen avskrekke deg fra å bytte til et sunnere kosthold.

I stedet følg prinsippet om at ubehandlede matvarer med begrensede ingredienser er bedre enn deres behandlede og pakkede kolleger - selv når det betyr å velge uorganiske alternativer.

Og mens vi er på temaet traditionalists versus gjennomsnittlige paleo-eaters, må vi snakke om salt. Loren Cordian, forskeren og forfatteren som populariserte dietten, er mot alle former for salt, selv fra kosher og havsalt.

Men de som spiser paleo, men ikke abonnerer på de strengeste reglene, spiser fortsatt havsalt. Tross alt er det bare fordampet havvann.

Noen av oppskriftene vi inkluderer nedenfor, krever salt. Vi stoler på at du skal bestemme om du vil inkludere den når du lager mat.

Spark dagen med en Paleo-frokost

Vi fikk denne oppskriften på skinke og egg frokost kopper fra Wellness Mama. Det tar bare noen minutter å prep og lage mat 12 av disse, slik at frokost for hele familien om morgenen (eller deg selv for en hel uke) er en bris.

Her er hva du trenger:

 • 12 til 24 skiver nitratfri skinke: $ 5,22- $ 10,44
 • 12 egg: $ 1,19
 • 2 grønne løk: 17 cent

Den opprinnelige oppskriften inkluderer ost som tilleggsutstyr. Men som du allerede vet, meieriprodukter er ikke paleo. Hvis du prøver denne oppskriften, hopper du over osten.

Husk at du har noen muligheter for pålegg, som salsa eller persille, hvis du vil legge til litt ekstra.

For full forberedelse instruksjoner, sjekk ut Wellness Mama.

Vi vil også minne deg på at selv om denne paleo-oppskriften krever dårligere nitratfri skinke, er det greit å starte med vanlig kjøtt.

Den totale kostnaden ringer inn på $ 6,58 til $ 11,80, som skal gjøre ca 12 kopper (55 cent til 98 cent per kopp).

Vi har fått en billig Paleo Lunch Idea for

Vi lettet deg inn i denne hele paleo-saken ved å nevne at du ikke kan ha meieri. Dessverre har jeg flere dårlige nyheter: ingen pasta heller.

Jeg lager ikke reglene, men jeg har et alternativ for deg.

Zucchini nudler. Zoodles for den initierte.

Hvis du spør Pinterest, vil det si at du trenger en fancy spiralizer for å lage zoodles hjemme, men det er ikke nødvendig å kjøpe enda et kjøkkenverktøy - selv om du planlegger å spise zoodles hver dag. Du kan bruke en vegetabilsk peeler å lage disse. Visst, du ender med brede bånd i stedet for spaghettilignende nudler, men de er like velsmakende.

Når du har fått kucchini kuttet, må du lage en tomatsaus å gå med den. Skinnytaste har en fantastisk kjøttfri zoodlesoppskrift.

Her er hva du trenger:

 • 1/2 ss olivenolje: 8 cent
 • 3 hvitløkskrever, hakket: 18 cent
 • 3/4 pund drue tomater, kuttet i halv: $ 4,71
 • 1 ss hakket fersk basilikum: 23 cent
 • 1 stor courgette: 65 cent
 • Klemme knuste rød pepperflak
 • Havsalt og ferskt svart pepper, til smak

Skinnytaste anbefaler dette som en sidefarge, men du kan legge til kjøtt eller flere grønnsaker for å gjøre det litt hjertligere.

Den fantastiske tingen om dette er at du sannsynligvis har de fleste ingrediensene i kjøkkenet ditt allerede. Og hvis noen av ingrediensene til sausen er utilgjengelige eller for dyre, kan du komme med med hermetiserte tomater og tørket basilikum eller en paleo-kompatibel flaske saus. Bare husk å sjekke ingredienslisten.

Første gang jeg gjorde dette, var jeg opptatt av at zoodles ville bli soggy hvis jeg kokte dem natten før og oppvarmet dem på lunsjtid. Jeg er glad for å rapportere at jeg har kjølt dem i opptil to dager og microwaved dem uten problemer.

Dette måltidet koster under $ 6 - ca $ 5,85 før salt og rød pepper flak. Hvis du bestemmer deg for å forbedre oppskriften med litt protein eller ekstra veggies, vil kostnaden øke.

Cap det hele med en Paleo-middag

Tross alt får du fylle med deilige, men billige paleo-måltider til frokost og lunsj, kan du gå til gullet med middag.

Ancestral Nutrition har en fantastisk lydende oppskrift på tomatbasil kyllinglår.

Her er hva du trenger:

 • 4 tynne kyllinglår: $ 3,19
 • 2 ss ghee: 35 cent
 • 1 kopp kirsebærtomater, skåret i halvparten: $ 1,49
 • 4 store basilikumblader, skiver: 46 cent
 • 2 hvitløkskrever, hakket: 12 cent

Følg Ancestral Nutrition's oppskrift for å lage mat denne $ 5,61 måltidet sammen med noen kopper stekte grønnsaker, og du har middag i flere dager.

Du kan bytte kyllinglårene ut for kyllingebryst, men det endrer smaken - kyllinglårene er juicier - og de dyrere kyllingebrystene opp prisen.

Hvis du aldri har hørt om det, er ghee klarert smør med alt meieri fjernet. Det kan være litt vanskelig å finne. Hvis du ikke finner den, kan du erstatte den med olivenolje. Husk at å endre oppskrifter for å dekke dine behov, er den beste delen av matlagingen.

Desiree Stennett (@desi_stennett) er en stabforfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar