Mat

Denne pizza kalkulatoren setter slutt på debatten: to mellomstore eller en stor?

Denne pizza kalkulatoren setter slutt på debatten: to mellomstore eller en stor?

Jeg vet hva du tenker.

"Pizza kalkulator? Hva er det å beregne? Det rette svaret er alltid det samme: mer pizza.

Og hør, jeg er enig. Helhjertet.

Men som en Penny Hoarder, holder jeg alltid øye med hvordan du får den beste avtalen. Og matte er ikke min sterke drakt - spesielt når jeg er sulten.

Legg til i en gruppe venner som kriser mer og mer ivrig over temaet Fyllingskrust Meat Lover's versus håndkastket Bacon Spinat Alfredo, og du ser på et seriøst problem.

Skriv inn: Pizza Kalkulatoren.

Hvordan få den beste avtalen på Pizza, hver eneste gang

Her er saken: På grunn av noen gode matte ting, vil jeg ikke tenke for mye om, en større pizza er ganske mye alltid en bedre avtale. (Heldigvis nok for denne engelske majoren, en annen av våre talentfulle forfattere taklet allerede emnet her.)

Men i virkeligheten er pizza-oppkjøpsprosessen sjelden så parsimonisk.

La oss gå tilbake til den gruppen av ellers pacifistiske venner av meg, huddled rundt et spill med D & D (shut up), bli mer oppvarmet om deres respektive pizza valg.

Bacon Spinat Alfredo og Meat Lover's pizza er begge $ 12,49 for et 12-tommers medium på min lokale Pizza Hut, i deres standard, håndkastte skorpe.

Men siden noen av vennene mine er ute og ut, nekter å gjøre uten fyllet skorpe, står vi overfor en konfrontasjon: Du kan bare få det alternativet på en stor pizza.

Si at vi går på kompromiss og gjør en stor kjøtteleker med utstoppet skorpe (normalt $ 17,49), og tilpass den til å få så nær en perfekt halv-Bacon Spinach Alfredo, Half Meat Lover's pizza som mulig.

Rett utenfor flaggermuset gir bacon-spinatfolkene litt mer i forhandlingene: Deres valg leveres normalt med en spesiell søppelkalsett, samt en balsamisk drizzle, som du ikke kan spesifisere til en bestemt side på tilpasningsskjermen.

Og jeg tror ikke kjøttet folk kommer til å være nede for balsamisk glasur på deres krydret svinekjøtt og pepperoni.

Pizza Hut vil ikke la deg gå halfsies på sausen - sannsynligvis en klok bevegelse, siden skiver ned midt i en parmesan-tomatsaus saus ville være rart faktisk.

Men det betyr at de kjøttelskende folkene må betale seg for en hvit paus, eller bacon-spinatfolkene må gi opp sin kremete hvitløksparmesan til rød saus. For et rot!

Uansett, etter at alle tilpassinger er mulig for å få den nærmeste tilnærming vi kan, ringer den store, fulle skorpe, Meat-Lover's-bacon-spinatkake opp til $ 18,84. Pizza Hut er stor, som de fleste utsalgssteder ', en 14-tommers paj.

Så la oss knase noen tall.

Ved hjelp av kalkulatoren, vi kan se at vi faktisk får mer pizza - og hold festet på optimale lykke nivåer - hvis vi bestiller to medier. Den store tilbyr kun 68,1% av arealet av de to mediumene, noe som betyr at de mindre paiene vil mate alle over 30% mer pizza.

(Merk: Dette forutsetter en jevn deling av spinatbacon-folk og all-the-meat-folk. Hvis en gruppe er en ekstrem minoritet, vil du ende opp med noen veldig godt matede mennesker, og en gruppe mennesker får bare en skive , eller mindre, stykke).

Nå: Hva med kostnad?

Før levering, drikke, sider og tips, koster de store $ 18,84, i motsetning til $ 24,98 for de to mellomstore. Det betyr at det er omtrent 75% av prisen - for mindre enn 70% av pizzaen!

Det er ikke akkurat kostnadseffektivt ... men det er også sannsynligvis ikke verdt det å mangle to helt respektable pizzaalternativer for å spare så liten prosentandel av kostnaden.

Så den gode nyheten er, det ser ut til at alle på festen kan legge ned sine pitchforks. De dårlige nyhetene? Jeg er ute med en ekstra seks dollar.

Også verdt å merke seg: Hvis vi alle hadde vært enige om det, ville det virkelig vært mer fornuftig å bare kjøpe den større versjonen.

Sjekk ut sammenligningen på to mellomstore Meat Lover's versus one store, begge med hånd-kastet skorpe.

Det er riktig: Vi ville få 68% av pizzaen for bare 62% av prisen.

Ja, det vil mate færre mennesker - men det koster mindre, tomme for tomme! Og siden vi nå vet at det er det bedre, kan vi helt rettferdiggjøre å bestille to larges og nyte det ingenting som å glede av kald pizza til frokost i morgen.

Det ser ut til at jeg bedre kan få de fersken spinat og fylte skorpefolk til å hoste det opp.

Slik bestiller du den beste pizzaen på en fest

Så, nå som jeg har trosset situasjonen på min nerdy party - hva er takeaway for deg?

Bunnlinjen: Vårt originale råd står fortsatt. Jo større pizza, jo bedre avtale, i nesten alle tilfeller.

Men hvis gruppen ikke er enig i et sett toppings, vet du aldri. Det kan bare være mer sanselig å svelge oppladningen og få to mellomprodukter.

Uansett, innrøm det - å være i stand til å fortelle bosatt "utstoppet crust only" aficionado nøyaktig hvor mye av en markup koster han?

Uvurderlig.

Din sving: Hva pizza pålegg gjør du nekter å gå på kompromiss?

Jamie Cattanach er en stabforfatter på The Penny Hoarder som ikke blir venner med folk som ikke liker ananas på deres pizza.Hennes skriving har også blitt omtalt på The Write Life, Word Riot, Nashville Review og andre steder. Finn @JamieCattanach på Twitter for å bølge hei.


Skrive Inn Din Kommentar