Mat

Er Fancy Dog Food verdt prisen? Svaret kan overraske deg

Er Fancy Dog Food verdt prisen? Svaret kan overraske deg

Hvor mye bruker du på hundens mat?

Å kjøpe dagligvarer til alle dine tofamilier kan virke som nok av en belastning allerede. Og litt hundemat er dyrt - egentlig dyrt. Du kan tenkes betal mer for å mate Fido enn du gjør med mate deg selv.

Folk har veldig forskjellige meninger om hva som passer.

Noen kjæledyrseiere ville ikke tenke på å mate sin elskede furbaby alt annet enn buzzwordy-best: topphylling, organisk, kornfri, hele ni meter.

Andre tar en annen takk - nærmere logikken på "Hvis han skal spise den, er det hundemat."

Personlig er jeg et sted i midten. Selv om min greyhound, Odin, ikke kommer til å spise Cheetos (med mindre han er hos foreldrene mine - STOPP DET, DAD), er hans tørre mat midt på hyllen og rimelig priset på rundt $ 20 for en 15 pund pose.

Men alt dette ber om spørsmålet: Hvor mye bør du bruker på hundemat?

Er dyr hundemat verdt pengene?

Som Penny Hoarders, ønsker vi å bruke så lite på hundemat (og våre egne) som mulig, uten at det går på bekostning av sikkerhet eller kvalitet. Tross alt, Å leve godt er hele poenget med å være sparsommelig, og det gjelder også våre firebente følgesvenner.

Så hvor lavt kan du gå mens du fortsatt er trygg på at du gjør alt du kan for å hjelpe Shadow trives?

"Det er ingen lett svar," sa Dr. Susan Wynn fra Blue Pearl Veterinary Partners.

"På samme måte som mennesker, hunder er genetisk forskjellige, så det som fungerer for en, kan ikke fungere for en annen."

Når du velger mat til hunden din, anbefaler Wynn å sjekke etiketten for en uttalelse fra Association of American Feed Control Officials (AAFCO), som informerer kjæledyrseiere om den tilsiktede bruken av maten.

"Hvis etiketten inneholder uttrykket" fullstendig og balansert næring " og passer for hundens livsstadium, da Det er sannsynligvis et rimelig førstevalg, uansett hvilken pris, Sier Wynn.

Hun nevnte også at generelt, høyere kvalitet - og dyrere matvarer pleier å være høyere i essensielle fettsyrer og andre næringsstoffer.

Men selv kjente, premium merker har hatt sikkerhet tilbakekallinger.

Kelly Smith, en praktikant her hos The Penny Hoarder, fôret hunden hennes Wrigley et høyt ansett merke da han ble alvorlig syk. Hennes veterinær foreslo at maten faktisk kunne være i det minste delvis å skylde - heftig prislapp, uansett.

Hvis du gjør litt graving, er det ikke så overraskende, dessverre.

Selv om en massiv sikkerhetsfeil for kjæledyrsmatvarer i 2007 hovedsakelig oppsto fødselen av premium pet food industry, selv disse nye, dyre merkevarene - markedsført spesielt for å trøste eiere som har råd til å betale for privilegiet - ofte ikke klarte å leve opp til sine løfter.

Og dette problemet med kjæledyrsikkerhet ser ikke ut til å være hvor som helst.

Nye merker og virksomheter er fortsatt oppvokst, med sikte på å lette bekymrede pelsforeldres bekymringer. Men kjæledyrsmad er i siste instans regulert av FDA, hvis underfinansiering er godt dokumentert. Med løpende sikkerhetsproblemer i jevn menneskelig mat i Amerika, er det vanskelig å forestille seg at kjæledyrseiere kan se frem til noen betydelig trygghet.

Du kan bruke nettsteder som Dog Food Advisor til å se den fulle ernæringsmessige informasjonen og ingrediensene i kjæledyrets mat, og for å se hvor mange tilbakekallinger et bestemt merke og formel har gjennomgått.

Når det er sagt, siden det virker som sikkerhetsproblemer i kjæledyr - og menneske - kan maten ikke være helt unngås akkurat nå, Det kan ikke være verdt å shelling ut halvparten av lønnsslippet for en pose med kibble.

Wynn foreslår at du studerer hunden din, i stedet for pakker og ingredienslister.

"Nøkkelen er i frakk og hud," sa hun. "Hvis kappen er kjedelig, fettete eller hunden din har flass, er det på tide for en forandring."

Men hvis kjæledyrets utseende er bra og hans aktiviteter og atferd ikke har endret seg, er du sannsynligvis i det klare. Selv høykvalitets hundemat som inneholder fyllstoffer er mer næringsrik enn søppelmatene vi liker, sa hun.

"Det er ikke som en Twinkie," forklarte Wynn. "Disse matvarene er fortsatt fullstendige og balansert."

Kjøp den beste hundemat du kan - men ikke stress hvis det ikke er topp hylle

Bunnlinjen? Kjøpe den beste hundematen du har råd til, men tror ikke et høyt prispunkt garanterer et kvalitetsprodukt.

Næringslivets historie opprettholder ikke en enkel en-til-en korrelasjon av dollar til kvalitet, noe som er en bummer på den ene siden, men en velsignelse på den andre. Husdyrmat kan gi en forvirrende og skjønnløs beslutning, men du trenger ikke å bruke et ton for å føle at du skal mate din beste venn godt!

Selvfølgelig, Hold øye med hunden din og vær åpen for revurdering. Hans næringsbehov kan endres etter hvert som han aldre, ifølge Wynn.

Denne delen bør ikke være for vanskelig, siden det er helt poeng å henge med kjæledyret ditt!

Bare vær oppmerksom på kappen, spisevaner og lekhet, og ikke glem å holde tritt med de årlige veterinærkontrollene, noe som gir en flott mulighet til å spørre dine matrelaterte spørsmål.

En ting vi kan si sikkert? Du vil sannsynligvis holde hundens nese ute av søppel - om bare å spare deg selv opprydding.

Din sving: Hvor mye gjør du bruke på kjæledyrmat?

Jamie Cattanach er en stabforfatter på The Penny Hoarder og overbærende hundemor til en greyhound med navnet Odin. Hennes skriving har også blitt omtalt på The Write Life, Word Riot, Nashville Review og andre steder. Finn @JamieCattanach på Twitter for å bølge hei.


Skrive Inn Din Kommentar