Mat

Disse 15 Velsmakende Dorm Room Oppskrifter koster mindre enn $ 5 - ingen kjøkken nødvendig

Disse 15 Velsmakende Dorm Room Oppskrifter koster mindre enn $ 5 - ingen kjøkken nødvendig

Kanskje du er en førsteårsstudent som ikke kan vente til endelig gå ut av foreldrenes hus.

Eller kanskje du er senior, slitent teller ned dagene til oppgradering - og, ja, kanskje til og med savner rom med mor og pappa. Dorm livet er flott og alt, men det ville være kult å ha noen faktiske personvern en gang i en stund.

Uansett må en høyskole student spise. Og stol på meg, etter et par måneder, blir måltidsplanen gammel. Ja, selv om damen på omelettstasjonen er virkelig, veldig hyggelig.

Kollegiet dietten trenger ikke å være forferdelig ... eller dyrt

College byer er vanligvis oversvømmet med super søte steder å spise, drikke og tilbringe hver siste prosent av lånet penger du tok ut for ting som lærebøker og laptop oppgraderinger (og som spoiler alert, du kommer til å betale tilbake ganske snart).

Du skal nok bruke penger på slike steder - du trenger det noen slags samfunnsliv, tross alt - men du står for å spare en stor del av kontanter, både på college og "den virkelige verden" hvis du lærer å lage mat.

Og nei, din ydmyke sovesal for levekår er ingen unnskyldning.

Hvordan spare penger i college - ved å spise i dorm

For å hjelpe deg å begynne å anskaffe denne vei-mer-brukbare enn kalkulasjonsferdighet, har vi samlet 16 oppskrifter perfekt for studenter, uansett hva du er i humør for. Fordi, la oss være ekte - du er så sannsynlig å trenge mat klokka 4, som du er på middagstid.

I forbindelse med dette innlegget antar vi at du bare har tilgang til mikrobølgeovn og mini-kjøleskap.

Vel, og et krus. Som du snart ser, har krusene fremtredende i dorm-rom-vennlige oppskrifter for en.

Mikrobølgeovnen er også et overraskende allsidig kulinarisk verktøy. Du kan til og med poke et egg, damp grønnsaker eller koker korn som quinoa i mikrobølgeovn.

Du kan lage hvert måltid på listen på 10 minutter eller mye mindre, og hver koster $ 5 eller mye mindre. I tillegg er de fleste oppskriftene en perfekt serveringsstørrelse for bare én. Snakk om praktisk!

Oh, og en annen viktig kvalifiserer? Ingen av dem er ramen. Godhet vet at du vet at det er et alternativ, og det er ikke veldig bra.

Estimerte ingredienspriser kommer fra den billigste, lett-Google-versjonen av hvert element vi kunne finne.

Så hvis du er sparsom dagligvarebutikk og slår steder som Walmart - i stedet for hele matvarer - bør de være ganske nøyaktig uansett hvor du skal til skolen ... med noen få bemerkelsesverdige unntak. Jeg ser på deg, New York og San Francisco.

Best av alt? De ser alle fantastisk ut. Som i seriøst vil jeg gjøre noen av disse til meg selv, selv om skoledagen min er lenger bak meg enn jeg vil gjerne innrømme.

Sulten ennå? Her er hva vi fant.

Frokost

Det beste med frokost er at du kan få det når som helst på dagen - spesielt siden du er alene og mamma er ikke rundt for å gi deg øye for din frosne vaffelmiddag.

Med disse oppskriftene vil du sannsynligvis aldri ønske å slå din spisesal frokostbuffé igjen.

I forbindelse med dette innlegget antar vi at du kjøper konvensjonelle egg, siden du er på college ...

... Men hvis du lurer på hva "burfri" selv betyr, eller hvorfor egg under den etiketten koster så mye, sjekk ut vår fullstendige guide til hva det er som alle disse eggjevilkårene betyr, og ser frem til å skaffe beitehøyde egg en dag snart!

1. To-minutters kryptert egg

Det stemmer: Du kan få gå til rask frokost moren smelter sammen på komfyren hjemme, selv om det ikke er en varmeplade i sikte.

Det er så enkelt som å piske opp et par egg og kaste dem i mikrobølgeovn. Ja virkelig. Som Sara skriver hjemme er hvor kakene er, du bare "sprekk dem, slå dem, zap dem, spis dem."

Ikke bare er det enkelt, det er super billig:

2 egg: 30 cent
2 ss melk: 10 cent (basert på den pricier pint-sized versjonen, siden vi antar at du ikke kan passe til den mer kostnadseffektive gallonen i minikjøleskapet, spesielt når du helt trenger plass til øl. Forresten, melk er helt valgfritt, hvis du ikke har noen, bare slå eggene ekstra godt.)
2 ss shredded ost: 50 cent
Krydder etter smak: 10 cent, så lenge du ikke får friske urter!

Totalpris: $ 1

Vil du bli seriøst fancy? Mikrobølge din egen baconskål til eksistens, og tjen så deg egg i den. Ja, du leser det riktig.

Total pris med bacon: $ 2,43 - men verdt å fordoble kostnadene.

2. Mikrobølgeovn Frokostkake i en krus

Større Bolder Baking's Gemma bringer oss denne perlen (beklager) av en oppskrift.

Det er en informasjonskapsel. Til frokost. Fordi du er en voksen nå, og du kommer til å ta den beslutningen hvis du vil.

I tillegg er det ganske sunt - og kostnadseffektivt:

1/2 middels banan: 10 cent (basert på Trader Joe's 19-sent single bananer)
1 1/2 ss peanøttsmør: 9 cent
1/2 ss honning (eller agave): 20 cent
1 ss melk: 5 cent
4 ss havre (rullet eller rask havre): 44 cent
1 ss rosiner (frø eller nøtter): 20 cent (eller mer, hvis du velger nøtter eller fersker tørket frukt)

Total pris: $ 1.08

3. To-minutters fransk toast i en kopp

Det viktigste du lærer i dag, uansett hvilke klasser du har: Du kan lage fransk toast.

I en kopp.

Enda bedre? Annet enn noen få nødvendige meieriprodukter, er alt du trenger, brød - og du kan bruke "hva du har på hånden", ifølge Pretty Prudent's Jaime.

"Jeg foretrekker min franske toast soft-ish," skriver hun, "men hvis du liker litt crunch, gå for en baguette. Det spiller ingen rolle. En gammel croissant. En nutty multigrain. En haug med tortillas kan til og med fungere. "

Så hva venter du på? Kostnad bør absolutt ikke være en faktor:

1-2 skiver hvitt brød (eller hva du har rundt): 10-25 cent
1/2 ss smør: 6 cent
1 egg: 15 cent
2 ss melk: 5 cent
Strikk kanel (valgfritt): 2 cent
Vanilje ekstrakt (valgfritt): 3 cent

Total pris: 41-87 cent

Med en lav pris, har du massevis av penger igjen for å splurge på deilig lønnesirup for å drenke den inn. Mmm.

4. Spinat og Cheddar Quiche i en krus

Jeg elsker. Quiche.

Jeg mener, å være helt ærlig, hvem elsker ikke quiche? Det er et eggpai, og selv om det er mer frokost enn lunsj, er det helt akseptabelt når som helst på dagen.

Hvis du ikke har de nøyaktige ingrediensene, skålen til Delicious's Elizabeth, krever det, i noen veggie eller kjøtt kan du få hendene på - ja, de smuglene du smugler fra kafeteria teller.

1/2 kopp hakket frossen spinat, tint, drenert (eller 1/2 kopp pakket fersk spinat): 50 cent
1 egg: 15 cent
⅓ kopp melk: 15 cent
⅓ kopp shredded cheddarost: $ 1,25
1 skive kokt bacon, hakket (valgfritt): 40 cent
Salt og pepper etter smak: 1 cent

Total pris: $ 2.46

Seriøst er quiche allsidig. Her er Full Thyme Student's krus quiche, komplett med brødskorpen og drue-tomater og koster fortsatt litt over en buk hvis du hopper over de friske urter. Yum!

5. Avokado Toast, Du Guys

Hvis du har vært innenfor 10 fot av en Instagram-konto på planeten, vet du sikkert at avokado-toast er * så i * akkurat nå.

Og hvorfor ikke? Kremet avokado på knasete toast, og med uendelige muligheter for ytterligere påfyll? Vi snakker ganske mye om den perfekte maten, her.

Det er også billig. La oss starte med det grunnleggende:

1 stykke godt brød: 20 cent, topper
1/2 hass avokado: 75 cent

Deretter har du topping-alternativene: Du kan legge til et egg (15 cent), litt ristet ost: (ca. 25 cent per spiseskje), noen salsa (ca. 22 cent per ounce). Basisrecepten er mindre enn en dollar, så vær så snill å gå på mutter på toppings. Friske grønnsaker! BACON!

Total pris: 95 cent eller mer ... men det ville ta en mye å gjøre for å lage en $ 5 stykke avokado toast.

Teknisk bryter denne listen elementet mikrobølgeregelen fordi det er sannsynlig noen På din dorm etasje har en brødrister. Selv om ikke, de er billige ... vanligvis, uansett. Men tilsynelatende vil noen folk betale 320 kroner for en virkelig, virkelig god en.

Lunsj og middag

Feeling egged ut, for en gang? Disse måltidene vil tilfredsstille trang, du kan ellers ende opp med å splurging på - når som helst på dagen.

6. Pizza Muggkake

Så dette er en ting.

Fitness Treats har en flott liste over smakfulle krus kaker, og pizza er på listen. Og nå skal jeg tillate meg å spise pizza i utgangspunktet hver dag for alltid.

3 spiseskjeer kamutmel: 33 cent (men du kan nok bruke vanlig allsidig mel, noe som ville bringe dette ned til bare 7 cent)
1 egg: 15 cent
1 ss olivenolje: 13 cent
1 ss tomatpuré: 10 cent
1 ss oliven: 50 cent
1 ss mozzarella: 25 cent
1/4 ts bakepulver: 1 cent
Basil og oregano til smak: valgfritt, men hvis tørket, ikke mer enn 25 cent

Kostnad per krus: $ 1,72

Billig, sunn pizza alltid innen rekkevidde? Jeg visste ikke engang college fikk dette bra.

7. Krus Mac og ost

Så du kan lure på - hva er poenget? Har forfatteren aldri møtt den allestedsnærværende blå boksen, med en universitetscampus tilstedeværelse som bare forklares av røde Solo-kopper?

Hun har. Og hun sier: Du kan gjøre det bedre, studenter. Og det vil ikke koste mye mer.

Laget av Monique sammenstiller denne super enkle oppskriften for å oppgradere din mac og ost opplevelse seriøst.

1 kopp vann: $ 0
1/2 kopp albue macaroni: 31 cent
1/2 kopp oster av valg: $ 2.00

Total kostnad: $ 2,31

Kraft mac og ost er ca 90 cent per porsjon, så dette er definitivt et steg opp ... men stol på meg, dine smakløk vil takke deg!

8. Fem minutters Vegetarian Burrito Bowl

Healthy Liv har den riktige ideen om å hoppe over linjen - og prislappen - på Chipotle med denne burrito-skålen hjemme.

Spill dine kort riktig, og hele måltidet koster bare litt mer enn det du betaler for din side av guacamole.

1 kopp brun ris: $ 1,06 - hvis du bruker den frosne, forkokte Trader Joe's brune ris fra som Liv antyder.Du kan også gjøre vanlig (mye billigere) brun ris i mikrobølgeovnen, selv om det tar betydelig lengre enn fem minutter - prøv 30! Så igjen, en av de beste delene av å bo i et dorm er at du ikke betaler din egen strøm ennå, så ...
1/2 kopp sorte bønner: 58 cent
2-3 spiseskjeer salsa, eller smake: 22 cent
1 spiseskje vanlig gresk yoghurt: 9 cent - eller sub surkrem til 7 cent
1 ss shredded cheddar eller meksikansk blanding ost: 25 cent
Ternad avokado (valgfritt): $ 1,25 for en hel avokado

Total pris: $ 3.45 - bedre enn $ 8- $ 10 jeg en eller annen måte ender opp med å betale på alles favoritt burrito felles!

Sider og snacks

Trenger du et raskt overtak mellom store måltider? Bare krever potetmos? Dette er delen for deg.

9. Corn Mug Muffins

Du vet hva som er trøstende når du står overfor finalen uke? Heck, du vet hva som er trøstende når du står overfor det faktum at mandag fortsatt skjer uansett hva du gjør?

Kornbrød. Corn bread fixes a mye av problemer. Og du kan piske litt opp frisk på kort tid.

Matlagingsspray: 3 cent
1 pakke mais muffin blanding: $ 1,97
3 til 4 syltet jalapeño ringer: 5 cent
4 mikrowavable pre-cooked frosne pølser (valgfritt): $ 1,99
lønnesirup til smak: 13 cent

Total pris: $ 4,13 eller $ 2,06 per porsjon - og mindre hvis du holder det vegetarianer

10. Spinat og feta potetmos

I utgangspunktet er det faktum at du kan lage poteter i mikrobølgeovn en seriøs college-spilleskifter.

Du kan tenkelig bare lage poteter i mikrobølgeovnen og blande dem med hva du har, men vi vil være remiss for ikke å nevne Beth på Budgets Bytes scrumptious utseende spinat og feta iterasjon.

Jeg mener, hun har selv priset alt ut allerede - hvor mye lykkeligere kan en Penny Hoarder få?

2 til 2 lbs. russet poteter: $ 1,85
3 ss smør: 27 cent
1/4 ts hvitløkspulver: 2 cent
1/2 ts salt: 3 cent
ferskt sprakk pepper: 5 cent
1/4 kopp melk: 11 cent
2 kopper (pakket) fersk spinat: $ 1,34
2 gram smuldret feta: $ 1,12

Totalt innlegg: $ 4,79, eller 80 cent per porsjon

11. Loaded Baked Potato

Ingen oppskrift nødvendig for denne klassikerklassen. Bare mikrobølgeovn din potet, ta tak i favorittfyllingene dine og gå. Her er hva jeg ville gjøre:

Stor russetpotet: 38 cent hvis du går og kjøper en 5-pund pose - og hvorfor ikke?
1/2 ss olivenolje: 7 cent
1 ss smør: 16 cent
3 ss shredded ost av valg: 75 cent
1 ss rømme: 7 cent
havsalt: 5 cent
pepper: 5 cent

Total pris: $ 1.53

Andre alternativer: bacon (ca 45 cent per stykke), hermetisert chili (ca 14 cent per unse), salsa (ca 22 cent per unse). Din fantasi er den eneste grensen for hvordan du forbereder denne stivelsesholdige behandelen.

12. Mikrobølgeovnskål

"Billig" og "sunn" trenger ikke å være gjensidig utelukkende. Og kale chips er en av de aller hyggeligste måtene å få denne superfood inn i systemet ditt.

Andrea på fem måneder Fett bringer denne super enkle og deilige oppskriften til kale chips til bordet - og du kan lage dem i mikrobølgeovnen! Hva?

1 haugkål: $ 2,49
1-2 ss olivenolje: 13-26 cent
havsalt: 5 cent

Total pris: $ 2,67 - $ 2,80 for et beløp du helt vil dele med en venn

Dessuten kan du legge til hva som helst andre krydderier som strekker dine fancy-tørkede krydder sist vei lenger enn utløpsdatoen, tror du, og du får massevis av bruk av den $ 3- $ 4 flasken!

Du kan også mikrobølgepotet chips for omtrent samme pris eller litt billigere - men uten en mandolin, er kale lettere og sunnere, så du har ingen unnskyldning!

desserter

Noen ganger må du la din søte tann vinne ... spesielt når du studerer.

Men før du haster ut til den obligatoriske Ben & Jerry på hver eneste universitets campus, ta en titt på disse oppskriftene. Ikke bare er de sunnere enn en kremaktig over-the-counter-behandling, de er langt billigere for beløpet du får.

13. Chocolate Chia Seed Pudding

Selv om denne tar litt fortanke, ser det lekkert ut - og det er galt bra for deg!

Dana hos Minimalist Baker concocted denne yummy chocolate chia frø pudding, og alt du trenger for å gjøre det er et kjøleskap, noen beholdere og en anstendig del av tiden.

Plus, oppskriften gjør fire porsjoner, slik at du også kan mate dine dressemates også. Sjekk det ut!

1 1/2 kopper usøtet mandelmælk: 71 cent
1/3 kopp chia frø: 83 cent
1/4 kopp kakao eller usøtet kakaopulver: 75 cent
2-5 spiseskjeer lønnesirup: 26-65 cent
1/2 ts bakken kanel (valgfritt): 5 cent
1/4 ts havsalt: 3 cent
1/2 ts vanilje ekstrakt (valgfritt): 7 cent

Total pris: $ 2,70- $ 3,09, eller 68-77 cent per porsjon

14. Ostekake i en krus

La meg bli ren: Cheesecake er min favoritt ikke-iskrem dessert, og en brostein-sammen, mikrobølgeovn versjon av denne ulastelig konfekt gjør meg ... nervøs.

Men Jutta's Hungry Little Girl oppskrift er overbevisende - og billig nok til at en ostekake purist i det minste kan prøve.

2 ss konditorer sukker: 8 cent
2 ss rømme: 14 cent
3 ss kremost: 60 cent
1/8 teskje sitronsaft: 10 cent
1/4 ts vanilje ekstrakt: 3 cent
1/2 egg: 8 cent
Blanding av ditt valg (om ønskelig): Opp til deg, men det ville være vanskelig å bruke mer enn $ 1 verdt av blandinger i en enkelt krus!
1 vaniljeplate: 3 cent

Totalpris: $ 1,06, pluss innblandinger

15. Sunnere Chocolate Mug Cake

Den ene serveringen som jeg har kjent med nesten alltid, er sjokoladekakekaken. Det er perfekt for de øyeblikkene når du er desperat for noe tett og chocolatey, men har ikke tid til å løpe til butikken.

Men jeg er begeistret for å prøve denne sunnere versjonen fra Sophie, som krever vanlig yoghurt og hele hvetemel for å lette opp oppskriften.

2 ss hele hvetemel: 7 cent
2 ss granulatsukker: 3 cent
1 1/2 ss usøtet kakaopulver: 28 cent
klype bakepulver: 1 cent
1/4 ts. vanilje: 3 cent
3 ss. vanlig yoghurt: 18 cent

Total pris: 60 cent

Det er en rimelig søttand tilfredsstillende!

Flere måter å spare på College Eats

Selv om disse oppskriftene er sikre på å holde deg opptatt og full for en stund, kan du ikke spise alt ut av et krus.

Hvis du har tilgang til et ekte kjøkken, jo bedre - du har uendelige muligheter for gode, billige spiser!

Og hvis du bare må gå ut for å spise (og drikke), kan du fortsatt være en kunnskapsrik spender. Her er 25 måter å spare penger å spise ute - og 21 måter å faktisk gjøre penger neste gang du går til baren.

Skål - og bon appetitt!

Din sving: Hvilke av disse oppskriftene skal du gjøre, gjør du akkurat nå?

Opplysning: En skål til besparelser! Takk for at du tillater oss å plassere tilknyttede lenker i dette innlegget.

Jamie Cattanach er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hennes skriving har også blitt omtalt på The Write Life, Word Riot, Nashville Review og andre steder. Finn @JamieCattanach på Twitter for å bølge hei.


Skrive Inn Din Kommentar