Mat

Denne fyren gjorde en kyllingsmelte fra bunnen av - og det kostet ham $ 1500

Denne fyren gjorde en kyllingsmelte fra bunnen av - og det kostet ham $ 1500

Når er den siste gangen du har laget et måltid fra bunnen av?

Hvis du tar disse ordene så bokstavelig som Andy George gjør, sannsynligvis aldri.

Han er tankene bak YouTube-kanalen "Hvordan gjøre alt" - og han mener alt.

Ta for eksempel en enkel kyllingsandwich. Kledd med ost, majones, salat, tomat, løk og en syltetøy, lager denne hverdagen lunsj elementet kreves seks måneder og mer enn $ 1500.

Prosessen inkluderte også en langrennstur, hekse en kylling og blåse hvetekaffe over hele leiligheten.

Det er fordi George startet fra bakken - bokstavelig talt. Han vokste, hentet eller produsert hver del av smørbrød fra faktisk skrape, inkludert solsikkeolje for majones og rennet for osten.

Slik gjorde han det ... og hvorfor.

Hvorfor lage mat fra grunnen?

Du tror kanskje det er litt ekstravagant, for ikke å nevne sløsing, for George skal gå så mye trøbbel og bekostning for å lage et måltid han kunne ta tak i en kjøretur gjennom en liten brøkdel av kostnaden.

Men hans motivasjon gjør prosjektet alt annet enn overflødig.

George ønsker å gi oppmerksomhet til "web av bransjer" som gir oss alt vi trenger i den moderne hastigheten og bekvemmeligheten vi forventer. (For å si ingenting om de utrolige overkommelighetene til disse ferdige produktene, som ville ha vært ufattelig luksus for århundrer siden, og er resultatet av mange års innovasjon og hardt arbeid.)

"Hver dag bruker vi hundrevis av elementer uten en annen tanke på opprinnelsen eller skapelsen," George sier i en video som beskriver hans oppdrag.

For mange av oss er det vanskeligste vi jobber for maten å skille plastinnpakningen på en mikrobølgemiddag, og det nærmeste vi kommer til oppdrett, føles vannmeloner på markedet.

Selv om du koker "fra grunnen av", bruker du utvilsomt ingredienser som salt og mel, som en gang tok enorme mengder tid og ressurser til å skaffe seg. Alt vi trenger å gjøre for å få dem nå er hodet til den lokale matbutikken.

Så for å forstå mer nøyaktig hvor lett vi har det, tok George "skrape" matlaging til sin bokstavelige ekstreme.

Hvordan lage alt fra grunnen - egentlig

Han begynte med å plante frø for det han måtte trenge å lage alle komponentene i smørbrød, fra åpenbare ingredienser som salat og tomat til mer nyanserte nødvendigheter, som hvete og sukkerroer til brød.

Han plantet også solsikker, hvor frøene han høstet og presset for å få den oljen han trengte for å lage majones. Han bygget pressen selv ut av biljakk og stålplater.

Da hans sukkerroer ikke klarte å blomstre, var George tvunget til å vende seg til en alternativ kilde til søthet: honningbier. Han passet opp og høste sin egen honningkake, spunnet den i en radiell ekstraktor for å få sukkeret som ville søte og forbedre konsistensen av sitt brød.

Han lærte også hvorfor salt var en gang dyrebar nok til å handle for valuta. George måtte fly fra sitt opprinnelige Minnesota til vestkysten for å høste havsalt fra Stillehavet. Ja, dette var det enkleste alternativet - og den mest kostnadseffektive siden hans søster i Los Angeles lot ham kaste på sofaen hennes.

Han løp inn i en skummel snag på sin tur / retur: Selv om han smarte kokt saltet før han dro av California for å omgå TSAs flytende regler, hadde agenter fortsatt spørsmål om den resulterende vesken med hvitt pulver.

Han endte også ved et uhell med 200 pickles, i stedet for den eneste som hans sandwich krever. Gjett at han ikke vil kjøpe noen Vlasics for en stund.

Hvor mye koster en kyllingsandwich? Mer enn du tror

George sier lager Sandwich koster $ 542 i direkte ut-av-lomme utgifter.

Men når han inkluderer sitt "konservative estimat" på 140 timers arbeidskraft, betalt med en minimumslønn på $ 7,25, George's totale prisballonger til $1,554.

(Det er $ 1,557 ved vår beregning - en forskjell som virker liten, men det kan nok kjøpe halvparten av en samlet kyllingesandwich på din lokale kjøre-gjennom.)

Å lage sandwich tok George seks måneder og et mareritt-induserende antall planlegging - siden han ikke brukte noen konserveringsmidler, han måtte tid alt, så alle ingrediensene ville være friske og klare på samme tid.

Så etter seks måneders arbeid og venter, hvordan ble smørbrød?

"Det er ikke dårlig," George sier i videoen, før han plager og legger hodet ned i nederlag.

"Seks måneder av livet mitt var ... ikke dårlig. Ja.”

Tatt i betraktning Georges undervurderte reaksjon på produktet med så mye innsats og utgift, vet jeg Jeg er sikkert mer takknemlig for teknologiene som forkorter sandwichprosessen, som George sier, "fra seks måneder til seks minutter."

Ta en titt på den fullstendige sandwichhistorien her, eller poke gjennom hans andre fra-scratch-prosjekter. Han har taklet alt fra sjokoladebarer til bøker.

Og neste gang du tar ut et brød med skiver, en krukke mayo eller en ostepakke, kanskje ta et sekund å tenke på akkurat hva som gikk inn i å gjøre det.

Din sving: Har du noen gang egentlig gjort noe fra grunnen av?

Jamie Cattanach er en stabforfatter på The Penny Hoarder.Selv om hun er en Florida-innfødt, skammer hun seg for å innrømme at hun aldri har høstet sitt eget salt. For skam.


Skrive Inn Din Kommentar